Conversie van afbeeldingsbestanden via C#

Converteer afbeeldingsformaten, metabestanden, WebP, Svg, Apng om platformonafhankelijke .NET-gebaseerde geavanceerde beeldverwerkingstoepassingen te bouwen.

 

.NET Image API faciliteert de geavanceerde functies voor beeldverwerking en rendering voor programmeurs. Ontwikkelaars kunnen het integreren om raster- en vectorafbeeldingen, inclusief foto’s en afbeeldingen, te converteren naar PSD, PDF, GIF, PNG, DICOM, SVG, JPG, JPEG2000, APNG, BMP, TIFF, HTML5 CANVAS, WEBP, WMF, EMF en andere afbeeldingsformaten . API houdt zich niet alleen bezig met het converteren van bestanden, maar ook met het converteren van afbeeldingen naar zwart-wit en grijswaarden, het converteren van GIF-afbeeldingslagen en meer.

Converteer afbeelding naar bitmap BMP, JPG, PNG

Met behulp van C# Image API is het converteren van Inter-formaat net zo eenvoudig als het wijzigen van de extensie van het gewenste formaat. Hier zijn enkele algemene gevallen zoals afbeelding naar bmp, afbeelding naar jpg, afbeelding naar png en ontwikkelaars kunnen deze eenvoudig verbeteren voor hun specifieke formaat. Het proces is om de bronafbeelding te laden via Image.Load . Maak een doelobject opties voor afbeeldingsindeling voor specifieke instellingen. Roep ten slotte de Save Method aan door het doelbestand met pad en opties voor opslaan als parameter door te geven.

C#-code voor interconversie van afbeeldingen

Rasterafbeelding naar PDF-conversie

Proces voor het converteren van rasterafbeeldingen naar PDF is hetzelfde als voor interconversie van afbeeldingen, behalve dat API PdfOptions biedt voor specifieke PDF-instellingen . Programmeurs kunnen het gemakkelijk verbeteren voor hun specifieke behoeften.

Code voor rasterafbeeldingen naar PDF-conversie

Converteer SVG naar rasterafbeeldingen BMP, PNG, JPG

Conversieproces van SVG is hetzelfde, SVG-bestand laden, relevante opties voor het opslaan van afbeeldingen gebruiken en de methode Opslaan aanroepen. Image API biedt SvgRasterizationOptions voor het instellen van PageWidth, PageHeight en rasterafbeeldingen gebruiken hun VectorRasterizationOptions-eigenschap voor initialisatie en het verkrijgen van SvgRasterizationOptions-opties.

C#-code voor SVG om afbeeldingen te rasteren


Alle ondersteunde afbeeldingen formaten om van te converteren

Hieronder vindt u een volledige lijst van de afbeeldingsindelingen waarnaar u kunt converteren:


Alle ondersteunde afbeeldingsindelingen om naar te converteren

Hieronder vindt u een volledige lijst van de afbeeldingsindelingen waaruit u kunt converteren: