Aspose.Diagram   for Python via Java

Python Visio Bestanden API

Maak, lees, schrijf en exporteer Microsoft Visio-indelingen, waaronder VSDX, VDX, VSX, VTX en meer indelingen met Python API.

  Gratis proefversie downloaden
  
 

Aspose.Diagram voor Python via Java is een Microsoft Visio oplossing voor documentmanipulatie. Men kan native Visio-formaten lezen, schrijven, beveiligen, exporteren en afdrukken en ondersteunt enkele veelgebruikte formaten voor afbeeldingen en vaste lay-outs. Het is gemakkelijk om bestaande bestanden te laden, de diagram-elementen aan te passen om ze naar het gewenste formaat te exporteren, inclusief afbeeldingen of formaten met een vaste lay-out zoals PDF of XPS.

Aspose.Diagram voor Python via Java is een zelfstandige API en vereist geen Microsoft Visio of andere software-installatie. Bovendien zijn er maar weinig taken die men gemakkelijk kan uitvoeren, zoals het maken van diagrammen vanuit het niets, het lezen of schrijven van verschillende formaten, het openen en lezen van de eigenschappen inclusief Visio objectformules, het exporteren van diagrammen naar meerdere formaten, het afdrukken van diagrammen met high-fidelity en nog veel meer.

Geavanceerde Python Visio API functies

Maak diagrammen vanuit het niets

Lees meerdere Visio formaten

Lees de eigenschappen van verschillende objecten

Schrijf verschillende Visio formaten

Documenteigenschappen manipuleren

Diagrammen afdrukken met hoge getrouwheid

Bescherm of ontgrendel diagrammen & vormen

Exporteer diagrammen naar verschillende formaten

Maak Visio documenten vanaf nul

Aspose.Diagram voor Python is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Het stelt gebruikers in staat om met diagrammen te werken zonder enig begrip van de onderliggende indeling, zoals men VSDX bestanden helemaal opnieuw kan maken met slechts een paar regels code.

Maak een VSDX-indeling vanuit Scratch met Python

diagram = Diagram()

diagram.save("output.vsdx", SaveFileFormat.VSDX)

Toegang tot en manipuleer Visio bestanden

Python diagram API staat toe om native Microsoft Visio-indelingen te lezen en biedt toegang tot de diagram-gegevens zoals document, pagina, model, vorm, stylesheet, verbinding enzovoort. Deze objecten kunnen worden gemanipuleerd via de API en het resultaat kan in elk van de ondersteunde formaten naar schijf worden geschreven.

Exporteren naar afbeeldingen

Ontwikkelaars kunnen eenvoudig Visio bestanden laden en ze exporteren naar populaire afbeeldingen, waaronder PNG, TIFF, JPEG, BMP, SVG en EMF. Python bibliotheek ondersteunt ook het exporteren van Visio bestanden naar PDF & XPS-formaten met de hoogste betrouwbaarheid.

Pagina van Visio VSDX-bestand exporteren naar PNG-indeling

diagram = Diagram("test.vsdx")

// Save diagram as PNG

options = ImageSaveOptions(SaveFileFormat.PNG)

// Save one page only, by page index

 options.setPageIndex(0)

// Save resultant Image file

diagram.save("output.png", options)
  
  

Aspose.Diagram biedt afzonderlijke Visio API\'s voor andere populaire ontwikkelomgevingen, zoals hieronder vermeld: