taranan görüntüleri ve hatta akıllı telefon fotoğraflarını JPG biçiminde işler ve tanınan metin içeren JPG belgeleri oluşturur. Projenize eklemek için Aspose.OCR almanız yeterlidir.
Maven veya Aspose Maven Repository yapılandırmasını belirtin ve aşağıdaki konfigürasyonları pom.xml dosyasına ekleyerek Maven tabanlı projenize kurun. Graddle, Ivy, Sbt örnekleri için depomuza göz atın.
Package Manager Console Command
PM> Install-Package Aspose.OCR.Cpp
C++ OCR ve yalnızca birkaç satır kodla, bir JPG görüntüsünü PDF belgesine dönüştüren tam özellikli bir uygulama oluşturabilirsiniz:
- AsposeOcr sınıfının bir örneğini oluşturun
- AsposeOCR.asposeocr_page() yöntemini çağırın
- JPG dosya yolunu parametre olarak iletin
- AsposeOCR.asposeocr_page, PDF türünde bir String veya dosya döndürür
sistem gereksinimleri
Örneği çalıştırmadan önce, projeye Microsoft.ML.OnnxRuntime 1.7.0 veya üzerinin eklendiğinden emin olun. Aspose.OCR’ı NuGet Paket Yöneticisi aracılığıyla kurarsanız, otomatik olarak kurulmalıdır.
- NET Standard 2.0+ uyumlu çözüm
- Projenizde referans verilen Aspose.OCR for .NET.
std::string img_path = "../srcSample.png";
// Prepare buffer for result (in symbols, len_byte = len * sizeof(wchar_t))
const size_t len = 4096;
wchar_t bfr[len] = { 0 };
size_t result = aspose::ocr::page(image_path.c_str(), bfr, len);
//Print result
std::wcout << bfr << L"\n";
JPG Nedir JPG Dosya formatı
JPEG, kayıplı sıkıştırma yöntemi kullanılarak kaydedilen bir görüntü formatı türüdür. Sıkıştırmanın bir sonucu olarak çıktı görüntüsü, depolama boyutu ve görüntü kalitesi arasında bir dengedir. Kullanıcılar, istenen kalite seviyesine ulaşmak için sıkıştırma seviyesini ayarlayabilir ve aynı zamanda depolama boyutunu küçültebilir. Görüntüye 10:1 sıkıştırma uygulanırsa görüntü kalitesi ihmal edilebilir düzeyde etkilenir. Sıkıştırma değeri ne kadar yüksek olursa, görüntü kalitesindeki bozulma o kadar yüksek olur.
Devamını okuPDF Nedir PDF Dosya formatı
Taşınabilir Belge Formatı (PDF), Adobe tarafından 1990'larda oluşturulmuş bir belge türüdür. Bu dosya biçiminin amacı, belgelerin ve diğer başvuru malzemelerinin uygulama yazılımı, donanım ve İşletim Sisteminden bağımsız bir biçimde temsil edilmesi için bir standart getirmekti. PDF dosya formatı, kaynak belgenin bir parçası haline gelebilecek metin, resimler, köprüler, form alanları, zengin medya, dijital imzalar, ekler, meta veriler, Jeo-uzaysal özellikler ve 3B nesneler gibi bilgileri içerme konusunda tam kapasiteye sahiptir.
Devamını oku