TeX çıktısını diske yaz
TeX dosya dönüştürmesinin sonucunu C++ aracılığıyla disk olarak kaydedin
TeX, metni belge içinde biçimlendirmek yerine komutlarla düz metin girmenize izin veren bir dizgi dilidir. documentation belgesindeki TeX G/Ç makalesine göre, TeX belirli bir TeX dosyasında çalışır.
TeX’in ana kullanımı, herhangi bir karmaşıklıkta matematiksel, yayıncılık veya teknik belgeler oluşturmaktır. Biçim o kadar ünlü değildir, bu nedenle bir dosya oluşturulduktan sonra daha yaygın olarak kullanılan bir biçime dönüştürülebilir. Ardından, TeX ile çalışacak yazılımları olmasa bile sonucu herkesle paylaşabileceksiniz.
Bu sayfa, bir TeX dosyasını farklı bir formata dönüştürmek ve çıktıyı diske yazmak için güçlü ve kullanımı kolay bir belge işleme ve dönüştürme aracı olan Aspose.TeX for C++ API’nin kullanımına ilişkin bir örnek sunmaktadır. API’yi kullanmak için NuGet paket yöneticisi üzerinden veya aşağıda yazan Paket Yönetici Konsolu komutunu kullanarak kurulum yapabilirsiniz.
Package Manager Console Command
PM> Install-Package Aspose.TeX.Cpp
Buradaki kod, bir TeX dosyasını dönüştürmek ve onu bir diske XPS dosyası olarak kaydetmektir. Bu tür bir dönüşümü işlemek için sonraki adımları atın:
- ObjectTeX motor uzantısını kullanarak bir TeX dosyasını dönüştürmek için TeXOptions ConsoleAppOptions() Yöntemini kullanabilirsiniz. Dönüştürme seçenekleri oluşturmak için sınıf. Ardından, bir iş adı, girdi ve çıktı dosya sistemi dizinleri belirtin ve terminal çıktısını çıktı dizinindeki bir dosyaya yazılacak şekilde yapılandırın.
- İşi çalıştırmak için TeXJob Yöntemini XpsDevice .
- Bu C++ kodu, varsayılan ObjectTeX biçiminde ObjectTeX motor uzantısıyla dizgi için seçenekleri ayarlıyor. TeXOptions sınıfının options adlı yeni bir örneğini oluşturur ve TeXConfig::ObjectTeX() Yöntemini kullanarak seçenekleri bir konsol uygulaması için varsayılan ayarlarla eşleşecek şekilde ayarlar.
TeX'i dönüştürmek ve çıktıyı diske yazmak için C++ Kodu
using Aspose::TeX::IO;
using Aspose::TeX::Presentation.Xps;
// Create typesetting options for default Object TeX format on Object TeX engine extension.
System::SharedPtr<TeXOptions> options = TeXOptions::ConsoleAppOptions(TeXConfig::ObjectTeX());
// Specify the job name. Otherwise, [*TeXJob*] constructor's first argument (file name only) will be taken as a job name.
options->set_JobName(u"overriden-job-name");
// Specify a file system working directory for input.
options->set_InputWorkingDirectory(System::MakeObject<InputFileSystemDirectory>(RunExamples::InputDirectory));
// Specify a file system working directory for output.
options->set_OutputWorkingDirectory(System::MakeObject<OutputFileSystemDirectory>(RunExamples::OutputDirectory));
// Specify that the terminal output must be written to a file in the output working directory.
// The file name is <job_name>.trm.
options->set_TerminalOut(System::MakeObject<OutputFileTerminal>(options->get_OutputWorkingDirectory()));
// Run the typesetting job.
System::MakeObject<Aspose::TeX::TeXJob>(System::IO::Path::Combine(RunExamples::InputDirectory, u"hello-world"),
System::MakeObject<XpsDevice>(), options)->Run();
SSS
1. TeX dosyalarını PDF’ye dönüştürebilir miyim?
Evet, bu API çözümü bu tür özellikleri desteklemektedir. TeX dosyalarını PDF formatında oluşturmak için sınıflar sağlayan Aspose.TeX.Presentation.Pdf ad alanına ihtiyacınız olacak.
2. TeX çıktısını diske yazabilir miyim?
Bu API çözümü bu tür işlevleri içerir. Bunu yapmak için, yazılacak dosyaların akışını elde etmek amacıyla standart dosya sistemi yöntemini uygulayan OutputFileSystemDirectory sınıfını kullanın.
3. TeX çıktısı diske nasıl yazılır?
Öncelikle ConsoleAppOptions()‘ı kullanarak dönüştürme seçenekleri oluşturun. Daha sonra giriş ve çıkış için bir dosya sistemi çalışma dizini belirtin. Terminal çıktısının, çıktı çalışma dizinindeki bir dosyaya yazılması ve görevi çalıştırması gerektiğini unutmayın.
TeX TeX Dosya Biçimi nedir
TeX aslında bir format değildir. Aynı zamanda bir programlama dili ve bu dili anlayan bir tercüman motorudur. Bir TeX dosyası, LaTeX'te oluşturulan bir belgedir. Bu belge grafikler, tablolar, semboller, listeler, formüller ve denklemler içerebilir.