XPS belgelerine/belgelerinden sayfa ekleme veya silme

XPS dosyasına/dosyasından sayfa eklemek veya kaldırmak için C++ API Çözümü

 

Bu C++ API, PostScript PS ve Encapsulated PostScript EPS dosyalarının yanı sıra XPS belgelerini programlı bir şekilde kolayca işleyebilir. Çözüm zengin işlevsellik sunar: dönüştürmeden farklı grafikler, metin ve diğer nesnelerle çalışmaya kadar. Aynı anda birden çok dosyayı işleyebilir ve PS ve EPS dosyaları için Düzey 1-3 PostScript operatörlerini destekler. Ayrıca EPS başlık yorumlarının çoğunu işler ve Time New Roman gibi birkaç yazı tipi durumu dışında PostScript belgelerini dönüştürürken maksimum uygunluk sağlar.

Ek olarak, API sayfa ekleyebilir veya kaldırabilir (ve böyle bir işin kod örneği burada sunulmuştur), tuvalleri, yolları ve glif öğelerini değiştirebilir, vektör grafik şekilleri ve metin dizeleri oluşturabilir ve XPS anahat öğelerini XPS dönüşümünde dönüştürebilir Dosyalar.

XPS, birden çok belgeyi tek bir dosyada tutabileceği gibi, XPS belgelerinde birden çok sayfa bulunabilir. Aspose.Page API çözümünün sunduğu bir diğer işlevsellik ise XPS dosyasının numarasının yönetilmesidir. Bununla birlikte, XPS dosya dönüşümü için, API'yi kullanarak sayfa ekleyebilir veya kaldırabilirsiniz. Bu, mevcut veya yeni, yeni oluşturulmuş dosyalara yapılabilir.

XPS dosyalarını değiştirmek için şunları edinmeniz gerekir:

  • C++ platformu için zengin özelliklere sahip, güçlü ve kullanımı kolay bir belge işleme ve dönüştürme API'si olan Aspose.Page for C++ API.

  • En son sürümünü doğrudan indirebilir, NuGet paket yöneticisini açıp Aspose.Page.Cpp'yi aratıp kurmanız yeterlidir. Paket Yöneticisi Konsolundan aşağıdaki komutu da kullanabilirsiniz.

Package Manager Console Command


    PM> Install-Package Aspose.Page

Bir XPS dosyasına sayfa ekleme adımları.

Bu kod parçacığı, yeni bir XPS belgesinin oluşturulmasını ve sayfalar listesinin başına boş bir sayfa eklenmesini açıklar.

  1. Belgeler dizinine giden yolu, belgeler dizinine yol atanan dataDir değişkeni ile ayarlayın. RunExamples::GetDataDir_WorkingWithPages() Yöntemini kullanır.
  2. System::MakeObject() Yöntemini ve Sample1.xps dataDir dizini adlı dosyanın yolunu kullanarak yeni bir XPS belgesi oluşturun.
  3. Belge nesnesinde InsertPage() yöntemi çağrılır. İlk parametresi 1’dir (yeni sayfanın konumunu gösterir) ve ikinci parametresi true‘dur (yeni sayfanın sayfalar listesinin başına eklenmesi gerektiğini belirtir).
  4. Son olarak, belge nesnesini RunExamples::GetOutDir() dizinindeki AddPages_out.xps adlı yeni bir dosyaya kaydetmek için Save() Yöntemini çağırın.

Bir XPS dosyasına sayfa eklemek için C++ Kodu

    using Aspose::Page::XPS;
    using Aspose::Page::XPS::XpsModel;
    // The path to the documents directory.
    System::String dataDir = RunExamples::GetDataDir_WorkingWithPages();
    // Create new XPS Document
    System::SharedPtr<XpsDocument> doc = System::MakeObject<XpsDocument>(dataDir + u"Sample1.xps");

    // Insert an empty page at beginning of pages list
    doc->InsertPage(1, true);

    // Save resultant XPS document
    doc->Save(RunExamples::GetOutDir() + u"AddPages_out.xps");



SSS

1. XPS’de bir sayfayı nasıl silerim?

XPS dosyasından bir sayfayı kaldırmak için RemovePage() Yöntemi ve düzenlenen belgeyi kaydedin.

2. XPS dosyalarının sayfalarını düzenleyebilir misiniz?

XPS dosyalarını bu API Çözümüyle düzenlemek için XpsDocument Sınıfının Özelliklerini, Yöntemlerini ve Yapıcılarını kullanın.

3. XPS dosyalarına sayfalar nasıl eklenir?

XPS dosyasına başka bir sayfa eklemek için InsertPage() Yöntemi ve düzenlenen belgeyi kaydedin.

XPS XPS Dosya Biçimi nedir

XPS formatı, PDF formatına benzer. Her ikisi de sayfa açıklama dili (PDL) biçimleridir. EPS, PostScript diline değil, HTML'ye dayalıdır. .eps dosyası, belgenin nasıl görüneceğine ilişkin bilgilerle birlikte belgenin yapısının bir işaretini içerebilir. Belgenin nasıl yazdırılacağına ve oluşturulacağına ilişkin ek talimatlar da vardır. Formatın özelliği, belgenin açıklamasını düzeltmesidir, bu da onu kimden ve hangi işletim sisteminden açarsa açsın aynı görüneceği anlamına gelir.