Läs finansiella rapporteringsfiler via C#

Läser finansiella rapportformat inklusive XBRL och iXBRL i .NET-baserade applikationer.

 

Aspose.Finance for .NET är en funktionsrik, utbyggbar och lättanvänd finansiell rapportbehandling API. Utvecklare kan enkelt ladda, visa eller skapa XBRL- och iXBRL-format för affärs- och finansiella lösningar. API tillhandahåller XbrlDokument klass och InlineXbrlDocument klass för att ladda giltiga XBRL- och iXBRL-filer.

Läs XBRL dokument

Läsning av filen XBRL krävs för att ladda den befintliga filen för visning och analys. För att läsa XBLR-dokument tillhandahåller API XbrlDocument-klassen som nämnts i stycket ovan med en giltig XBRL-fil som indataparametrar. Använd andra API-klasser, utvecklare kan enkelt analysera dess struktur och data. Få av klasserna är det SchemaRefCollection , Sammanhang , Enhet .

C# Kod för att läsa XBRL fil

Läs iXBRL dokument

Som nämnts ovan, när det finns behov av att visa, analysera eller redigera befintliga data måste du läsa iXBRL-filen. För att läsa den tillhandahåller API InlineXbrlDocument-klassen med en giltig iXBRL-fil som parameter. Programmerare kan använda klasser som InlineFact , Sammanhang , Enhet se dess data och struktur.

C# Kod för att läsa iXBRL dokument