Aspose.OMR Készítsen OMR vizsga SAT űrlapot

OMR SAT lap

Géppel olvasható SAT lapok készítése és olvasása

Machine-readable SAT form

A Scholastic Assessment Test (SAT) egy szabványos teszt, amelyet széles körben használnak főiskolai felvételinél az Egyesült Államokban. A teszt fő célja a tanuló továbbtanulási felkészültségének felmérése írásbeli, szóbeli és matematikai készségek felmérésével. Az Egyesült Államok legtöbb főiskolája megköveteli a SAT-t az alapképzési kurzusok felvételéhez. Az iskolák ösztöndíjakat is kínálnak a hallgatóknak a SAT-pontszámaik alapján. A College Board bevezette a SAT-ot Indiában is. Az Indiai Felsőoktatási Szövetség összes egyeteme elfogad SAT-pontszámokat az indiai diákoktól és a világ minden tájáról. A SAT-ot évente hét alkalommal kínálják az Egyesült Államokban: augusztusban, októberben, novemberben, decemberben, márciusban, májusban és júniusban. A nemzetközi hallgatók számára a SAT-t évente négy alkalommal kínálják: októberben, decemberben, márciusban és májusban.

A SAT tesztet jellemzően középiskolások és felsősök teszik ki. Jelenleg papíralapú tesztről van szó, amikor a résztvevők ceruzával töltik ki a helyes válaszoknak megfelelő buborékokat. A SAT űrlap 154 ​​feleletválasztós kérdést tartalmaz, így az egyes kitöltött válaszlapok manuális pontozása hosszú folyamat, amely emberi hibákat is rejt magában. Az automatikus pontozás általában speciális pontozó eszközökkel történik, amelyek egyéni oktatók és kis/közepes képzési kurzusok számára nem megfizethetőek. Szerencsére ezek a költségek az Aspose.OMR megoldáshoz kapcsolhatók.

Az Aspose.OMR egy hatékony API, amely egy hagyományos számítógépet optikai olvasóvá/pontozógépgé alakíthat át bármilyen feleletválasztós papírteszt létrehozásához és minősítéséhez. Lehetővé teszi több tucat manuálisan kitöltött űrlap automatikus feldolgozását másodpercek alatt speciális hardver nélkül – egyszerűen készítsen egy fényképet a kitöltött OMR-űrlapról az órán, és olyan eredményt kapjon, amely automatikusan osztályozható vagy importálható egy adatbázisba. Az Aspose.OMR API rendkívül egyszerű, sokoldalú és költséghatékony – csak minimális programozási készségekre és egy ingyenes IDE-re, például a Visual Studio Community Editionre van szüksége a használatához.

Annak érdekében, hogy értékes időt szabadítson fel a jelentkezők oktatására, nagymértékben testreszabható SAT válaszlapokat biztosítunk Önnek. Az alábbi mintaűrlap bemutatja, hogyan használhatja az Aspose.OMR-t egy SAT-űrlap megtervezéséhez és létrehozásához az iskolákban, intézetekben és edzőközpontokban való vizsgához.

A SAT űrlap testreszabásához módosítsa a fenti forrásokat, és állítsa elő a kívánt papírtípushoz tartozó nyomatot. Módosíthatja a kérdések számát és sorrendjét, és olyan tantárgyspecifikus űrlapokat hozhat létre, amelyek tökéletesen illeszkednek az oktatási folyamathoz.

Ha hozzá szeretné adni a projekthez, csak telepítenie kell az Aspose.OMR NuGet csomagot a projektben a következő paranccsal:


 PM> Install-Package Aspose.OMR
 

Utasítás

Kövesse az alábbi irányelveket a géppel olvasható SAT válaszlap használatához és testreszabásához.

SAT válaszlap kitöltése

A SAT szigorú mintát követ. Ezért azt javasoljuk, hogy a vizsgázók pontos utasításokat kövessenek a képzési teszteken, hogy megismerjék a valós vizsgaelvárásokat:

 • A SAT teljes ideje 180 perc, a szünetek nélkül.
 • Kérdésenként csak egy buborékot kell kitölteni.
 • A buborék körét teljesen ki kell tölteni egy 2-es számú ceruzával.
 • Kerülje el a kósza nyomokat, különösen azokat, amelyek keresztezik a buborékokat vagy a vonalkódot.
 • A válasz megváltoztatásához törölhető a jel. Végezze el a lehető legteljesebben – a hiányos jelölések vagy törlések befolyásolhatják a pontszámot.
 • A tesztazonosító és a tanuló számának kitöltéséhez oszloponként egy számnak megfelelő buborékot töltsön ki.

SAT válaszlap testreszabása

Míg a SAT-nak fix számú válasza van, képzési és gyakorlati célokra minden űrlap módosítható. Ez biztosítja, hogy a tanulók ne csak a „helyes” válaszokra emlékezzenek, hanem hosszú távon elkapják a háttértémákat is. Az Aspose.OMR segítségével egyszerűen módosíthatja az űrlapot, hogy a teszt bizonyos területeire összpontosítson.

A SAT testreszabása a következőkből:

 • Nyissa meg a SAT űrlap forráskódját (SAT.txt) bármely egyszerű szövegszerkesztővel.
 • Módosítsa a forráskódot az [útmutatónak] (https://docs.aspose.com/omr/net/design-form/) megfelelően.
 • Testreszabhatja a papírméretet, a buborékszínt, a betűtípust és az egyéb [globális oldalbeállításokat.](https://docs.aspose.com/omr/net/generate-template/page-setup/)

Ha elkészült, futtassa a következő kódot, hogy [generáljon](https://docs.aspose.com/omr/net/generate-template/) egy nyomtatható sablont a SAT űrlaphoz:

Építsen OMR SAT lapos űrlapot Aspose OMR motorral

  
  Aspose.OMR.Api.OmrEngine omrEngine = new Aspose.OMR.Api.OmrEngine();
  Aspose.OMR.Generation.GlobalPageSettings globalPageSettings = new Aspose.OMR.Generation.GlobalPageSettings() {
	  PaperSize = Aspose.OMR.Generation.PaperSize.Letter
  };
  Aspose.OMR.Generation.GenerationResult generationResult = omrEngine.GenerateTemplate("SAT.txt", globalPageSettings);
  generationResult.Save("target-folder", "template");
  

Most nyomtassa ki a template.png fájlt a célmappából, és kezelje a dolgozatokat a diákoknak. A fájlt .OMR kiterjesztéssel is megkapja. Ne távolítsa el – a felismerés során szükség lesz rá.

A kitöltött SAT lap felismerése

A kézzel kitöltött SAT lap felismeréséhez digitalizálja azt a támogatott formátumok egyikében. Nincs szükség drága hardveres olvasókra, mint például a Scantron. A legjobb eredmény eléréséhez elegendő egy egyszerű irodai szkenner vagy többfunkciós másoló. Ha nem rendelkezik szkennerrel, egyszerűen lefényképezheti az űrlapot bármely modern okostelefonnal, és feltöltheti a fényképet a számítógépére.

A tanuló által kitöltött SAT lap elolvasásához használja a következő kódot:

Az OMR SAT tanuló által kitöltött vizsgalap felismerése az Aspose OMR könyvtárral

  
  Aspose.OMR.Api.OmrEngine omrEngine = new Aspose.OMR.Api.OmrEngine();
  // Load the recognition pattern for SAT sheet template
  Aspose.OMR.Api.TemplateProcessor recognitionEngine = omrEngine.GetTemplateProcessor("template.omr");
  Aspose.OMR.Model.RecognitionResult recognitionResult = recognitionEngine.RecognizeImage("scanned-sheets/john-doe.png");
  string result = recognitionResult.GetCsv();
  

template.omr az úgynevezett felismerési minta – egy speciális fájl, amelyet az Aspose.OMR felismerőmotor segítségével rendkívül pontos eredmények előállítására használnak. A nyomtatható SAT űrlap mellett jön létre. Ügyeljen arra, hogy ne törölje vagy cserélje ki a fájlt.

Előnyök

 • Készítsen géppel olvasható SAT válaszlapot egy rugalmas és könnyen használható jelölőnyelvvel.
 • Percenként több tucat kitöltött SAT-űrlap feldolgozása.
 • Kiváló felismerési pontosság, amely tovább finomítható a legjobb eredmény érdekében még kihívásokkal teli körülmények között is.
 • Nincs szükség felszerelésre. Használja meglévő irodai fénymásolóját egy drága Scantron készülék helyett. Akár okostelefonnal készített fényképeket is feldolgozhat.
 • Tegye személyre az űrlapokat az aspiráns elérhetőségeivel, QR-kódokkal, vonalkódokkal és képekkel.
 • Támogatja az összes népszerű papírméretet, valamint számos nem szabványos papírméretet.
 • Olvassa el az elkészült SAT-lapot JSON, XML vagy CSV formátumban, amely programozottan elemezhető, pontozható és importálható bármilyen relációs vagy NoSQL adatbázisba.