PUB-metaadatok szerkesztése

Olvassa el az MS Publisher fájlt. PUB Metatada szerkesztő API .NET-hez

 

A Microsoft® Publisher dokumentumfájl-formátuma különféle kiadványtípusok, például hírlevelek, brosúrák, szórólapok és képeslapok létrehozására szolgál, valamint e-mailekben és webhelyeken használatos. A publikációs fájlok szöveget, valamint bittérképes és vektorgrafikus adatokat tartalmaznak.

A kiadói metaadatok olyan tulajdonságok (információk), amelyek a PUB-dokumentumokat írják le. Ezek olyan szabványos tulajdonságok, mint a kiadó, cím, utolsó szerző, szervezet, URL, nyelv és más hasonló adatok. Vannak olyan adatok is, amelyek automatikusan generálódnak egy fájllal végzett munka után, például a mérete vagy az utolsó szerkesztési idő. Ezeket a hasznos információkat a dokumentummal együtt tároljuk.

A konvertálási és olvasási funkciókkal együtt ez a .NET-hez készült PUB API-megoldás lehetővé teszi a szabványos metaadatok szerkesztését a DocSummaryInfo és SummaryInfo osztályok segítségével, ahogy az a következő kódmintában látható. Az API-t saját metaadatszerkesztő alkalmazás létrehozására is használhatja.

A metaadatok kódolása előtt integrálnia kell a C# .NET PUB Metadata API-t. A következő példa bemutatja, hogyan szerkesztheti a „Cég” tulajdonságot.

PUB-fájlok metaadatainak szerkesztése a .NET-en

 1. A kiadói metaadatok olvasási folyamata a következő lépésekből áll:
 2. Töltse fel PUB-fájlját a CreateParser() módszerével PubFactory Osztály.
 3. Elemezze a dokumentumot a metódusával Parse() IPubParser Interfész.
 4. Szerkessze a metaadatokat, például a vállalatot a SetCompany() segítségével DocSummaryInfo Osztály.

Ismerkedjen meg a .NET PUB API-val

 1. Telepítés parancssorból nuget install Aspose.PUB néven, vagy a Visual Studio Package Manager konzolján keresztül az Install-Package Aspose.PUB segítségével.
 2. Alternatív megoldásként letöltheti az offline MSI telepítőt vagy a DLL-eket ZIP-fájlban a webhelyről letöltések .

.NET kód a PUB metaadatok szerkesztéséhez

  using Aspose.PUB;
  // Load PUB file
  var parser = PubFactory.CreateParser("sample.pub");
  // Parse file 
  var doc = parser.Parse();
  // Edit company information
  document.DocumentSummaryInfo.SetCompany("company");GYIK

1. Mi az a .pub fájl metaadata?

A metaadatok olyan információk, mint a cím, szerző, kulcsszavak, megjegyzések, sablon, változatszám, alkalmazás neve, oldalszám, szószám, karakterszám, dokumentumbiztonság, kategória, vállalat és nyelv.

2. Van mód a .pub fájlok metaadatainak online megtekintéséhez?

Az Aspose-alkalmazások ökoszisztémájában létezik egy többplatformos Metaadatszerkesztő . Ingyenes és könnyen használható.

3. Hogyan szerkeszthetem a .PUB-fájlok metaadatait?

A Publisher fájl metaadatainak szerkesztéséhez először fel kell töltenie azt a CreateParser() metódussal, és elemezni kell a dokumentumot az IPubParser felületen keresztül. Szerkessze a metaadatokat a DocSummaryInfo osztály használatával.

4. Ingyenes a funkcionalitás?

A többplatformos alkalmazás ingyenes, amikor az API-megoldáshoz ingyenes próbaverziót kaphat, majd szükség esetén megvásárolhatja a terméket.

  

Support and Learning Resources