Aspose.Diagram  for Java

Java Visio Diagram API

Manipuláljon és exportáljon Microsoft Office Visio fájlt PDF, HTML, képek és XAML formátumokba Microsoft Office Visio függőségek nélkül.

  Letöltés ingyenes próbaverzió
  
 

Aspose.Diagram for Java egy hatékony Microsoft Visio dokumentumfeldolgozó API. Olyan általános funkciókat biztosít, mint a létrehozás, elemzés és amp; átalakítja a natív Visio formátumokat, valamint támogat néhány gyakran használt kép- és rögzített elrendezésű formátumot. Az alkalmazások betölthetik a meglévő dokumentumokat, és manipulálhatják a diagram elemeket, hogy az eredményt saját formátumokba, képekbe vagy rögzített elrendezésű formátumokba exportálják.

A API integrálásával néhány alapvető feladatot a fejlesztők elvégezhetnek, például diagramokat hozhatnak létre a semmiből, több formátumot olvashatnak vagy írhatnak, elérhetik és elolvashatják a tulajdonságokat, beleértve Visio objektum képleteit, diagramokat exportálhatnak különböző formátumokba, diagramokat nyomtathatnak nagy pontossággal és még sok más.

Speciális Java Visio API funkciók

Több Visio formátum olvasása

Olvassa el a különböző objektumok tulajdonságait

Mentse a diagramokat XML-ként

Csoportosíts több alakzatot

Idővonal alakzatok konfigurálása

Adja meg a betűtípusok helyét

A dokumentum tulajdonságainak manipulálása

Diagramok nyomtatása nagy pontossággal

Forgassa el az alakzatot megfelelő szögben

Megjegyzések hozzáadása a rajzokhoz

Hiperhivatkozás hozzáadása egy alakzathoz

Diagramok védelme vagy eltávolítása & formák

Hozzon létre egy felhasználó által megadott cellát az alaklapon

Szúrjon be egy új üres oldalt a rajzba

Állítsa be a területi beállításokat igényei szerint

Microsoft Visio dokumentumok elemzése

A Java diagram API lehetővé teszi a(z) Microsoft Visio alkalmazás natív fájlformátumainak olvasását, így lehetővé teszi a(z) diagram adatokhoz való hozzáférést, mint például a dokumentumoldalak, tulajdonságok, mesterek, képek, alakzatok, kapcsolatok, megoldás XML , rétegek, hiperhivatkozások, megjegyzések, stíluslap, felhasználó által definiált cellák és így tovább. Ezek az objektumok a API-on keresztül manipulálhatók, és az eredmény a támogatott formátumok bármelyikében lemezre írható.

Exportálás képek, PDF és amp; HTML

fejlesztők Visio fájlt tölthetnek be, és népszerű képekké jeleníthetik meg őket, például JPEG, BMP, PNG, TIFF, SVG és EMF formátumban. A könyvtár lehetőséget biztosít Visio dokumentum PDF, HTML és amp; XPS formátumok a legmagasabb hűséggel.

diagram mentése különböző formátumokban – Java

// load file to be converted

Diagram dgrm = new Diagram(dir + "template.vsdx");

// convert VSDX to PDF, HTML and JPEG formats

dgrm.save("D:/output.pdf", SaveFileFormat.PDF);

dgrm.save("D:/output.html", SaveFileFormat.HTML);

dgrm.save("D:/output.jpg", SaveFileFormat.JPEG);

Alakzatok rendezése tárolóban

Általában a fejlesztők alakzatokat adnak hozzá egy tárolóhoz, hogy a dolgok jól szervezett és érthetőek legyenek. A tárolók vizuális határvonalat adnak az alakzatok körül, beleértve a címkét is. A fejlesztők használhatják a könyvtárat, ha tárolót és al-alakzatokat szeretnének hozzáadni a diagram-hoz, mert ez egyszerű és gyors megközelítést biztosít.

Több alakzat kombinálása egy csoportban

API használatával a fejlesztők csoportosíthatnak alakzatokat, képeket vagy egyéb objektumokat. A csoportosítás lehetővé teszi számukra, hogy az összes alakzatot vagy objektumot egyidejűleg elforgatják, átfordítsák, mozgatják vagy átméretezzék, mintha egyetlen alakzat vagy objektum lennének.

Nyomtasson egyszerűen & Megbízhatóan

A könyvtár lehetővé teszi a fejlesztők számára diagramok nyomtatását különféle opciók használatával – mindössze néhány sornyi kóddal. Választhat, hogy az alapértelmezett beállításokkal nyomtat, vagy bármelyik elérhető nyomtatóra testreszabott beállításokkal.

Visio fájl nyomtatása fizikai nyomtatóra - Java

// load file to be printed

Diagram dgm = new Diagram(dir + "template.vsdx");

// print while specifying printer job and print name

dgm.print("LaserJet1100", "Job Name");
  
  

A Aspose.Diagram egyedi Visio API-kat kínál más népszerű fejlesztői környezetekhez, az alábbiak szerint: