Aspose.3D  for .NET

.NET 3D Fájlmanipulációs API-k

Olvasson, írjon, manipuláljon és konvertáljon 3D fájlformátumot bármely .NET alapú alkalmazásban.

  Letöltés ingyenes próbaverzió
  
 

A Aspose.3D for .NET funkciókban gazdag játékprogram és számítógéppel segített tervezés (CAD) API, amellyel a dokumentumokat 3D modellező és megjelenítő szoftverfüggőség nélkül kezelheti. A API támogatja a következőt: Discreet3DS, WavefrontOBJ, FBX (ASCII, bináris), STL (ASCII, bináris), Universal3D, Collada, glTF, GLB, PLY, DirectX, Google Draco fájlformátumok és egyebek. A fejlesztők könnyedén létrehozhatják, olvashatják, konvertálhatják, módosíthatják és szabályozhatják a 3D dokumentumformátumok tartalmát.

Aspose.3D for .NET API felhasználóbarát, és bármilyen .NET-alkalmazással telepíthető, akár másolással is, anélkül, hogy aggódnia kellene a már telepített szolgáltatások és modulok miatt.

Speciális .NET 3D API funkciók

3D jelenet létrehozása & mentse a támogatott formátumban

Betöltés, mentés és amp; konvertálja a fájlokat adatfolyammá

Munka geometriával & jelenet hierarchia

Ossza meg a háló geometriai adatait több csomópont között

Animációs tulajdonság hozzáadása a jelenet dokumentumhoz

Háromszögelés egy hálót a csúcs egyedi memóriaelrendezésével

Adjon hozzá egy célkamerát a jelenethez

Tárgyak animálása egy jelenetben

Oszd meg a hálókat anyag szerint

Rendereljen egy 3D nézetet képformátumban

Vessen és fogadjon árnyékokat a geometriákon

Engedélyezze a sík irányának megváltoztatását

Fokozza a henger létrehozását

Vulkan renderer támogatás hozzáadva

Hozzon létre geometriát alakzatok extrudálásával

UV atlasz algoritmus támogatás

A szabványos 3D nyomtatási formátum támogatása AMF

FBX importálás és bináris írás támogatása

Exportáljon és importáljon glTF fájlt Draco tömörítéssel

3D Fájlformátum konvertálása

Aspose.3d for .NET fejlett algoritmusok tömbjét kínálja, amelyek teljes körű megoldássá teszik a 3D fájlformátum konvertálását. A konvertálási folyamat olyan egyszerű, mint a fájlkiterjesztés módosítása a kívánt formátumra. Mindössze annyit kell tennie, hogy betölti a forrásfájlt a Scene egy példányába, és meghívja a Mentés metódust egy megfelelő FileFormat paraméterrel. Ez az!

3D jelenet mentése különböző formátumokban – C#

// load the file to be converted

var scn = new Aspose.ThreeD.Scene(dir + "template.fbx");

// save in different formats

scn.Save(dir + "output.stl", Aspose.ThreeD.FileFormat.STLASCII);

scn.Save(dir + "output.obj", Aspose.ThreeD.FileFormat.WavefrontOBJ);

3D Jelenetek létrehozása

A Aspose.3D for .NET lehetővé teszi a programozók számára, hogy egyszerűen, a semmiből készítsenek jeleneteket anélkül, hogy bármilyen 3D modellező vagy megjelenítő szoftvert kellene telepíteni. A 3D .NET API lehetővé teszi a jelenetek formátumok (FBX, STL, WavefrontOBJ, Discreet3DS, Universal3D és Collada) mentését is a Mentés metódusának meghívásával. Jelenet osztály objektum.

Adja hozzá az eszközinformációkat a 3D jelenethez

metaadatok olyan strukturált információk, amelyek leírják, megkeresik és megkönnyítik az információforrások visszakeresését, használatát és kezelését. A Aspose.3D for .NET API lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy meghatározzák a jelenet metaadatait.

Hozzon létre 3D Mesh & Grafikus formák

A .NET 3D könyvtár lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy különféle 3D geometriai alakzatokból hálót építsenek, vezérlőpontokat és sokszögeket határozzanak meg a legegyszerűbb módon hálók létrehozásához, és egy hálót egy alaktípus több példányára irányítsanak. A fejlesztők 3D alakzatokat is elhelyezhetnek bárhol a 3D színtéren.

Ossza meg a hálógeometriai adatokat több csomóponttal

memóriaszükséglet csökkentése érdekében a Mesh egyetlen példánya a Node különböző példányaihoz köthető. Képzeld el, hogy olyan rendszerre van szükséged, ahol nagyszámú 3D kocka megkülönböztethetetlennek tűnt; memóriát kímélhet meg, ha a rendszer indulásakor készít egy Mesh objektumot. Ezen a ponton minden alkalommal, amikor egy másik alakzatra van szüksége, létrehoz egy másik csomópont objektumot, majd rámutat arra a csomópontra egy hálóra. API így kezeli a példányosítást.

Háromszögletű háló a csúcsok egyedi memóriaelrendezésével

Konvertálja a hálót háromszöghálóvá, mert bármilyen összetett struktúra ábrázolható háromszögek halmazaként. A grafikus szoftvercsomagok és hardvereszközök hatékonyabban működnek háromszögeken. A Vertex memória elrendezése a GPU (Graphics Processing Unit) táplálásához is fontos, mert a GPU-nak is tudnia kell a csúcselrendezésről, hogy a megfelelő attribútumokat kinyerje a pufferből.

Független bármilyen külső szoftvertelepítéstől

A(z) Aspose.3D API felügyelt kóddal készült, amely soha nem függ semmilyen külső API-tól vagy szoftver telepítésétől a gépen, hogy működjön a 3D fájlokkal. Tökéletesen testreszabott megoldás a támogatott szolgáltatások, biztonság, stabilitás, méretezhetőség, sebesség és ár tekintetében.

  
  

A Aspose.3D egyedi 3D feldolgozási API-kat kínál más népszerű fejlesztői környezetekhez, az alábbiak szerint: