Aspose.Cells  for .NET

Excel-bestanden manipuleren via .NET API's

Lees en schrijf spreadsheetbestanden op .NET, .NET Core & Xamarin-platforms. Exporteer spreadsheets naar andere formaten zonder Microsoft Excel.

  Gratis proefversie downloaden
  
 

Aspose.Cells for .NET is een Excel-spreadsheetprogrammering API om het beheer en de verwerking van spreadsheets te versnellen. API ondersteunt het bouwen van platformonafhankelijke applicaties die spreadsheets kunnen genereren, wijzigen, converteren, renderen en afdrukken. Bovendien is het niet afhankelijk van Microsoft Excel of andere Microsoft Office Interop-componenten die moeten worden geïnstalleerd, maar van een robuuste set API's die alle Excel-indelingen en CSV- en SpreadsheetML-indelingen aankunnen.

Door API te integreren, kunnen enkele van de basistaken die ontwikkelaars kunnen uitvoeren, zoals het beheren van meerdere werkbladen, het helemaal opnieuw maken van de inhoud en stijlen van spreadsheets, het importeren van gegevens in de werkbladen uit verschillende gegevensbronnen, het toevoegen van algemene en complexe wiskundige, financiële en tekstformules, het manipuleren van grafieken, afbeeldingen, opmerkingen, tekenobjecten en nog veel meer.

Geavanceerde Excel-spreadsheet API Functies

Uitvoer naar een clientbrowser sturen

Gegevens importeren/exporteren naar & van DataTable, DataView of Array

Toevoegen & grafieken manipuleren & Draaitabel door het product API

Formules importeren uit een designerspreadsheet

Lange bladnaam inkorten & vervang ongeldige tekens tijdens runtime

Tekstuitlijning toepassen op gedeeltelijke tekst in het tekstvak

Rijen plakken & kolommen met geavanceerde plakopties

Ondersteuning voor CSV (door komma's gescheiden waarden) & TSV (door tabs gescheiden waarden)

Maak & opmerkingen manipuleren

Stel auto-filters in & pagina-einden

Voorwaardelijke opmaakregels opgeven

Maak & benoemde bereiken manipuleren

Maak & render sparklines

Werkbladen exporteren naar SVG-indeling

Lees & schrijf grote spreadsheets in lichtgewicht modus

Herbemonster afbeeldingen in Excel-naar-PDF-conversie

Wijzig VBA-code of macro's in het sjabloonbestand

Spreadsheets vullen via slimme markeringen

Spreadsheets converteren naar PDF, XPS & HTML-indelingen

Aspose.Cells for .NET kan spreadsheets converteren naar PDF, XPS & HTML-indelingen met behoud van de hoogste visuele betrouwbaarheid. Het conversieproces is eenvoudig maar betrouwbaar, waardoor API een perfecte keuze is voor organisaties die documenten willen uitwisselen in een van de industriestandaardformaten.

Spreadsheet opslaan in verschillende indelingen - C#

// load file to be converted

var workbook = new Aspose.Cells.Workbook(dir + "template.xlsx");// save in different formats

workbook.Save(dir + "output.pdf", Aspose.Cells.SaveFormat.Pdf);

workbook.Save(dir + "output.xps", Aspose.Cells.SaveFormat.XPS);

workbook.Save(dir + "output.html", Aspose.Cells.SaveFormat.Html);

Visualiseer gegevens met opmaak, grafieken & Grafische afbeeldingen

Aspose.Cells for .NET geeft u volledige vrijheid en flexibiliteit om uw spreadsheets te voorzien van allerlei visuele effecten. Met de API kunt u verschillende lettertypen toepassen met attributen, celstijlen (uitlijning, inspringing, rotatie, randen, arcering en kleuren, bescherming, tekstterugloop en -verkleining) en alle soorten getalnotaties.

Evenzo zijn grafieken en afbeeldingen visueel aantrekkelijk en kunnen ze uw spreadsheet een professionele uitstraling geven. Aspose.Cells for .NET biedt een uitgebreide set API's voor het maken en manipuleren van alle standaard- en aangepaste diagramtypen. Bovendien kunt u verschillende soorten tekenobjecten, zoals opmerkingen, afbeeldingen, OLE-objecten, vormen en besturingselementen aan de cellen toevoegen

Efficiënt, robuust & Betrouwbare formuleberekeningsengine

Aspose.Cells for .NET heeft een krachtige formuleberekeningsengine die bijna alle standaard en geavanceerde Microsoft Excel-formules en -functies ondersteunt. U kunt de resultaten van de ingebouwde, add-in, array & R1C1-referentiestijlformules.

Vat gegevens samen met draaitabellen, grafieken & Slimme markeringen

Een draaitabel kan u helpen snel de platte gegevens samen te vatten en de gewenste informatie op basis van uw behoeften te krijgen. .NET Met de Excel-bibliotheek kunt u dynamisch draaitabellen en draaigrafieken maken. U kunt de brongegevens van een draaitabel dynamisch wijzigen en vernieuwen. Bovendien biedt de bibliotheek slimme markeringen, wat een geweldige functie is om werkbladen te vullen op basis van sommige gegevensbronnen en om visueel effectieve rapporten te maken.

Render Excel-werkbladen & Grafieken als afbeeldingen

Aspose.Cells for .NET heeft zijn eigen rendering-engine die speciaal is ontworpen voor rendering & afdrukken met de hoogste getrouwheid aan Microsoft Excel. Het biedt onderscheidende functies zoals het renderen van Excel-werkbladen & grafieken naar afbeeldingen & werkbladen afdrukken naar elke aangesloten fysieke printer. Het proces is flexibel, waardoor u een aantal opties kunt kiezen, zoals het regelen van de resulterende afbeeldingsafmetingen bij het renderen van werkbladen & grafieken naar afbeeldingen.

Werkblad converteren naar afbeelding - C#

// load spreadsheet file

var workbook = new Aspose.Cells.Workbook(dir + "template.xls");

// access the first worksheet from the collection

var worksheet = workbook.Worksheets[0];

// define parameters for resultant image

var options = new Aspose.Cells.Rendering.ImageOrPrintOptions()

{

    OnePagePerSheet = true,

    ImageType = Aspose.Cells.Drawing.ImageType.Jpeg

};

// convert worksheet to image in JPEG format

var renderer = new Aspose.Cells.Rendering.SheetRender(worksheet, options);

renderer.ToImage(0, dir + "output.jpeg");

Grafiek maken & Manipulatie

Aspose.Cells for .NET wordt geleverd met volledige ondersteuning voor grafieken. U kunt eenvoudig standaard- of aangepaste grafieken toevoegen met het product API en de gegevens dynamisch instellen om de grafieken te vernieuwen. Met API kunt u ook grafieken converteren naar een aantal afbeeldingsformaten.

Grafische interfaces voor web & Desktop-applicaties

Aspose.Cells for .NET biedt GUI-besturingselementen voor web & desktop-applicaties. Eindgebruiker kan deze bedieningselementen gebruiken om te openen, op te slaan & bewerk Excel-bestanden, importeer & gegevens exporteren, opmaak beheren & formules en converteert tussen verschillende ondersteunde spreadsheetformaten, rechtstreeks vanaf de front-end van uw toepassing.

Microsoft Office-automatisering – niet nodig

Aspose.Cells for .NET is gebouwd met beheerde code waarvoor Microsoft Office of Microsoft Excel nooit op de computer hoeft te worden geïnstalleerd om met Excel-documentindelingen te werken. Het is een perfect alternatief voor Microsoft Office-automatisering in termen van ondersteunde functies, beveiliging, stabiliteit, schaalbaarheid, snelheid en prijs.

Wat mensen zeggen

Geloof ons niet zomaar op ons woord. Bekijk wat gebruikers erover te zeggen hebben.

 
 
Case Studies bekijken