Aspose.Tasks  for C++

C++ Microsoft Project File Parsing API

Creëer, schrijf, lees, manipuleer en exporteer Microsoft Project-bestanden naar PDF-, Primavera-, HTML-, Excel-, afbeeldingen- en XML-formaten vanuit Native C++-applicaties.

  Gratis proefversie downloaden
  
 

Aspose.Tasks voor C++ is een native Project Management Library waarmee C++-ontwikkelaars Microsoft Project-documenten kunnen laden, creëren, manipuleren en opslaan in meerdere formaten zonder Microsoft Project of Office Automation te gebruiken. API onthult gegevens voor rapportage op een aantal manieren, waaronder Gantt-diagram, taakgebruik, resourcegebruik en resourceblad en vele andere.

De C++-projectbeheerbibliotheek biedt volledige traceermogelijkheden, definitie en planning, waardoor de ontwikkelaars taken kunnen maken en laden, evenals bronnen kunnen verwijderen of toewijzen aan taken van hun eigen applicaties.

Geavanceerde C++ Project Management API-functies

Microsoft Project-bestanden maken, lezen en manipuleren

Lees MPP-bestanden en werk de samenvattende informatie bij

Update hoofd- en standaard projectinstellingen

Definieer weekdagen voor project-, kalender- en kalenderuitzonderingen

Kalenders lezen en schrijven voor taken en bronnen

Basisplanning, duur en beperkingen van taken afhandelen

Definieer resourcetoewijzing & toewijzing

Ondersteuning voor de codering van MPX-bestanden

Exporteren naar PDF, HTML, Afbeeldingen en meer formaten

Exporteer Microsoft-projectgegevens naar verschillende indelingen

Aspose.Tasks voor C++ stelt gegevens bloot in zowel MPP- als XML-indelingen, evenals PDF, HTML voor universele distributie van informatie, CSV, TXT, XLS, XLSX, WBS voor elk van de standaardafbeeldingen en MPT-indelingen. Bovendien exporteert het tijdens het exporteren van gegevens naar HTML de lettertypen, afbeeldingen en CSS-stijlen naar afzonderlijke bestanden.

Projectgegevens exporteren naar Primavera XML-, XER- en MPX-indeling - C++

System::SharedPtr<Aspose::Tasks::Project> pjc = System::MakeObject<Aspose::Tasks::Project>(dataDir + u"template.mpp");

// project opslaan in het gewenste formaat

pjc->Save(dataDir + u"output_PrimaveraP6XML.xml", Aspose::Tasks::Saving::SaveFileFormat::PrimaveraP6XML);

pjc->Save(dataDir + u"output_PrimaveraXER.mpp", Aspose::Tasks::Saving::SaveFileFormat::PrimaveraXER);

pjc->Save(dataDir + u"output_MPX.xml", Aspose::Tasks::Saving::SaveFileFormat::MPX);

API heeft een ingebouwde rendering-engine voor weergave naar het Microsoft Project met de hoogste betrouwbaarheid. Met behulp van de projectrendering-engine kunnen ontwikkelaars projectgegevens converteren naar verschillende vector- en rasterafbeeldingen.

De projecteigenschappen instellen

Om het opzetten van een project te versnellen, stelt API gebruikers in staat om standaard, algemene eigenschappen zoals metadata, kalender en valuta-eigenschappen in te stellen. Standaardeigenschappen zijn onder meer wanneer een nieuwe taak begint en eindigt, de standaard overuren, standaardloontarieven en meer. API maakt het mogelijk om algemene projecteigenschappen te lezen en in te stellen, zoals de start- en einddatum van het project, de huidige datum, de statusdatum, het type kalender dat wordt gebruikt en wanneer een project is gepland. Bovendien slaat API ook beknopte informatie op, inclusief trefwoorden, onderwerp, opmerkingen en meer.

Wat valuta-eigenschappen betreft, ondersteunt de bibliotheek het instellen van de valutacode, cijfers achter de komma en valutasymbool, zodat de kosten gemakkelijk kunnen worden afgelezen. Het lezen en schrijven van het fiscale jaar en weekdag eigenschappen worden ook ondersteund.

Takenbeheer op een gemakkelijke manier

API is in staat om taken binnen een Microsoft Project-bestand af te handelen met behulp van zijn uitgebreide reeks klassen. Het kan eenvoudig de taakbasisplanning, budgetbeoordeling, duur en beperkingen op taken beheren en koppelingen tussen deze maken en beheren. Bovendien stelt API ontwikkelaars in staat om taken, mijlpalen, geschatte kritieke of inspanningsgestuurde taken te lezen, wijzigen en creëren.

  
  

Aspose.Tasks biedt individuele API's voor populaire ontwikkelomgevingen, zoals hieronder vermeld: