Aspose.3D  for .NET

.NET 3D API χειρισμού αρχείων

Ανάγνωση, εγγραφή, χειραγώγηση και μετατροπή μορφών αρχείων 3D σε οποιαδήποτε εφαρμογή που βασίζεται σε .NET.

  Κατεβάστε δωρεάν δοκιμή
  
 

Το Aspose.3D for .NET είναι ένα λογισμικό παιχνιδιών και σχεδιασμού με τη βοήθεια υπολογιστή (CAD) API με πολλές δυνατότητες για χειρισμό εγγράφων χωρίς εξαρτήσεις λογισμικού 3D μοντελοποίησης και απόδοσης. Το API υποστηρίζει Discreet3DS, WavefrontOBJ, FBX (ASCII, Binary), STL (ASCII, Binary), Universal3D, Collada, glTF, GLB, PLY, DirectX, Google Draco μορφές αρχείων και άλλα. Οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν, να διαβάσουν, να μετατρέψουν, να τροποποιήσουν και να ελέγξουν την ουσία των 3D μορφών εγγράφων εύκολα.

Το Aspose.3D for .NET API είναι φιλικό προς το χρήστη και μπορεί να αναπτυχθεί με οποιαδήποτε εφαρμογή .NET τόσο εύκολη όσο η αντιγραφή του χωρίς να ανησυχείτε για άλλες υπηρεσίες και λειτουργικές μονάδες που είναι ήδη εγκατεστημένες.

Προηγμένες λειτουργίες .NET 3D API

Δημιουργία σκηνής 3D & αποθήκευση στην υποστηριζόμενη μορφή

Φόρτωση, αποθήκευση & μετατροπή αρχείων σε ροή

Εργαστείτε με τη γεωμετρία & ιεραρχία σκηνής

Μοιραστείτε δεδομένα γεωμετρίας πλέγματος μεταξύ πολλών κόμβων

Προσθήκη ιδιότητας κινούμενων εικόνων στο έγγραφο σκηνής

Τριγωνισμός πλέγματος με προσαρμοσμένη διάταξη μνήμης του Vertex

Προσθήκη κάμερας στόχου στη σκηνή

Ζωντανέψτε αντικείμενα σε μια σκηνή

Διαχωρισμένα πλέγματα κατά υλικό

Αποδώστε μια προβολή 3D σε μορφή εικόνας

Ρίξτε και λάβετε σκιές στις γεωμετρίες

Επιτρέψτε τους προσανατολισμούς αλλαγής του επιπέδου

Βελτιώστε τη δημιουργία κυλίνδρου

Προστέθηκε υποστήριξη vulkan renderer

Δημιουργήστε γεωμετρία με εξώθηση σχημάτων

Υποστήριξη αλγόριθμου άτλαντα UV

Υποστήριξη για τυπική μορφή τρισδιάστατης εκτύπωσης AMF

Υποστήριξη εισαγωγής και δυαδικής εγγραφής FBX

Εξαγωγή και εισαγωγή αρχείων glTF με συμπίεση draco

3D Μετατροπή μορφής αρχείου

Το Aspose.3d for .NET παρέχει μια σειρά προηγμένων αλγορίθμων που το καθιστά μια λύση όλα σε ένα για τη μετατροπή μορφής αρχείου 3D. Η διαδικασία μετατροπής είναι τόσο απλή όσο η αλλαγή της επέκτασης αρχείου στην επιθυμητή μορφή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να φορτώσετε το αρχείο προέλευσης σε μια παρουσία του Scene και να καλέσετε τη μέθοδο Save με μια κατάλληλη παράμετρο FileFormat. Αυτό είναι!

Αποθήκευση σκηνής 3D σε διαφορετικές μορφές - C#

// load the file to be converted

var scn = new Aspose.ThreeD.Scene(dir + "template.fbx");

// save in different formats

scn.Save(dir + "output.stl", Aspose.ThreeD.FileFormat.STLASCII);

scn.Save(dir + "output.obj", Aspose.ThreeD.FileFormat.WavefrontOBJ);

3D Δημιουργία Σκηνών

Το Aspose.3D for .NET δίνει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να δημιουργούν εύκολα σκηνές από την αρχή χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσουν οποιοδήποτε λογισμικό μοντελοποίησης ή απόδοσης 3D. Το 3D .NET API επιτρέπει επίσης την αποθήκευση των σκηνών σε μορφές (FBX, STL, WavefrontOBJ, Discreet3DS, Universal3D και Collada) καλώντας τη μέθοδο Αποθήκευση του Αντικείμενο κλάσης σκηνής.

Προσθήκη στοιχείων ενεργητικού στη σκηνή 3D

Τα μεταδεδομένα είναι δομημένες πληροφορίες που περιγράφουν, εντοπίζουν και διευκολύνουν την ανάκτηση, τη χρήση και τη διαχείριση ενός πόρου πληροφοριών. Το Aspose.3D for .NET API επιτρέπει στους προγραμματιστές να ορίσουν Μεταδεδομένα για τη σκηνή.

Δημιουργία 3D Mesh & Γραφικά Σχήματα

Η βιβλιοθήκη .NET 3D επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν ένα πλέγμα από διάφορα 3D γεωμετρικά σχήματα, να ορίσουν σημεία ελέγχου και πολύγωνα με τον απλούστερο τρόπο για να δημιουργήσουν πλέγματα και να κατευθύνουν ένα πλέγμα σε πολλαπλές παρουσίες ενός τύπου σχήματος. Οι προγραμματιστές μπορούν επίσης να τοποθετήσουν 3D σχήματα οπουδήποτε στη σκηνή 3D.

Κοινή χρήση δεδομένων γεωμετρίας πλέγματος με πολλούς κόμβους

Για να μειώσετε τις ανάγκες μνήμης, μια μεμονωμένη παρουσία Mesh μπορεί να συνδεθεί σε διάφορες παρουσίες του Node. Οραματιστείτε ότι χρειάζεστε ένα σύστημα όπου ένας μεγάλος αριθμός 3D κύβων φαινόταν να μην διακρίνεται. θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε μνήμη δημιουργώντας ένα αντικείμενο Mesh κατά την εκκίνηση του συστήματος. Σε εκείνο το σημείο, κάθε φορά που χρειάζεστε ένα άλλο σχήμα, δημιουργείτε ένα άλλο αντικείμενο Node και, στη συνέχεια, επισημαίνετε αυτόν τον κόμβο σε ένα Mesh. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο το API διαχειρίζεται την παρουσίαση.

Τριγωνικό πλέγμα με προσαρμοσμένη διάταξη μνήμης του Vertex

Μετατρέψτε ένα πλέγμα στο τρίγωνο πλέγμα επειδή οποιαδήποτε σύνθετη δομή μπορεί να αναπαρασταθεί ως μια δέσμη τριγώνων. Τα πακέτα λογισμικού γραφικών και οι συσκευές υλικού λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σε τρίγωνα. Η διάταξη μνήμης του Vertex είναι επίσης σημαντική για την τροφοδοσία της GPU (Μονάδα Επεξεργασίας Γραφικών) επειδή η GPU πρέπει επίσης να γνωρίζει τη διάταξη κορυφής προκειμένου να εξαγάγει τα σωστά χαρακτηριστικά από το buffer.

Ανεξάρτητο από οποιαδήποτε εξωτερική εγκατάσταση λογισμικού

Το Aspose.3D API έχει δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας διαχειριζόμενο κώδικα που δεν εξαρτάται ποτέ από εξωτερική εγκατάσταση API ή λογισμικού στο μηχάνημα για να λειτουργεί με αρχεία 3D. Είναι μια τέλεια προσαρμοσμένη λύση όσον αφορά τα υποστηριζόμενα χαρακτηριστικά, την ασφάλεια, τη σταθερότητα, την επεκτασιμότητα, την ταχύτητα και την τιμή.

  
  

Το Aspose.3D προσφέρει μεμονωμένα API επεξεργασίας 3D για άλλα δημοφιλή περιβάλλοντα ανάπτυξης όπως αναφέρονται παρακάτω: