Java aracılığıyla DICOM öğesini PDF biçimine dönüştürün
Herhangi bir görüntü düzenleyiciye veya 3. taraf kitaplıklara ihtiyaç duymadan yerel Java API’lerini kullanarak DICOM’i PDF’ye dönüştürün.
Java Kullanarak DICOM'i PDF'ye Dönüştürme
Dosya formatlarını dönüştürmek grafik tasarımcıların karşılaştığı rutin bir görev gibi görünebilir. Ancak önemini küçümsemek bir hata olur. Çalışmanızın değerlendirilmesi, bu görevi ne kadar hızlı ve etkili bir şekilde yerine getirdiğinize bağlı olabilir. Tipik olarak, orijinal görsellerin baskı veya çevrimiçi yayın için daha uygun formatlara dönüştürülmesi gerekir. Orijinal görüntü bir grafik düzenleyiciden geliyorsa vektör formatında olabilir. Bu senaryoda, yayınlama amacıyla rasterleştirilmesi ve raster formatına dönüştürülmesi gerekir. Optimum kalite için görüntüyü sıkıştırılmamış formatta kaydetme veya dosya boyutunu azaltmak için kayıpsız sıkıştırılmış formata dönüştürme seçeneğiniz vardır. Web yayıncılığı gibi belirli bağlamlarda kayıplı sıkıştırılmış formatları tercih edebilirsiniz. Görüntü verilerinin sıkıştırılmasına yönelik özel olarak tasarlanmış algoritmalar, kabul edilebilir görüntü kalitesini korurken dosya boyutunun önemli ölçüde azaltılmasına olanak tanır. Bu, internetten hızlı görüntü dosyası indirmeyi kolaylaştırır. DICOM’ı PDF’ye dönüştürmek için şunu kullanacağız: Aspose.Imaging for Java Java platformu için zengin özelliklere sahip, güçlü ve kullanımı kolay bir görüntü işleme ve dönüştürme API’si olan API. En son sürümünü doğrudan adresinden indirebilirsiniz. Maven ve pom.xml dosyasına aşağıdaki konfigürasyonları ekleyerek Maven tabanlı projenize kurun.
Repository
<repository>
<id>AsposeJavaAPI</id>
<name>Aspose Java API</name>
<url>https://repository.aspose.com/repo/</url>
</repository>
Bağımlılık
<dependency>
<groupId>com.aspose</groupId>
<artifactId>aspose-imaging</artifactId>
<version>version of aspose-imaging API</version>
<classifier>jdk16</classifier>
</dependency>
Java aracılığıyla DICOM'i PDF'e Dönüştürme Adımları
Geliştiriciler, yalnızca birkaç satır kodla DICOM dosyalarını kolayca yükleyebilir ve PDF biçimine dönüştürebilir.
- DICOM dosyasını Image.load yöntemiyle yükleyin
- ImageOptionsBase’in gerekli alt sınıfının örneğini oluşturun ve ayarlayın (ör. BmpOptions, PngOptions, vb.)
- Image.save yöntemini çağırın
- PDF uzantılı dosya yolunu ve ImageOptionsBase sınıfının nesnesini iletin
sistem gereksinimleri
Dönüştürme örneği kodunu çalıştırmadan önce aşağıdaki ön koşullara sahip olduğunuzdan emin olun.
- İşletim sistemi: Windows veya Linux.
- Geliştirme ortamı: Microsoft Visual Studio gibi .NET Core 7 ve üzerini destekler.
DICOM’i PDF’e Dönüştürmek için Ücretsiz Uygulama
- DICOM görüntüsünü seçin veya sürükleyip bırakın
- Biçimi seçin ve Dönüştür düğmesini tıklayın
- PDF görüntüsünü indirmek için İndir düğmesini tıklayın
DICOM’i PDF’ye dönüştürmek için kontrol edin canlı demolarımızı
DICOM öğesini PDF - Java biçimine dönüştürün
DICOM Nedir DICOM Dosya formatı
DICOM, Tıpta Dijital Görüntüleme ve İletişimin kısaltmasıdır ve Tıp Bilişimi alanıyla ilgilidir. DICOM, dosya formatı tanımı ve bir ağ iletişim protokolünün birleşimidir. DICOM, .DCM uzantısını kullanır. .DCM, 1.x biçimi ve 2.x biçimi olmak üzere iki farklı biçimde bulunur. DCM Format 1.x ayrıca normal ve genişletilmiş iki versiyonda mevcuttur. DICOM, çeşitli satıcılara ait yazıcılar, sunucular, tarayıcılar vb. tıbbi görüntüleme cihazlarının entegrasyonu için kullanılır ve ayrıca benzersizlik için her hastanın kimlik verilerini içerir. DICOM dosyaları, DICOM formatında görüntü verilerini alabiliyorlarsa, iki taraf arasında paylaşılabilir. DICOM'un iletişim kısmı, uygulama katmanı protokolüdür ve varlıklar arasında iletişim kurmak için TCP/IP kullanır. DICOM'un web hizmetleri için HTTP ve HTTPS protokolleri kullanılır. Web servisleri tarafından desteklenen sürümler 1.0, 1.1, 2 veya üstüdür.
Daha fazla oku | DICOMPDF Nedir PDF Dosya formatı
Taşınabilir Belge Formatı (PDF), Adobe tarafından 1990'larda oluşturulmuş bir belge türüdür. Bu dosya biçiminin amacı, belgelerin ve diğer başvuru malzemelerinin uygulama yazılımı, donanım ve İşletim Sisteminden bağımsız bir biçimde temsil edilmesi için bir standart getirmekti. PDF dosya formatı, kaynak belgenin bir parçası haline gelebilecek metin, resimler, köprüler, form alanları, zengin medya, dijital imzalar, ekler, meta veriler, Jeo-uzaysal özellikler ve 3B nesneler gibi bilgileri içerme konusunda tam kapasiteye sahiptir.
Daha fazla oku | PDFDesteklenen Diğer Dönüşümler
Java kullanarak, dahil olmak üzere farklı formatları kolayca dönüştürebilirsiniz.