Gebruik Python voor DICOM afbeeldingen bijsnijden
Maak Python-apps om DICOM-afbeeldingen en foto’s bij te snijden via server-API’s
Afbeeldingen en foto's van DICOM bijsnijden met Python
Gebruikers worden vooral aangetrokken door de elementen die in het midden van een afbeelding of foto zijn geplaatst. Het bijsnijden van een afbeelding kan een handige stap zijn om irrelevante elementen te verwijderen die de aandacht zouden kunnen afleiden van het primaire thema van de foto. Met behulp van de functie voor het bijsnijden van afbeeldingen die speciaal is ontworpen voor Python, kunt u een rechthoekig gebied rond het brandpunt van de afbeelding aangeven of duidelijke marges vanaf de randen van de foto maken om het benodigde segment te selecteren. Door de afbeelding bij te snijden, elimineren we dus alle ongewenste details en benadrukken we het hoofdonderwerp. Om afbeeldingen bij te snijden in de indeling DICOM gebruiken we Aspose.Imaging for Python via .NET API, een veelzijdige, krachtige en gebruiksvriendelijke API voor beeldmanipulatie en conversie voor het Python-platform. U kunt het installeren met behulp van de volgende opdracht van uw systeemopdracht.
De systeemopdrachtregel
>> pip install aspose-imaging-python-net
Stappen om DICOM's bij te snijden via Python
U hebt de aspose-imaging-python-net nodig om de volgende workflow in uw eigen omgeving uit te proberen.
- Laad DICOM-bestanden met de methode Image.Load
- Afbeeldingen bijsnijden;
- Bewaar samengevoegde afbeelding op schijf in het formaat dat wordt ondersteund door Aspose.Imaging
systeem vereisten
Aspose.Imaging voor Python wordt ondersteund op alle belangrijke besturingssystemen. Zorg ervoor dat u aan de volgende vereisten voldoet.
- Microsoft Windows / Linux met .NET Core Runtime.
- Python en PyPi pakketbeheerder.
DICOM afbeeldingen bijsnijden - Python
Over Aspose.Imaging voor Python API
Aspose.Imaging API is een beeldverwerkingsoplossing voor het maken, wijzigen, tekenen of converteren van afbeeldingen (foto’s) binnen applicaties. Het biedt: platformonafhankelijke beeldverwerking, inclusief maar niet beperkt tot conversies tussen verschillende beeldformaten (inclusief uniforme beeldverwerking van meerdere pagina’s of meerdere frames), aanpassingen zoals tekenen, werken met grafische primitieven, transformaties (formaat wijzigen, bijsnijden, spiegelen en roteren , binarisatie, grijswaarden, aanpassen), geavanceerde functies voor beeldmanipulatie (filteren, dithering, maskeren, rechtzetten) en strategieën voor geheugenoptimalisatie. Het is een op zichzelf staande bibliotheek en is niet afhankelijk van software voor beeldbewerkingen. Men kan eenvoudig hoogwaardige functies voor beeldconversie toevoegen met native API’s binnen projecten. Dit zijn 100% private on-premise API’s en afbeeldingen worden verwerkt op uw servers.Snijd DICOM’s bij via online app
Snijd DICOM-documenten bij door naar onze live demo-website te gaan. De live demo heeft de volgende voordelen:
DICOM Wat is DICOM Bestandsformaat
DICOM is de afkorting voor Digital Imaging and Communications in Medicine en heeft betrekking op het vakgebied Medische Informatica. DICOM is de combinatie van bestandsformaatdefinitie en een netwerkcommunicatieprotocol. DICOM gebruikt de .DCM-extensie. .DCM bestaat in twee verschillende formaten, namelijk formaat 1.x en formaat 2.x. DCM Format 1.x is verder beschikbaar in twee versies normaal en uitgebreid. DICOM wordt gebruikt voor de integratie van medische beeldvormingsapparatuur zoals printers, servers, scanners enz. van verschillende leveranciers en bevat ook identificatiegegevens van elke patiënt voor uniekheid. DICOM-bestanden kunnen tussen twee partijen worden gedeeld als ze beeldgegevens in DICOM-indeling kunnen ontvangen. Het communicatiegedeelte van DICOM is een applicatielaagprotocol en gebruikt TCP/IP om te communiceren tussen entiteiten. Voor de webservices van DICOM worden HTTP- en HTTPS-protocollen gebruikt. Door webservices ondersteunde versies zijn 1.0, 1.1, 2 of hoger.
Lees verderAndere ondersteunde bijsnijdindelingen
Met Python kan men gemakkelijk verschillende formaten bijsnijden, waaronder.