taranan görüntüleri ve hatta akıllı telefon fotoğraflarını JP2 biçiminde işler ve tanınan metin içeren JP2 belgeleri oluşturur. Projenize eklemek için Aspose.OCR almanız yeterlidir.
Maven veya Aspose Maven Repository yapılandırmasını belirtin ve aşağıdaki konfigürasyonları pom.xml dosyasına ekleyerek Maven tabanlı projenize kurun. Graddle, Ivy, Sbt örnekleri için depomuza göz atın.
Package Manager Console Command
PM> Install-Package Aspose.OCR.Cpp
C++ OCR ve yalnızca birkaç satır kodla, bir JP2 görüntüsünü DOC belgesine dönüştüren tam özellikli bir uygulama oluşturabilirsiniz:
- AsposeOcr sınıfının bir örneğini oluşturun
- AsposeOCR.asposeocr_page() yöntemini çağırın
- JP2 dosya yolunu parametre olarak iletin
- AsposeOCR.asposeocr_page, DOC türünde bir String veya dosya döndürür
sistem gereksinimleri
Örneği çalıştırmadan önce, projeye Microsoft.ML.OnnxRuntime 1.7.0 veya üzerinin eklendiğinden emin olun. Aspose.OCR’ı NuGet Paket Yöneticisi aracılığıyla kurarsanız, otomatik olarak kurulmalıdır.
- NET Standard 2.0+ uyumlu çözüm
- Projenizde referans verilen Aspose.OCR for .NET.
std::string img_path = "../srcSample.png";
// Prepare buffer for result (in symbols, len_byte = len * sizeof(wchar_t))
const size_t len = 4096;
wchar_t bfr[len] = { 0 };
size_t result = aspose::ocr::page(image_path.c_str(), bfr, len);
//Print result
std::wcout << bfr << L"\n";
JP2 Nedir JP2 Dosya formatı
JPEG 2000 (JP2), bir görüntü kodlama sistemi ve son teknoloji görüntü sıkıştırma standardıdır. Dalgacık teknolojisi kullanılarak tasarlanan JPEG 2000, kayıpsız içeriği herhangi bir kalitede bir kerede kodlayabilir. Ayrıca, kodlama verimliliğinde önemli bir ceza olmaksızın, JPEG 2000, aynı içeriğe etkili bir şekilde çeşitli diğer çözünürlük ve niteliklere erişme ve kodunu çözme yeteneğine sahiptir. JPEG 2000'deki kod akışları, uzamsal rasgele erişim olanağı sağlayan ilgi bölgelerine sahip olarak önemli ölçüde ölçeklenebilir. Terapixels'deki boyutları ve 38 bit/numune kadar yüksek hassasiyete sahip 16384'e kadar farklı bileşene sahip olma.
Devamını okuDOC Nedir DOC Dosya formatı
.doc uzantılı dosyalar, Microsoft Word veya diğer kelime işlem belgeleri tarafından ikili dosya biçiminde oluşturulan belgeleri temsil eder. Uzantı başlangıçta birkaç farklı işletim sisteminde düz metin belgeleri için kullanıldı. Düz metin, grafikler, çizelgeler, gömülü nesneler, bağlantılar, sayfalar, sayfa biçimlendirme, yazdırma ayarları ve daha pek çok biçimin yanı sıra biçimlendirilmiş görüntüler gibi birkaç farklı veri türü içerebilir. Bu format, kullanıcılara kılavuzlar, teklifler, şartnameler, özgeçmişler, makaleler veya benzeri belgeler yazmak için sunduğu çeşitli seçenekler nedeniyle her türlü belge için popülerdi. DOC'nin güncellenmiş sürümü, özellikleri açık olan Office OpenXML tabanlı DOCX'tir.
Devamını oku