Microsoft® Excel-bestandsgrafieken maken en converteren via .NET

Maak Excel-documentdiagrammen en converteer naar afbeeldingen met behulp van server-side API's binnen op .NET gebaseerde applicaties.

 

Grafieken tekenen is een kunst om gegevens grafisch weer te geven voor eenvoudige analyse. .NET Excel-bibliotheek ondersteunt het tekenen van grafieken in Excel-bestanden. API ondersteunt verschillende diagramcreaties die worden vermeld in ChartType-opsomming inclusief taart-, piramide-, lijn- en bellendiagrammen. Bovendien converteert het ook grafieken naar afbeeldingen. API biedt een Grafieken klasse voor diagrambouwstenen.

Maak grafieken in Excel-bestand

Grafieken maken met Excel API is eenvoudig. Het proces is: creëren Werkmap klasse object en selecteer het eerste werkblad of het relevante blad door de index ervan op te geven. Voeg de vereiste celgegevens in met behulp van PutValue-methode . Voeg een diagram toe aan het werkblad met behulp van de Charts-collectie Methode toevoegen . Specificeer de Grafiektype van ChartType-opsomming.

C# Code om Excel-grafieken te maken

Converteer Excel-grafieken naar afbeeldingen

Het proces voor het converteren van diagrammen naar afbeeldingen is: gebruik de Workbook-klasse om het Excel-bestand te laden, selecteer de relevante werkset die de diagrammen bevat en roep de ToImage-methode voor conversie.

C# Code om Excel-diagram naar afbeelding te converteren