HTML JPG OCR XML BMP
Aspose.OCR  voor Java
XML

Aspose.Imaging voor Java

verwerkt gescande afbeeldingen of zelfs smartphonefoto’s in PDF-indeling en maakt PDF-documenten met herkende tekst. Om het aan uw project toe te voegen, hoeft u alleen maar Aspose.OCR te downloaden.

Maven of specificeer de Aspose Maven Repository-configuratie en installeer het binnen uw op Maven gebaseerde project door de volgende configuraties toe te voegen aan de pom.xml. Bekijk voor voorbeelden van Graddle, Ivy en Sbt onze repository .

Maven Dependency


 <dependency>
 <groupId>com.aspose</groupId>
 <artifactId>aspose-ocr</artifactId>
 <version>22.5</version>
 </dependency>

Met Java OCR en slechts een paar regels code, kunt u een complete applicatie maken die een PDF-afbeelding converteert naar een XML-document:

  • Maak een instantie van de AsposeOcr-klasse
  • Roep AsposeOCR.RecognizePage-methode aan
  • Geef het PDF bestandspad door als parameter
  • AsposeOCR.RecognizePage retourneert een tekenreeks of bestand van het type XML

systeem vereisten

Voordat u het voorbeeld uitvoert, moet u ervoor zorgen dat Java 2 Platform, Standard Edition (J2SE) 6.0 (1.6) of hoger op uw systeem is geïnstalleerd.

  • JDK 1.6 of hoger is geïnstalleerd.


 //Create API instance
 AsposeOCR api = new AsposeOCR();

 //Prepare rectangles with texts.
 ArrayList rectArray = new ArrayList();

 rectArray.add(new Rectangle(138, 352, 2033, 537));
 rectArray.add(new Rectangle(147, 890, 2033, 1157));

 String result = api.RecognizePage("srcImage.png", rectArray);
 System.out.println("Result with rect: " + result);
  • PDF Wat is PDF Bestandsformaat

    Portable Document Format (PDF) is een type document dat in de jaren negentig door Adobe is gemaakt. Het doel van dit bestandsformaat was om een ​​standaard te introduceren voor de weergave van documenten en ander referentiemateriaal in een formaat dat onafhankelijk is van applicatiesoftware, hardware en besturingssysteem. Het PDF-bestandsformaat heeft volledige mogelijkheden om informatie zoals tekst, afbeeldingen, hyperlinks, formuliervelden, rich media, digitale handtekeningen, bijlagen, metadata, geospatiale functies en 3D-objecten erin te bevatten die als onderdeel van het brondocument kunnen worden gebruikt.

    Lees verder

    XML Wat is XML Bestandsformaat

    XML staat voor Extensible Markup Language en is vergelijkbaar met HTML, maar verschilt in het gebruik van tags voor het definiëren van objecten. Het hele idee achter het creëren van een XML-bestandsformaat was om gegevens op te slaan en te transporteren zonder afhankelijk te zijn van software- of hardwaretools. Zijn populariteit is te danken aan het feit dat het zowel menselijk als machinaal leesbaar is. Hierdoor kan het gemeenschappelijke dataprotocollen creëren in de vorm van objecten die moeten worden opgeslagen en gedeeld via een netwerk zoals World Wide Web (WWW). De "X" in XML is voor uitbreidbaar, wat inhoudt dat de taal kan worden uitgebreid tot een willekeurig aantal symbolen volgens gebruikersvereisten. Het is voor deze functies dat veel standaard bestandsindelingen er gebruik van maken, zoals Microsoft Open XML, LibreOffice OpenDocument, XHTML en SVG.

    Lees verder

    TXT (Tekstdocumentbestand)
    Text (Tekstdocumentbestand)
    DOC (Documenten gegenereerd door Microsoft Word)
    DOCX (Microsoft Word-documenten)
    XLS (Microsoft Excel binaire bestandsindeling)
    XLSX (Microsoft Excel-documenten)
    PDF (Draagbaar documentformaat (PDF))
    Searchable PDF (Doorzoekbare draagbare netwerkgraphics)
    XML (Uitbreidbare opmaaktaal)
    JSON (JavaScript-objectnotatie)