PPTX DOCX XLSX PDF ODP
Aspose.Imaging voor .NET
DICOM

Tekstwatermerk toevoegen aan DICOM via C#

Bouw uw eigen .NET-apps om DICOM-bestanden van een watermerk te voorzien met behulp van server-side API’s.

Hoe een DICOM-bestand te watermerken met C#

Een watermerk is een essentieel hulpmiddel voor auteurs die maximale bekendheid voor hun werk op internet zoeken. Het plaatsen van een watermerk op een afbeelding dient niet alleen om de bron of de houder van het auteursrecht te identificeren, maar ook om de maker ervan te promoten. Dit komt doordat de handtekening met de naam van de auteur of de naam van de internetbron samen met een digitale kopie van de afbeelding wordt verspreid. Watermerken kunnen de vorm aannemen van tekst met een breed scala aan lettertypen en kunnen aan de rand van de afbeelding worden geplaatst. Als het watermerk transparant is, wordt het kijken niet verstoord. Als de auteur of auteursrechthebbende echter zijn of haar naam wil benadrukken, kan het watermerk de afbeelding gedeeltelijk overlappen. Om het afbeeldingsbestand DICOM van een watermerk te voorzien, gebruiken we Aspose.Imaging voor .NET API, een veelzijdige, krachtige en gebruiksvriendelijke API voor beeldmanipulatie en conversie voor het C#-platform. Open NuGet pakketbeheerder, zoek naar Aspose.Imaging en installeren. U kunt ook de volgende opdracht gebruiken vanuit de Package Manager Console.

Package Manager Console Command


PM> Install-Package Aspose.Imaging

Stappen om watermerk toe te voegen aan DICOM via C#

Je hebt de nodig aspose.imaging.dll om de volgende workflow in uw eigen omgeving te proberen.

 • Laad DICOM bestand met Image.Load methode
 • Maak een instantie van afbeeldingen van de afbeelding
 • Definieer lettertype, penseel en opmaak voor watermerktekst
 • Teken een watermerk met behulp van de Graphics.DrawString-methode
 • Bewaar afbeelding op schijf in DICOM formaat

systeem vereisten

Aspose.Imaging voor .NET wordt ondersteund op alle belangrijke besturingssystemen. Zorg ervoor dat u aan de volgende vereisten voldoet.

 • Microsoft Windows of een compatibel besturingssysteem met .NET Framework, .NET Core, Windows Application, ASP.NET Web Application.
 • Ontwikkelomgeving zoals Microsoft Visual Studio.
 • Aspose.Imaging voor .NET waarnaar in uw project wordt verwezen.
 

Watermerk DICOM afbeelding - .NET

 
 • Over Aspose.Imaging voor .NET API

  Aspose.Imaging API is een beeldverwerkingsoplossing voor het maken, wijzigen, tekenen of converteren van afbeeldingen (foto’s) binnen applicaties. Het biedt: platformonafhankelijke beeldverwerking, inclusief maar niet beperkt tot conversies tussen verschillende beeldformaten (inclusief uniforme beeldverwerking van meerdere pagina’s of meerdere frames), aanpassingen zoals tekenen, werken met grafische primitieven, transformaties (formaat wijzigen, bijsnijden, spiegelen en roteren , binarisatie, grijswaarden, aanpassen), geavanceerde functies voor beeldmanipulatie (filteren, dithering, maskeren, rechtzetten) en strategieën voor geheugenoptimalisatie. Het is een op zichzelf staande bibliotheek en is niet afhankelijk van software voor beeldbewerkingen. Men kan eenvoudig hoogwaardige functies voor beeldconversie toevoegen met native API’s binnen projecten. Dit zijn 100% private on-premise API’s en afbeeldingen worden verwerkt op uw servers.

  Watermerk DICOM via online app

  Voeg een watermerk toe aan DICOM-documenten door naar onze Live Demo-website te gaan. De live demo heeft de volgende voordelen:

    U hoeft niets te downloaden of in te stellen
    U hoeft geen code te schrijven
    Upload gewoon uw DICOM-bestand, stel uw watermerk in en druk op de knop "Toevoegen"
    Krijg direct de downloadlink voor het resulterende bestand

  DICOM Wat is DICOM Bestandsformaat

  DICOM is de afkorting voor Digital Imaging and Communications in Medicine en heeft betrekking op het vakgebied Medische Informatica. DICOM is de combinatie van bestandsformaatdefinitie en een netwerkcommunicatieprotocol. DICOM gebruikt de .DCM-extensie. .DCM bestaat in twee verschillende formaten, namelijk formaat 1.x en formaat 2.x. DCM Format 1.x is verder beschikbaar in twee versies normaal en uitgebreid. DICOM wordt gebruikt voor de integratie van medische beeldvormingsapparatuur zoals printers, servers, scanners enz. van verschillende leveranciers en bevat ook identificatiegegevens van elke patiënt voor uniekheid. DICOM-bestanden kunnen tussen twee partijen worden gedeeld als ze beeldgegevens in DICOM-indeling kunnen ontvangen. Het communicatiegedeelte van DICOM is een applicatielaagprotocol en gebruikt TCP/IP om te communiceren tussen entiteiten. Voor de webservices van DICOM worden HTTP- en HTTPS-protocollen gebruikt. Door webservices ondersteunde versies zijn 1.0, 1.1, 2 of hoger.

  Lees verder

  Andere ondersteunde formaten voor watermerken

  Met behulp van C# kan men gemakkelijk verschillende formaten watermerken, waaronder.

  BMP (Bitmapafbeelding)
  ICO (Windows-pictogram)
  DIB (Apparaatonafhankelijke bitmap)
  EMF (Verbeterde metabestandsindeling)
  GIF (Grafisch uitwisselingsformaat)
  JP2 (JPEG 2000)
  J2K (Wavelet gecomprimeerde afbeelding)
  PNG (Draagbare netwerkgrafieken)
  TIFF (Gelabelde afbeeldingsindeling)
  WEBP (Rasterwebafbeelding)
  WMF (Microsoft Windows-metabestand)
  SVG (Schaalbare vectorafbeeldingen)