Microsoft® Visio Formátumkonverzió a következőn keresztül: C#

Konvertálja az MS Visio diagramokat PDF-, HTML- és képekké, beleértve a BMP-t, JPG-t, PNG-t, TIFF-et, hogy platformokon átívelő .NET-alkalmazásokat készítsen.

 

Bármilyen megoldáshoz, folyamatábrák és üzleti folyamatábrák tervezése stb., vagy amikor szükség van az MS Visio diagramok kezelésére az alkalmazásban. Tehát szükség van a Visio formátumok elemzésére, valamint más formátumokká konvertálásra. A .NET Visio API mindezt megkönnyítheti. API nemcsak létrehozhat, olvashat és kezelhet Visio fájlokat, hanem képeket, PDF és HTML formátumokat is konvertálhat.

Konverziók közötti Visio fájlok

A(z) Visio fájl, például a(z) VSDX, VSX, VTX, VDX, VSSX, VSTX, VSDM, VSSM, VSTM néhány sornyi fájllal konvertálható C# kódot. Tekintsük a VSD–VSDX konverzió esetét. A API a Diagram osztály a forrás VSD fájl betöltéséhez. A fájl betöltése után hívja meg a Mentés metódust a kimeneti útvonallal VSDX fájlnévvel és SaveFileFormat .targetFile kiterjesztés paraméterként.

C# Kód a(z) VSD – VSDX konverzióhoz
 

Visio Formátumok konvertálása képekké

Amikor szükség van a(z) Microsoft konvertálására® Visio fájlt a képekre, beleértve a JPG, PNG, BMP, TIFF és SVG formátumokat. A API megkönnyíti, és a konverziós folyamat ugyanaz. Használja a Diagram osztályt a fájl betöltéséhez és a mentési metódus meghívásához a képnév teljes elérési úttal és a SaveFileFormat paraméterek megadásával. Egy adott képbeállításhoz a API rendelkezik ImageSaveOptions osztály .

C# Kód a(z) Visio képformátumokká konvertálásához
 

Konvertálja a(z) Visio fájlt PDF-be

A API visio formátumot képes PDF-be konvertálni. Az átalakítás folyamata egyszerű. Töltse be a fájlt a Diagram osztály használatával. Hozzon létre egy Memostream objektum és mentse a(z) visio fájlt PDF formátumban adatfolyamba a Mentés metódussal, amelyben a stream objektum és a SaveFileFormat.PDF paraméterek vannak. Hozzon létre egy FileStream objektumot a konvertált fájlhoz, hogy elmentse a segítségével MemoryStream.WriteTo(FileStream) módszer.

C# Kód a(z) Visio PDF-be konvertálásához