taranan görüntüleri ve hatta akıllı telefon fotoğraflarını JPEG biçiminde işler ve tanınan metin içeren JPEG belgeleri oluşturur. Projenize eklemek için Aspose.OCR almanız yeterlidir.
Maven veya Aspose Maven Repository yapılandırmasını belirtin ve aşağıdaki konfigürasyonları pom.xml dosyasına ekleyerek Maven tabanlı projenize kurun. Graddle, Ivy, Sbt örnekleri için depomuza göz atın.
Maven Dependency
<dependency>
<groupId>com.aspose</groupId>
<artifactId>aspose-ocr</artifactId>
<version>22.5</version>
</dependency>
Java OCR ve yalnızca birkaç satır kod ile, bir JPEG görüntüsünü XML belgesine dönüştüren tam özellikli bir uygulama oluşturabilirsiniz:
- AsposeOcr sınıfının bir örneğini oluşturun
- AsposeOCR.RecognizePage yöntemini çağırın
- JPEG dosya yolunu parametre olarak iletin
- AsposeOCR.RecognizePage, XML türünde bir String veya dosya döndürür
sistem gereksinimleri
Örneği çalıştırmadan önce, sisteminizde Java 2 Platform, Standard Edition (J2SE) 6.0 (1.6) veya sonraki sürümünün kurulu olduğundan emin olun.
- JDK 1.6 veya üstü yüklü.
//Create API instance
AsposeOCR api = new AsposeOCR();
//Prepare rectangles with texts.
ArrayList rectArray = new ArrayList();
rectArray.add(new Rectangle(138, 352, 2033, 537));
rectArray.add(new Rectangle(147, 890, 2033, 1157));
String result = api.RecognizePage("srcImage.png", rectArray);
System.out.println("Result with rect: " + result);
JPEG Nedir JPEG Dosya formatı
JPEG, kayıplı sıkıştırma yöntemi kullanılarak kaydedilen bir görüntü formatı türüdür. Sıkıştırmanın bir sonucu olarak çıktı görüntüsü, depolama boyutu ve görüntü kalitesi arasında bir dengedir. Kullanıcılar, istenen kalite seviyesine ulaşmak için sıkıştırma seviyesini ayarlayabilir ve aynı zamanda depolama boyutunu küçültebilir. Görüntüye 10:1 sıkıştırma uygulanırsa görüntü kalitesi ihmal edilebilir düzeyde etkilenir. Sıkıştırma değeri ne kadar yüksek olursa, görüntü kalitesindeki bozulma o kadar yüksek olur.
Devamını okuXML Nedir XML Dosya formatı
XML, HTML'ye benzer, ancak nesneleri tanımlamak için etiketlerin kullanımında farklı olan Genişletilebilir İşaretleme Dili anlamına gelir. XML dosya formatının yaratılmasının ardındaki tüm fikir, yazılım veya donanım araçlarına bağımlı olmadan verileri depolamak ve taşımaktı. Popülerliği, hem insan hem de makine tarafından okunabilmesinden kaynaklanmaktadır. Bu, World Wide Web (WWW) gibi ağ üzerinden depolanacak ve paylaşılacak nesneler biçiminde ortak veri protokolleri oluşturmasını sağlar. XML'deki "X" genişletilebilir içindir; bu, dilin kullanıcı gereksinimlerine göre herhangi bir sayıda simgeye genişletilebileceği anlamına gelir. Microsoft Open XML, LibreOffice OpenDocument, XHTML ve SVG gibi birçok standart dosya formatı bu özelliklerden yararlanır.
Devamını oku