Aspose.3D  for .NET

.NET 3D API's voor bestandsmanipulatie

Lees, schrijf, manipuleer en converteer 3D bestandsindelingen binnen elke op .NET gebaseerde toepassing.

  Gratis proefversie downloaden
  
 

Aspose.3D for .NET is een feature-rijke gameware en Computer-Aided-Designing (CAD) API om documenten te manipuleren zonder enige 3D afhankelijkheden van modellering en weergavesoftware. API ondersteunt Discreet3DS, WavefrontOBJ, FBX (ASCII, Binair), STL (ASCII, Binair), Universal3D, Collada, glTF, GLB, PLY, DirectX, Google Draco bestandsindelingen en meer. Ontwikkelaars kunnen eenvoudig 3D documentformaten creëren, lezen, converteren, wijzigen en beheren.

Aspose.3D for .NET API is gebruiksvriendelijk en kan met elke .NET-toepassing worden geïmplementeerd, net zo eenvoudig als het kopiëren ervan zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over andere services en modules die al zijn geïnstalleerd.

Geavanceerde .NET 3D API functies

Maak 3D scène & opslaan in het ondersteunde formaat

Laden, opslaan & bestanden converteren naar een stream

Werken met geometrie & scène hiërarchie

Deel mesh-geometriegegevens tussen meerdere knooppunten

Animatie-eigenschap toevoegen aan scènedocument

Trianguleer een mesh met aangepaste geheugenlay-out van de vertex

Een doelcamera toevoegen in scène

Animeren van objecten in een scène

Mesh splitsen op materiaal

Render een 3D-weergave in de afbeeldingsindeling

Werp en ontvang schaduwen op geometrieën

Wijziging van de oriëntatie van het vlak toestaan

Verbeter de creatie van cilinder:

Ondersteuning voor vulkan-renderer toegevoegd

Creëer geometrie door vormen te extruderen

Ondersteuning voor UV-atlasalgoritme

Ondersteuning voor standaard 3D-afdrukformaat AMF

FBX ondersteuning voor importeren en binair schrijven

Exporteer en importeer glTF bestanden met draco-compressie

3D Conversie van bestandsindeling

Aspose.3d for .NET biedt een reeks geavanceerde algoritmen waardoor het een alles-in-één-oplossing is voor het converteren van 3D bestandsindelingen. Het conversieproces is net zo eenvoudig als het wijzigen van de bestandsextensie naar het gewenste formaat. Het enige dat u hoeft te doen, is het bronbestand in een instantie van Scene te laden en de Save-methode aan te roepen met een geschikte FileFormat-parameter. Dat is het!

Sla 3D scene op in verschillende formaten - C#

// load the file to be converted

var scn = new Aspose.ThreeD.Scene(dir + "template.fbx");

// save in different formats

scn.Save(dir + "output.stl", Aspose.ThreeD.FileFormat.STLASCII);

scn.Save(dir + "output.obj", Aspose.ThreeD.FileFormat.WavefrontOBJ);

3D Scènes maken

Aspose.3D for .NET stelt programmeurs in staat om eenvoudig vanaf het begin scènes te genereren zonder dat ze 3D-modellerings- of renderingsoftware hoeven te installeren. De 3D .NET API maakt het ook mogelijk om de scènes op te slaan in formaten (FBX, STL, WavefrontOBJ, Discreet3DS, Universal3D en Collada) door de Save-methode van de Scene klasse-object.

Asset-informatie toevoegen aan 3D Scene

Metadata is gestructureerde informatie die een informatiebron beschrijft, lokaliseert en gemakkelijker maakt om op te halen, te gebruiken en te beheren. Aspose.3D for .NET API stelt ontwikkelaars in staat metadata voor de scène te definiëren.

Maak 3D Mesh & Grafische vormen

Met de .NET 3D-bibliotheek kunnen de ontwikkelaars een mesh maken van verschillende 3D geometrische vormen, controlepunten en polygonen op de eenvoudigste manier definiëren om meshes te maken en een mesh naar meerdere instanties van een vormtype verwijzen. Ontwikkelaars kunnen 3D-vormen ook overal in de 3D-scène plaatsen.

Mesh-geometriegegevens delen met meerdere knooppunten

Om geheugenbehoeften te verminderen, kan een enkele instantie van Mesh worden gekoppeld aan verschillende instanties van Node. Stel je voor dat je een systeem nodig hebt waarin een groot aantal 3D kubussen niet te onderscheiden leek; je zou geheugen kunnen sparen door één Mesh-object te maken wanneer het systeem opstart. Op dat moment, elke keer dat je een andere vorm nodig hebt, maak je een ander Node-object en wijs je dat knooppunt naar een Mesh. Dit is hoe API de instantie beheert.

Triangulate Mesh met aangepaste geheugenlay-out van Vertex

Converteer een mesh naar de driehoek mesh omdat elke complexe structuur kan worden weergegeven als een aantal driehoeken. De grafische softwarepakketten en hardwareapparaten werken efficiënter op driehoeken. De geheugenlay-out van Vertex is ook belangrijk om de GPU (Graphics Processing Unit) te voeden, omdat de GPU ook de vertex-layout moet kennen om de juiste attributen uit de buffer te halen.

Onafhankelijk van enige externe software-installatie

Aspose.3D API is gebouwd met beheerde code die nooit afhankelijk is van externe API of software-installatie op de computer om met 3D-bestanden te werken. Het is een perfect op maat gemaakte oplossing in termen van ondersteunde functies, veiligheid, stabiliteit, schaalbaarheid, snelheid en prijs.

  
  

Aspose.3D biedt afzonderlijke 3D verwerkings-API\'s voor andere populaire ontwikkelomgevingen, zoals hieronder vermeld: