Μετατρέψτε τη μορφή JSON σε OTT στις Εφαρμογές Android

Αναλύστε το JSON σε OTT σε εφαρμογές Android χωρίς να χρησιμοποιήσετε το Microsoft® Word

 

Μπορείτε να μετατρέψετε JSON σε OTT στις εφαρμογές σας Android σε διαδικασία δύο βημάτων. Πρώτον, χρησιμοποιώντας το ισχυρό API επεξεργασίας υπολογιστικών φύλλων Aspose.Cells for Android via Java μπορείτε να αναλύσετε το JSON σε PDF. Στο δεύτερο βήμα, μπορείτε να μετατρέψετε το PDF σε OTT χρησιμοποιώντας το API επεξεργασίας κειμένου Aspose.Words for Android via Java . Και τα δύο API ανήκουν στην οικογένεια προϊόντων Aspose.Total for Android via Java .

Μετατρέψτε τη μορφή JSON σε OTT στο Android μέσω Java

  1. Δημιουργήστε ένα νέο αντικείμενο Workbook και διαβάστε έγκυρα δεδομένα JSON από το αρχείο
  2. Εισαγάγετε αρχείο JSON στο φύλλο εργασίας χρησιμοποιώντας την κλάση JsonUtility και το Save είναι PDF
  3. Φορτώστε το έγγραφο PDF χρησιμοποιώντας την τάξη Document
  4. Αποθηκεύστε το έγγραφο σε μορφή OTT χρησιμοποιώντας Αποθήκευση μέθοδος

Απαιτήσεις μετατροπής

Μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε το Aspose.Total for Android via Java απευθείας από το Maven και εγκαταστήστε βιβλιοθήκες στην εφαρμογή σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να λάβετε ένα αρχείο ZIP από τις downloads .

Ρυθμίστε τη διάταξη και μετατρέψτε τη μορφή JSON σε OTT στο Android μέσω Java

Επιπλέον, το API σάς επιτρέπει να ορίσετε επιλογές διάταξης για τη μορφή JSON σας ενώ αναλύετε το JSON σε OTT χρησιμοποιώντας το JsonLayoutOptions . Σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε τον πίνακα ως πίνακα, να αγνοήσετε τα μηδενικά, να αγνοήσετε τον τίτλο του πίνακα, να αγνοήσετε τον τίτλο του αντικειμένου, να μετατρέψετε τη συμβολοσειρά σε αριθμό ή ημερομηνία, να ορίσετε μορφή ημερομηνίας και αριθμού και να ορίσετε στυλ τίτλου. Όλες αυτές οι επιλογές σάς επιτρέπουν να παρουσιάζετε τα δεδομένα σας σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Το παρακάτω απόσπασμα κώδικα σάς δείχνει πώς να ορίσετε τις επιλογές διάταξης.

Μετατρέψτε τη μορφή JSON σε OTT με υδατογράφημα στο Android μέσω Java

Χρησιμοποιώντας το API, μπορείτε επίσης να μετατρέψετε το JSON σε OTT με υδατογράφημα. Για να προσθέσετε ένα υδατογράφημα στο έγγραφό σας OTT, μπορείτε πρώτα να αναλύσετε το αρχείο JSON σε PDF και να προσθέσετε ένα υδατογράφημα σε αυτό. Για να προσθέσετε ένα υδατογράφημα, φορτώστε το αρχείο PDF που δημιουργήθηκε πρόσφατα χρησιμοποιώντας την κλάση Document , δημιουργήστε μια παρουσία του TextWatermarkOptions και ορίστε Οι ιδιότητές του, καλέστε τη μέθοδο Watermark.setText και περάστε κείμενο υδατογραφήματος & αντικείμενο του TextWatermarkOptions. Αφού προσθέσετε το υδατογράφημα, μπορείτε να αποθηκεύσετε το έγγραφο στο OTT.

Εξερευνήστε JSON επιλογές μετατροπής με Android

Μετατροπή JSONs σε CHM (Μεταγλωττισμένο αρχείο βοήθειας HTML)
Μετατροπή JSONs σε DOC (Δυαδική μορφή Microsoft Word)
Μετατροπή JSONs σε DOCM (Αρχείο Microsoft Word 2007 Marco)
Μετατροπή JSONs σε DOT (Αρχεία προτύπων του Microsoft Word)
Μετατροπή JSONs σε DOTX (Αρχείο προτύπου Microsoft Word)
Μετατροπή JSONs σε EPUB (Ανοίξτε το Αρχείο eBook)
Μετατροπή JSONs σε FLATOPC (Microsoft Word 2003 WordprocessingML)
Μετατροπή JSONs σε MOBI (Ανοίξτε τη Μορφή Ebook)
Μετατροπή JSONs σε ODP (Μορφή παρουσίασης OpenDocument)
Μετατροπή JSONs σε ODT (Μορφή αρχείου κειμένου OpenDocument)
Μετατροπή JSONs σε OTP (Τυπική μορφή OpenDocument)
Μετατροπή JSONs σε PCL (Γλώσσα εντολών εκτυπωτή)
Μετατροπή JSONs σε POT (Αρχεία προτύπων Microsoft PowerPoint)
Μετατροπή JSONs σε POTM (Αρχείο προτύπου Microsoft PowerPoint)
Μετατροπή JSONs σε POTX (Παρουσίαση προτύπου Microsoft PowerPoint)
Μετατροπή JSONs σε POWERPOINT (Αρχεία παρουσίασης)
Μετατροπή JSONs σε PPS (Παρουσίαση PowerPoint)
Μετατροπή JSONs σε PPSM (Παρουσίαση με δυνατότητα μακροεντολής)
Μετατροπή JSONs σε PPSX (Παρουσίαση PowerPoint)
Μετατροπή JSONs σε PPT (Παρουσίαση powerpoint)
Μετατροπή JSONs σε PPTM (Αρχείο παρουσίασης με δυνατότητα μακροεντολής)
Μετατροπή JSONs σε PS (Αρχείο PostScript)
Μετατροπή JSONs σε RTF (Μορφή εμπλουτισμένου κειμένου)
Μετατροπή JSONs σε WORD (Μορφές αρχείων επεξεργασίας κειμένου)
Μετατροπή JSONs σε WORDML (Microsoft Word 2003 WordprocessingML)

Τι είναι μορφή αρχείου JSON

Η μορφή αρχείου JSON (JavaScript Object Notation) είναι μια ελαφριά και ευρέως χρησιμοποιούμενη μορφή ανταλλαγής δεδομένων. Προήλθε από τη γλώσσα προγραμματισμού JavaScript αλλά πλέον είναι ανεξάρτητο από τη γλώσσα και υποστηρίζεται από διάφορες γλώσσες προγραμματισμού. Τα αρχεία JSON αποθηκεύουν δεδομένα σε δομημένη και ευανάγνωστη μορφή, καθιστώντας τα εύκολα κατανοητά και επεξεργασμένα τόσο από ανθρώπους όσο και από μηχανήματα.

Τα αρχεία JSON αποτελούνται από ζεύγη κλειδιών-τιμών οργανωμένα σε ιεραρχική δομή. Αντιπροσωπεύουν δεδομένα με απλό και διαισθητικό τρόπο χρησιμοποιώντας αντικείμενα (περικλείονται σε σγουρές αγκύλες {}) και πίνακες (περικλείονται σε αγκύλες []). Κάθε κλειδί συνδυάζεται με μια αντίστοιχη τιμή, η οποία μπορεί να είναι συμβολοσειρά, αριθμός, boolean, null, αντικείμενο ή πίνακας. Αυτή η ευελιξία επιτρέπει στο JSON να χειρίζεται πολύπλοκες και ένθετες δομές δεδομένων.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του JSON είναι η απλότητα και η ευκολία χρήσης του. Η ελαφριά φύση του και η ελάχιστη σύνταξη το καθιστούν αποτελεσματικό για τη μετάδοση δεδομένων μέσω δικτύων και την αποθήκευση σε αρχεία. Τα αρχεία JSON χρησιμοποιούνται συνήθως για ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ διακομιστών ιστού και πελατών, καθώς και για αρχεία διαμόρφωσης, API και αποθήκευση δομημένων δεδομένων.

Τα αρχεία JSON είναι αναγνώσιμα από τον άνθρωπο και μπορούν εύκολα να γίνουν κατανοητά και να τροποποιηθούν χρησιμοποιώντας ένα κείμενο συντάκτης. Είναι επίσης αναγνώσιμα από μηχανή, επιτρέποντας στις εφαρμογές να αναλύουν και να επεξεργάζονται αποτελεσματικά τα δεδομένα JSON. Πολλές γλώσσες προγραμματισμού παρέχουν ενσωματωμένες βιβλιοθήκες ή πακέτα για εργασία με JSON, απλοποιώντας την ανάλυση και τη σειριοποίηση δεδομένων JSON.

Τι είναι μορφή αρχείου OTT

Το OTT (Πρότυπο OpenDocument) είναι μια μορφή αρχείου που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία προτύπων σε μορφή OpenDocument. Το OpenDocument είναι ένα ανοιχτό πρότυπο για έγγραφα γραφείου, συμπεριλαμβανομένων εγγράφων κειμένου, υπολογιστικών φύλλων, παρουσιάσεων και άλλων. Τα αρχεία OTT χρησιμεύουν ειδικά ως πρότυπα για τη δημιουργία νέων εγγράφων με προκαθορισμένα στυλ, μορφοποίηση και περιεχόμενο.

Τα αρχεία OTT βασίζονται στη μορφή OpenDocument που βασίζεται σε XML, η οποία διασφαλίζει τη διαλειτουργικότητα και τη συμβατότητα σε διάφορες σουίτες γραφείου και εφαρμογές που υποστηρίζουν το πρότυπο OpenDocument, όπως το LibreOffice, το Apache OpenOffice και το Calligra Suite.

Όταν ανοίγετε ένα αρχείο OTT, χρησιμεύει ως σημείο εκκίνησης για τη δημιουργία ενός νέου εγγράφου. Περιέχει σύμβολα κράτησης θέσης, προκαθορισμένα στυλ και άλλα στοιχεία που βοηθούν στη δομή του περιεχομένου και στη διατήρηση της συνέπειας σε όλο το έγγραφο. Οι χρήστες μπορούν να τροποποιήσουν το πρότυπο όπως απαιτείται, όπως αντικατάσταση θέσεων κράτησης θέσης με πραγματικό περιεχόμενο, προσαρμογή στυλ και προσθήκη ή αφαίρεση ενοτήτων.

Το πλεονέκτημα της χρήσης αρχείων OTT είναι ότι παρέχουν έναν βολικό και αποτελεσματικό τρόπο δημιουργίας εγγράφων με συνεπής μορφοποίηση και διάταξη. Ξεκινώντας με ένα πρότυπο, οι χρήστες μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο και προσπάθεια στη ρύθμιση της δομής και της μορφοποίησης του εγγράφου από την αρχή.

Τα αρχεία OTT μπορούν εύκολα να μοιραστούν και να διανεμηθούν, επιτρέποντας σε άλλους να χρησιμοποιούν το ίδιο πρότυπο για να δημιουργήσουν έγγραφα με ενιαία εμφάνιση και αίσθηση. Υποστηρίζουν επίσης επιλογές προσαρμογής, επιτρέποντας στους χρήστες να εξατομικεύουν το πρότυπο σύμφωνα με τις συγκεκριμένες ανάγκες τους.