PUB-metaadatok szerkesztése

Olvassa el az MS Publisher fájlt. PUB Metatada szerkesztő API Java-hoz

 

A Microsoft® Publisher dokumentumfájl-formátuma különféle kiadványtípusok, például hírlevelek, brosúrák, szórólapok és képeslapok létrehozására szolgál, valamint e-mailekben és webhelyeken használatos. A publikációs fájlok szöveget, valamint bittérképes és vektorgrafikus adatokat tartalmaznak.

A kiadói metaadatok olyan tulajdonságok (információk), amelyek a PUB-dokumentumokat írják le. Ezek olyan szabványos tulajdonságok, mint a kiadó, cím, utolsó szerző, szervezet, URL, nyelv és más hasonló adatok. Vannak olyan adatok is, amelyek automatikusan generálódnak egy fájllal végzett munka után, például a mérete vagy az utolsó szerkesztési idő. Ezeket a hasznos információkat a dokumentummal együtt tároljuk.

A konvertálási és olvasási funkciókkal együtt ez a Java PUB API-megoldás lehetővé teszi a szabványos metaadatok szerkesztését a DocSummaryInfo és SummaryInfo osztályok segítségével, ahogy az a következő kódmintában látható. Az API-t saját metaadatszerkesztő alkalmazás létrehozására is használhatja.

A metaadatok kódolása előtt integrálnia kell a Java PUB Metadata API-t. A következő példa bemutatja, hogyan szerkesztheti a „Language” tulajdonságot.

A PUB-metaadatok szerkesztése Java használatával

A PUB-metaadatok szerkesztéséhez az Aspose.PUB for Java API fájlt használjuk, amely funkciókban gazdag, hatékony és könnyen használható konverzió. API a Java platformhoz. Legfrissebb verzióját közvetlenül a webhelyről töltheti le Aspose Maven Repository , és telepítheti a Mavenbe. -alapú projektet a következő konfigurációk hozzáadásával a pom.xml fájlhoz.

Repository

<repository>
  <id>snapshots</id>
  <name>repo</name>
  <url>http://repository.aspose.com/repo/</url>
</repository>

Dependency

<dependency>
  <groupId>com.aspose</groupId>
  <artifactId>aspose-pub</artifactId>
  <version>20.8</version>
</dependency>

PUB-metaadatok megtekintése és szerkesztése Java-on

A kiadói metaadatok olvasási folyamata a következő lépésekből áll:

 1. Töltse fel PUB-fájlját a createParser() módszerével PubFactory Osztály.
 2. A fájl elemzése a parse() metódusával IPdfConverter Interfész.

rendszerkövetelmények

Az Aspose.PUB for Java minden nagyobb operációs rendszeren támogatott. Csak győződjön meg arról, hogy rendelkezik a következő előfeltételekkel.

J2SE 8.0 (1.8) vagy újabb.

Java kód a PUB metaadatok frissítéséhez

  // Load PUB file
  IPubParser parser = PubFactory.createParser(fileName);
  // Parse file 
  Document doc = parser.parse();
  // Set Language information
document.getDocumentSummaryInfo().setLanguage("language");GYIK

1. Mi az a .pub fájl metaadata?

A metaadatok olyan információk, mint a cím, szerző, kulcsszavak, megjegyzések, sablon, változatszám, alkalmazás neve, oldalszám, szószám, karakterszám, dokumentumbiztonság, kategória, vállalat és nyelv.

2. Van mód a .pub fájlok metaadatainak online megtekintéséhez?

Az Aspose-alkalmazások ökoszisztémájában létezik egy többplatformos Metaadatszerkesztő . Ingyenes és könnyen használható.

3. Hogyan szerkeszthetem a .PUB-fájlok metaadatait?

A Publisher fájl metaadatainak szerkesztéséhez először fel kell töltenie azt a CreateParser() metódussal, és elemezni kell a dokumentumot az IPubParser felületen keresztül. Szerkessze a metaadatokat a DocSummaryInfo osztály használatával.

4. Ingyenes a funkcionalitás?

A többplatformos alkalmazás ingyenes, amikor az API-megoldáshoz ingyenes próbaverziót kaphat, majd szükség esetén megvásárolhatja a terméket.

  

Support and Learning Resources