Aspose.BarCode  a következőhöz: Java

Java vonalkód generálás és felismerés API

Létrehozhat és felismerhet lineáris, 2D és postai típusú vonalkódokat bármely Java alkalmazásban.

  Download Free Trial
  
 

Az Aspose.BarCode for Java egy robusztus és megbízható API, amely vonalkód-generáló és -felismerő funkciókat kínál a Java-alkalmazásokhoz. Támogatja a legelterjedtebb szabványokat és előírásokat, és lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy 1D és 2D vonalkódokat olvassanak le különböző képfájlokból bármilyen szögből. Az Aspose.BarCode for Java vonalkód-képeket jelenít meg különféle képformátumokban, rendkívül rugalmas képalkotási lehetőségekkel. A könyvtár több mint 60 vonalkódtípus kódolását és dekódolását támogatja, és lehetővé teszi a vonalkódképek közvetlen nyomtatását.

Speciális Java Library funkciók

A vonalkód típusok és megjelenés testreszabása

A Java vonalkód API-ja lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy finomhangolják a generált vonalkódok megjelenését a vonalkód típusának, a beviteli szövegnek, a betűstílusnak, a háttér- és előtérszínnek, a feliratok igazításának és helyének, valamint egyéb tulajdonságok megadásával. Módosíthatja a feliratot a felső és alsó feliratok láthatóságának, a betűtípusnak, a színeknek és az igazításnak a beállításával.

Példa vonalkód generálására

A vonalkód API lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy könnyen generáljanak kiváló minőségű vonalkód képeket alkalmazásaikban. A vonalkódtípusok széles skáláját támogatja, beleértve a széles körben használtakat, például a QR-kódot és a 128-as kódot, valamint a speciálisabb típusokat, mint a Aztec Code és a Data Matrix. Az API lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy testreszabják a generált vonalkódok megjelenését, beleértve az előtér- és háttérszíneket, a betűtípust és a feliratok igazítását. Az API használatával a fejlesztők könnyedén generálhatnak 2D vonalkódokat ugyanúgy, mint az egydimenziós vonalkódokat.

Code to be executed - Java


// Create an instane of the BarcodeGenerator class
BarcodeGenerator generator = new BarcodeGenerator(EncodeTypes.QR);

// Specify the code text
generator.setCodeText("");

// Specify the X-dimension 
// the smallest width of the unit of BarCode bars or spaces
generator.getParameters().getBarcode().getXDimension().setMillimeters(2);

// Set codetext position
generator.getParameters().getBarcode().getCodeTextParameters().setLocation(CodeLocation.Below);

// Generate image
generator.generateBarCodeImage();
Generation result

Vonalkódok beszúrása PDF dokumentumokba

A vonalkódkönyvtár lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy ne csak személyre szabott vonalkódokat hozzanak létre, hanem közvetlenül hozzáadják a létrehozott képeket PDF dokumentumokhoz. Először vonalkódképeket hozhat létre a támogatott raszteres formátumok egyikével, majd beillesztheti őket egy PDF-fájlba. Az API lehetővé teszi vonalkódok hozzáadását képtömörítés és minőségromlás nélkül. Lehetőséget biztosít a vonalkód paramétereinek és megjelenésének módosítására a beszúrás előtt, vagy a létrehozott képet egyszerre több dokumentumoldalra is hozzáadhatja. Az Aspose.BarCode API használható vonalkódképek kiváló minőségű nyomtatására. A raszteres képek szabványos felbontása 96 dpi, ami nem elegendő erre a célra. Az API lehetővé teszi a vonalkódkép 300 vagy 600 dpi felbontásának beállítását a kiváló minőségű PDF dokumentumok nyomtatásához.

Vonalkód felismerés élő példa

A Java vonalkódkönyvtár hatékony eszköz a vonalkódokkal való munkavégzéshez Java alkalmazásokban. Egyik legfontosabb jellemzője, hogy képes vonalkódokat olvasni különböző képfájlformátumokból. A BarCodeReader osztály, amely a vonalkód felismerésért felelős fő osztály, számos népszerű képformátumot támogat, beleértve a BMP, PNG, TIFF, JPEG és GIF formátumokat. Ez megkönnyíti a vonalkód-felismerési funkcionalitás integrálását az alkalmazások széles körébe.

Ready to recognize Felismerés Dobjon ide egy fájlt, vagy kattintson a böngészéshez *

* A fájlok feltöltésével vagy a szolgáltatás használatával Ön elfogadja Feltételeinket használja és az Adatvédelmi irányelveket.

Code to be executed - Java

    
// initialize reader with image & expected type
BarCodeReader reader = new BarCodeReader(var reader = new Aspose.BarCode.BarCodeReader("<file name>", DecodeType.AllSupportedTypes);

// read code
while (reader.read()) {
    // print the code type & text
    System.out.println("Type: " + reader.getCodeType() + " Text: " + reader.getCodeText());
}

Elismerés eredménye

Vonalkódok beolvasása PDF dokumentumokból

A vonalkódok képfájlokból történő beolvasása mellett a vonalkódkönyvtár PDF-fájlokból történő vonalkódok beolvasására is használható. A fejlesztők gyors vonalkód-észlelést hajthatnak végre többoldalas PDF-dokumentumokban. Az API többféle módot kínál erre. Az ajánlott módszer a dokumentumoldalak raszterképekké alakítása, majd vonalkód-olvasó mechanizmusok alkalmazása. A legegyszerűbb és leghatékonyabb módszer az oldal tartalmának raszteres képekké történő megjelenítése. Ellenkező esetben a vonalkódképek először észlelhetők és kivonhatók a forrás PDF-dokumentumból. Ez a módszer megkönnyíti a vonalkódok eredeti felbontású olvasását. Az Aspose.BarCode API lehetővé teszi a többoldalas PDF-fájlok feldolgozását a dokumentumban szereplő összes vonalkód észlelésére és felismerésére.

Mit mondanak az emberek

Ne csak szót fogadjon. Tekintse meg, mit mondanak a felhasználók az API-król.

 
 
View Case Studies
  

Support and Learning Resources