HTML JPG PDF XML XLSX
  Product Family
XLSX

Maak vlakdiagrammen via Python

Systeemeigen en krachtige MS Excel-diagrammen maken programmatisch met behulp van Python API's.

Dynamisch vlakdiagrammen maken binnen een actieve toepassing is eenvoudig. Om van de grond af verschillende grafieken tot spreadsheets te maken zonder dat MS Office nodig is, gebruiken we Aspose.Cells voor Python API dat verschillende functies biedt voor het maken, manipuleren en converteren van spreadsheets op het Python-platform. Aspose.Cells biedt veel flexibele kaartobjecten.

Vlakdiagrammen maken via Python

Het is gemakkelijk voor de ontwikkelaars om in slechts een paar regels code een vlakdiagram te maken binnen het uitvoeren van verschillende rapportagetoepassingen voor gegevensverwerking.

  1. Importeer asposecellen in uw codebestand.1. Werkmapklasse-instantie maken.1. Voeg wat gegevens toe aan het werkblad.1. Een vlakdiagram aan het werkblad toevoegen1. Krijg toegang tot het nieuwe kaartobject uit de Charts-collectie door de index ervan door te geven.1. Stel de gegevensbron van het diagram in met de methode Chart.setChartDataRange.1. Opslaan als Excel- of ODS-bestanden.

systeem vereisten

Aspose.Cells voor Python is platformonafhankelijk API en kan op elk platform worden gebruikt (Windows, Linux en MacOS), zorg er alleen voor dat het systeem Java 1.8 of hoger heeft, Python 3,5 of hoger.

- Installeer Java en voeg het toe aan de omgevingsvariabele PATH, bijvoorbeeld: PATH=C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_131;.- Installeer Aspose.Cells voor Python vanaf pypi, gebruik commando als: $ pip install aspose-cells.
 

De volgende broncode laat zien hoe u een Area Chart naar MS Excel XLSX-bestand maakt met Python.