XPS’ye Metin Ekle

xps dosyalarının metinleriyle çalışmak için C++ API Çözümü

 

Aspose.Page for C++ API çözümü, XPS dosyalarını diğer Sayfa Açıklama Dili biçimindeki dosyalarla birlikte değiştirmenize olanak tanır. Çözüm, diğer özelliklerinin yanı sıra, C++ uygulamalarını kullanarak bir XPS belgesine kolayca metin eklemenizi sağlar. Bunu, bir XPS belgesine metin eklemenizi sağlayan XpsGlyphs Sınıfını kullanarak yapabilirsiniz. seçtiğiniz fırçayı belirterek. Burada, yalnızca birkaç satır kodla bir XPS belgesine nasıl metin ekleneceğine dair bir örnek verilmiştir. Eksiksiz örnekler ve veri dosyaları için lütfen Github projemize gidin.

XPS dosyalarını kodlamak için şunlara sahip olmanız gerekir:

  • C++ platformu için zengin özelliklere sahip, güçlü ve kullanımı kolay bir belge işleme ve dönüştürme API'si olan Aspose.Page for C++ API.

  • En son sürümünü doğrudan indirebilir, NuGet paket yöneticisini açıp Aspose.Page.Cpp'yi aratıp kurmanız yeterlidir. Paket Yöneticisi Konsolundan aşağıdaki komutu da kullanabilirsiniz.

Package Manager Console Command


    PM> Install-Package Aspose.Page

Bir XPS dosyasına metin ekleme adımları.

Bu C++ kodu, Aspose.Page for C++ API kullanılarak bir XPS belgesine nasıl metin ekleneceğini gösterir.

  1. XpsDocument Sınıfını kullanarak yeni bir XPS belgesi oluşturun.
  2. Gerekli yazı tipi bilgisi ile glifi belge nesnesine ekleyin. XPS belgesine metin eklemek için kullanılan XpsGlyphs nesnesini oluşturun. AddGlyphs() Yöntemi, metin eklemek için kullanılır ve metnin yazı tipini, yazı tipi boyutunu, yazı stilini, X ve Y konumunu ve eklenecek metni alır.
  3. Yukarıda oluşturulan fırça daha sonra glifler nesnesinin fill özelliği olarak ayarlanır.
  4. XpsDocument Sınıfının Save() Yöntemini çağırarak ve dosyayı kaydetme yolunu geçerek değiştirilen XPS belgesini kaydedin.

Bir XPS dosyasına metin eklemek için C++ Kodu

    using Aspose::Page::XPS;
    using Aspose::Page::XPS::XpsModel;
    // Create a new XPS Document
    auto doc = System::MakeObject<XpsDocument>();
    
    //Create a brush 
    System::SharedPtr<XpsSolidColorBrush> textFill = doc->CreateSolidColorBrush(System::Drawing::Color::get_Black());
    
    //Add a glyph to the document
    System::SharedPtr<XpsGlyphs> glyphs = doc->AddGlyphs(u"Arial", 12.0f, System::Drawing::FontStyle::Regular, 300.f, 450.f, u"Hello World!");
    glyphs->set_Fill(textFill);

    // Save the resultant XPS document
    doc->Save(outDir() + u"AddText_out.xps");



SSS

1. XPS belgesine metin ekleyebilir miyim?

Evet, XPS dosyalarına metin eklemek mümkündür. XPS, Microsoft tarafından geliştirilen, PDF’ye benzer, sabit yerleşimli bir belge formatıdır ve resimler ve şekiller gibi diğer içeriklerin yanına metin eklenmesini destekler.

2. XPS dosyasına belirli biçimlendirmeye sahip metni nasıl eklerim?

Aspose.Page API Çözümünü kullanarak metni XPS belgesine dahil etmek için bir XpsGlyphs nesnesi oluşturun. Bu nesne, metin içeriği eklemek için kanal görevi görür. Bu amaçla, yazı tipi, yazı tipi boyutu ve yazı tipi stilinin yanı sıra metnin konumunu belirleyen X ve Y koordinatlarını içeren girdileri gerektiren AddGlyphs() Yöntemini kullanın. Son olarak, argüman olarak eklenecek gerçek metni sağlayın.

3. XPS dosyalarına metin eklerken herhangi bir sınırlama veya dikkate alınması gereken noktalar var mı?

Akılda tutulması gereken bazı sınırlamalar ve hususlar vardır. Örneğin, XPS belgesinde kullanılan yazı tipleri, düzgün bir şekilde oluşturulmasını sağlamak için belgenin görüntülendiği sistemde gömülü veya mevcut olmalıdır. Ayrıca metin biçimlendirmesi, XPS dosyasını oluşturmak veya düzenlemek için kullanılan yazılıma bağlı olarak değişiklik gösterebilir; bu nedenle, platformlar arasında tutarlı görüntü sağlamak için belgeyi farklı görüntüleyicilerle test etmek önemlidir.

XPS XPS Dosya Biçimi nedir

XPS formatı, PDF formatına benzer. Her ikisi de sayfa açıklama dili (PDL) biçimleridir. EPS, PostScript diline değil, HTML'ye dayalıdır. .eps dosyası, belgenin nasıl görüneceğine ilişkin bilgilerle birlikte belgenin yapısının bir işaretini içerebilir. Belgenin nasıl yazdırılacağına ve oluşturulacağına ilişkin ek talimatlar da vardır. Formatın özelliği, belgenin açıklamasını düzeltmesidir, bu da onu kimden ve hangi işletim sisteminden açarsa açsın aynı görüneceği anlamına gelir.