Číst soubory finančního výkaznictví prostřednictvím Python

Čtení formátů finančních zpráv včetně XBRL a iXBRL v aplikacích založených na Python.

 

Aspose.Finance za Python prostřednictvím .NET je funkčně bohatý, rozšiřitelný a snadno použitelný zpracování finančních výkazů API. Vývojáři mohou snadno načítat, zobrazovat nebo vytvářet formáty XBRL a iXBRL pro obchodní a finanční řešení. API poskytuje třídy XbrlDocument a InlineXbrlDocument pro načítání platných souborů XBRL a iXBRL.

Přečtěte si dokument XBRL

K načtení existujícího souboru pro prohlížení a analýzu je potřeba načíst soubor XBRL. Pro čtení dokumentů XBLR poskytuje API třídu XbrlDocument, jak je uvedeno v odstavci výše, s platným souborem XBRL jako vstupními parametry. Použijte jiné třídy API, vývojáři mohou snadno analyzovat jeho strukturu a data. Několik tříd je SchemaRefCollection, Context, Unit.

Python Kód ke čtení XBRL souboru

Přečtěte si dokument iXBRL

Jak je uvedeno výše, když je potřeba prohlížet, analyzovat nebo upravovat existující data, je potřeba číst soubor iXBRL. K jeho čtení poskytuje API třídu InlineXbrlDocument s platným souborem iXBRL jako parametrem. Programátoři mohou využívat třídy jako InlineFact, Context, Unit pro zobrazení dat a struktury.

Python Kód ke čtení dokumentu iXBRL