Aspose.Diagram  for Java

Java Visio Diagram API's

Bewerk en exporteer Microsoft Office Visio-bestanden naar PDF-, HTML-, afbeeldingen- en XAML-indelingen zonder afhankelijkheden van Microsoft Office Visio.

  Gratis proefversie downloaden
  
 

Aspose.Diagram for Java is een krachtige Microsoft Visio documentverwerking API. Het biedt algemene functionaliteit zoals maken, ontleden & converteer native Visio-formaten en ondersteunt enkele veelgebruikte formaten voor afbeeldingen en vaste lay-outs. Toepassingen kunnen bestaande documenten laden en de diagram-elementen manipuleren om het resultaat te exporteren in zijn eigen formaten, afbeeldingen of formaten met een vaste lay-out.

Door API te integreren, kunnen enkele van de basistaken die ontwikkelaars kunnen uitvoeren, zoals het maken van diagrammen vanaf het begin, lezen of schrijven van meerdere indelingen, toegang krijgen tot en lezen van de eigenschappen, inclusief formules van Visio objecten, diagrammen exporteren naar verschillende indelingen, diagrammen afdrukken met hoge betrouwbaarheid en veel meer.

Geavanceerde Java Visio API functies

Lees meerdere Visio formaten

Eigenschappen van verschillende objecten lezen

Diagrammen opslaan als XML

Meerdere vormen groeperen

TimeLine-vormen configureren

Locatie van lettertypen opgeven

Documenteigenschappen manipuleren

Diagrammen afdrukken met hoge getrouwheid

Draai een vorm in een geschikte hoek

Opmerkingen toevoegen aan tekeningen

Hyperlink aan een vorm toevoegen

Bescherm of ontgrendel diagrammen & vormen

Een door de gebruiker gedefinieerde cel in het vormblad maken

Een nieuwe blanco pagina invoegen in een tekening

Stel de landinstelling in volgens uw vereisten

Ontleden Microsoft Visio Documenten

Java diagram API maakt het mogelijk om de oorspronkelijke bestandsindelingen van de Microsoft Visio-toepassing te lezen, waardoor u toegang krijgt tot de diagram-gegevens zoals documentpagina's, eigenschappen, masters, afbeeldingen, vormen, verbindingen, oplossing-XML , Lagen, Hyperlinks, Opmerkingen, StyleSheet, door de gebruiker gedefinieerde cellen enzovoort. Deze objecten kunnen worden gemanipuleerd via de API en het resultaat kan in elk van de ondersteunde formaten naar schijf worden geschreven.

Exporteren naar afbeeldingen, PDF & HTML

Ontwikkelaars kunnen Visio bestanden laden en ze omzetten in populaire afbeeldingen, waaronder JPEG, BMP, PNG, TIFF, SVG en EMF. De bibliotheek biedt ook de mogelijkheid om Visio documenten te exporteren naar PDF, HTML & XPS-formaten met de hoogste getrouwheid.

Sla diagram op in verschillende formaten - Java

// load file to be converted

Diagram dgrm = new Diagram(dir + "template.vsdx");

// convert VSDX to PDF, HTML and JPEG formats

dgrm.save("D:/output.pdf", SaveFileFormat.PDF);

dgrm.save("D:/output.html", SaveFileFormat.HTML);

dgrm.save("D:/output.jpg", SaveFileFormat.JPEG);

Vormen ordenen in een container

Normaal gesproken voegen ontwikkelaars vormen toe aan een container om de zaken overzichtelijk en begrijpelijk te houden. De containers voegen een visuele grens toe rond vormen, inclusief een label. Om een container en subvormen aan de diagram toe te voegen, kunnen ontwikkelaars de bibliotheek gebruiken omdat deze een gemakkelijke en snelle aanpak biedt.

Combineer meerdere vormen in een groep

Met API kunnen ontwikkelaars vormen, afbeeldingen of andere objecten groeperen. Door te groeperen kunnen ze alle vormen of objecten tegelijkertijd roteren, spiegelen, verplaatsen of vergroten of verkleinen alsof ze een enkele vorm of object zijn.

Gemakkelijk afdrukken & Betrouwbaar

De bibliotheek stelt de ontwikkelaars in staat om diagrammen af te drukken met verschillende opties - met slechts een paar regels code. U kunt ervoor kiezen om af te drukken met standaardinstellingen of naar een van de beschikbare printers met aangepaste instellingen.

Print Visio bestanden naar fysieke printer - Java

// load file to be printed

Diagram dgm = new Diagram(dir + "template.vsdx");

// print while specifying printer job and print name

dgm.print("LaserJet1100", "Job Name");
  
  

Aspose.Diagram biedt afzonderlijke Visio API\'s voor andere populaire ontwikkelomgevingen, zoals hieronder vermeld: