Μετατροπή αρχείου PDF σε DXF μέσω C#

Εξαγωγή PDF σε DXF εντός εφαρμογών .NET χωρίς τη χρήση του Adobe® Acrobat Reader ή άλλων εφαρμογών τρίτων

 

Χρησιμοποιώντας το Aspose.Total for .NET μπορείτε εύκολα να εξαγάγετε εικόνα PDF σε DXF σε οποιαδήποτε εφαρμογή .NET με δύο απλά βήματα. Πρώτα απ ‘όλα, χρησιμοποιώντας το Aspose.PDF για .NET , μπορείτε να εξαγάγετε το PDF σε JPEG. Μετά από αυτό, χρησιμοποιώντας το Aspose.Imaging for .NET Image Processing API, μπορείτε να μετατρέψετε το JPEG σε DXF.

Μετατροπή αρχείου PDF σε DXF μέσω .NET

  1. Ανοίξτε το αρχείο PDF χρησιμοποιώντας την τάξη Document
  2. Αρχικοποιήστε το αντικείμενο κλάσης JpegDevice και αποδώστε το PDF σε JPEG χρησιμοποιώντας το [Process]( https://apireference.aspose . μέθοδος com/pdf/net/aspose.pdf.devices.pagedevice/process/methods/1)
  3. Φορτώστε το αρχείο JPEG χρησιμοποιώντας την κλάση Image
  4. Αποθηκεύστε το έγγραφο σε μορφή DXF χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Save

Απαιτήσεις μετατροπής

Εγκατάσταση από τη γραμμή εντολών ως nuget install Aspose.Total ή μέσω της Κονσόλας Package Manager του Visual Studio με το ```Install-Package Aspose.Total``.

Εναλλακτικά, αποκτήστε το πρόγραμμα εγκατάστασης MSI εκτός σύνδεσης ή τα DLL σε ένα αρχείο ZIP από το downloads .

Μετατροπή αρχείου PDF σε DXF σε ένα μόνο αρχείο μέσω C#

https://reference.aspose.com/pdf/net/aspose.pdf.devices/tiffdevice Χρησιμοποιώντας το API, μπορείτε επίσης να μετατρέψετε το αρχείο PDF σε DXF σε ένα μόνο αρχείο εικόνας. Για να μετατρέψετε όλες τις σελίδες, μπορείτε πρώτα να αποδώσετε το έγγραφο PDF σε ένα αρχείο TIFF και μετά να εξάγετε το αρχείο TIFF σε DXF. Μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο εισόδου χρησιμοποιώντας την κλάση Document και να δημιουργήσετε αντικείμενα συσκευής Resolution, TiffSettings και TIFF. Μπορείτε να λάβετε μια μεμονωμένη εικόνα TIFF χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Process του TiffDevice κλάση. Τέλος, μπορείτε να φορτώσετε το αρχείο TIFF χρησιμοποιώντας την κλάση Image και αποθηκεύστε το σε μορφή DXF χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Save .

Μετατροπή και περιστροφή αρχείου PDF σε DXF μέσω C#

Χρησιμοποιώντας το API, μπορείτε επίσης να περιστρέψετε την εικόνα εξόδου DXF σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Η μέθοδος Image.RotateFlip μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την περιστροφή της εικόνας κατά 90/180/270 μοίρες και την αναστροφή της εικόνας οριζόντια ή κάθετα. Μπορείτε να καθορίσετε τον τύπο περιστροφής και αναστροφής που θα εφαρμοστεί στην εικόνα. Για να περιστρέψετε και να αναστρέψετε την εικόνα, μπορείτε να φορτώσετε την εικόνα JPEG που έχει μετατραπεί χρησιμοποιώντας την εργοστασιακή μέθοδο που εκτίθεται από την κλάση Image και να καλέσετε την εικόνα .RotateFlip μέθοδος καθορίζοντας το κατάλληλο RotateFlipType .

Εξερευνήστε PDF επιλογές μετατροπής με .NET

Μετατροπή PDFs σε DOCM (Αρχείο Microsoft Word 2007 Marco)
Μετατροπή PDFs σε DOT (Αρχεία προτύπων του Microsoft Word)
Μετατροπή PDFs σε DOTM (Αρχείο προτύπου Microsoft Word 2007+)
Μετατροπή PDFs σε DOTX (Αρχείο προτύπου Microsoft Word)
Μετατροπή PDFs σε FLATOPC (Microsoft Word 2003 WordprocessingML)
Μετατροπή PDFs σε GIF (Μορφή γραφικής ανταλλαγής)
Μετατροπή PDFs σε MARKDOWN (Ελαφριά γλώσσα σήμανσης)
Μετατροπή PDFs σε ODT (Μορφή αρχείου κειμένου OpenDocument)
Μετατροπή PDFs σε OTT (Πρότυπο OpenDocument)
Μετατροπή PDFs σε PCL (Γλώσσα εντολών εκτυπωτή)
Μετατροπή PDFs σε PS (Αρχείο PostScript)
Μετατροπή PDFs σε RTF (Μορφή εμπλουτισμένου κειμένου)
Μετατροπή PDFs σε WORDML (Microsoft Word 2003 WordprocessingML)
Μετατροπή PDFs σε XAMLFLOW (Power Automate της Microsoft)
Μετατροπή PDFs σε ODP (Μορφή παρουσίασης OpenDocument)
Μετατροπή PDFs σε OTP (Τυπική μορφή OpenDocument)
Μετατροπή PDFs σε POT (Αρχεία προτύπων Microsoft PowerPoint)
Μετατροπή PDFs σε POTM (Αρχείο προτύπου Microsoft PowerPoint)
Μετατροπή PDFs σε POTX (Παρουσίαση προτύπου Microsoft PowerPoint)
Μετατροπή PDFs σε POWERPOINT (Αρχεία παρουσίασης)
Μετατροπή PDFs σε PPS (Παρουσίαση PowerPoint)
Μετατροπή PDFs σε PPSM (Παρουσίαση με δυνατότητα μακροεντολής)
Μετατροπή PDFs σε PPSX (Παρουσίαση PowerPoint)
Μετατροπή PDFs σε PPT (Παρουσίαση powerpoint)
Μετατροπή PDFs σε PPTM (Αρχείο παρουσίασης με δυνατότητα μακροεντολής)
Μετατροπή PDFs σε SWF (Ταινία Shockwave Flash)
Μετατροπή PDFs σε APNG (Κινούμενα φορητά γραφικά δικτύου)
Μετατροπή PDFs σε CSV (Τιμές διαχωρισμένες με κόμμα)
Μετατροπή PDFs σε DICOM (Ψηφιακή Απεικόνιση και Επικοινωνίες στην Ιατρική)
Μετατροπή PDFs σε DIF (Μορφή ανταλλαγής δεδομένων)
Μετατροπή PDFs σε EMZ (Συμπιεσμένο βελτιωμένο μετα-αρχείο των Windows)
Μετατροπή PDFs σε EXCEL (Μορφές αρχείων υπολογιστικών φύλλων)
Μετατροπή PDFs σε FODS (Επίπεδο υπολογιστικό φύλλο OpenDocument XML)
Μετατροπή PDFs σε IMAGE (Αρχεία εικόνας)
Μετατροπή PDFs σε JPEG2000 (Μορφή εικόνας J2K)
Μετατροπή PDFs σε MD (Γλώσσα Markdown)
Μετατροπή PDFs σε ODS (Υπολογιστικό φύλλο OpenDocument)
Μετατροπή PDFs σε PSD (Έγγραφο Photoshop)

Τι είναι μορφή αρχείου PDF

Το PDF ή Portable Document Format είναι μια μορφή αρχείου που έχει σχεδιαστεί για την παρουσίαση εγγράφων με τρόπο που παραμένει συνεπής σε διάφορες εφαρμογές λογισμικού, συσκευές υλικού και λειτουργικά συστήματα. Κάθε αρχείο PDF περιέχει μια περιεκτική περιγραφή ενός εγγράφου σταθερής διάταξης, που περιλαμβάνει κείμενο, γραμματοσειρές, γραφικά και άλλες απαραίτητες πληροφορίες για ακριβή εμφάνιση. Αρχικά αναπτύχθηκε από την Adobe Systems στις αρχές της δεκαετίας του 1990, το PDF χρησίμευσε ως μέσο κοινής χρήσης εγγράφων υπολογιστή, διατηρώντας παράλληλα τη μορφοποίηση κειμένου και τις ενσωματωμένες εικόνες.

Τα αρχεία PDF δημιουργούνται συνήθως χρησιμοποιώντας λογισμικό όπως το Adobe Acrobat ή παρόμοια εργαλεία δημιουργίας PDF. Επί του παρόντος, το PDF έχει γίνει ένα ανοιχτό πρότυπο που διέπεται από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO). Αυτή η τυποποίηση εξασφαλίζει συμβατότητα και διαλειτουργικότητα σε διαφορετικές πλατφόρμες και συστήματα. Για να προβάλουν αρχεία PDF, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν δωρεάν λογισμικό όπως το Adobe Reader ή άλλα διαθέσιμα προγράμματα προβολής PDF.

Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του PDF είναι η ανεξαρτησία της πλατφόρμας, που επιτρέπει την απρόσκοπτη προβολή και εκτύπωση σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών και λειτουργικά συστήματα. Ανεξάρτητα από το υλικό ή το λογισμικό που χρησιμοποιείται, η διάταξη και το περιεχόμενο του εγγράφου θα παραμείνουν ανέπαφα. Αυτή η καθολική προσβασιμότητα έχει συμβάλει στη δημοτικότητα του PDF ως προτιμώμενης μορφής για κοινή χρήση και διανομή εγγράφων σε διάφορες πλατφόρμες και συστήματα.

Η ικανότητα του PDF να ενσωματώνει ένα πλήρες έγγραφο, συμπεριλαμβανομένων κειμένου, γραμματοσειρών, γραφικών και μορφοποίησης, κάνει είναι μια αξιόπιστη επιλογή για διάφορες εφαρμογές. Είτε πρόκειται για κοινή χρήση σημαντικών αναφορών, δημοσίευση ηλεκτρονικών βιβλίων, διανομή φορμών ή παροχή επαγγελματικών παρουσιάσεων, το PDF διασφαλίζει συνεπή απόδοση εγγράφων και αξιόπιστη διατήρηση του περιεχομένου σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

Τι είναι μορφή αρχείου DXF

Το Autodesk Drawing Exchange Format (DXF) είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη μορφή αρχείου που αναπτύχθηκε από την Autodesk για τη διευκόλυνση της διαλειτουργικότητας δεδομένων μεταξύ του λογισμικού Autodesk και άλλων προγραμμάτων. Το DXF χρησιμεύει ως μια δομημένη μορφή αρχείου που αποθηκεύει πληροφορίες σχεδίασης ως μια συλλογή διανυσματικών οντοτήτων. Αυτές οι οντότητες περιλαμβάνουν διάφορα γεωμετρικά σχήματα, όπως σημεία, γραμμές, τόξα, κύκλους, πολύγωνα και κείμενο. Επιπλέον, τα αρχεία DXF έχουν επίσης τη δυνατότητα να υποστηρίζουν εικόνες ράστερ.

Το DXF παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 1982 ως μέρος του AutoCAD 1.0 και έχει υποστεί αρκετές αναθεωρήσεις και επεκτάσεις με την πάροδο των ετών. Η πιο πρόσφατη αναθεώρηση είναι η DXF R2018, η οποία παρουσιάστηκε παράλληλα με το AutoCAD 2018.

Τα αρχεία DXF αποθηκεύονται ως αρχεία κειμένου ASCII, επιτρέποντάς τους να προβάλλονται και να επεξεργάζονται σε οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Ωστόσο, ειδικά προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για εργασία με αρχεία DXF, όπως το AutoCAD, προσφέρουν πιο ολοκληρωμένες δυνατότητες για προβολή και επεξεργασία. Όταν ανοίγει σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, ένα αρχείο DXF χωρίζεται συνήθως σε τρεις ενότητες: την κεφαλίδα, το σώμα του σχεδίου και το τρέιλερ. Η κεφαλίδα περιέχει γενικές πληροφορίες για το σχέδιο, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου, του συγγραφέα και της ημερομηνίας δημιουργίας του. Το σώμα του σχεδίου περιλαμβάνει τις πραγματικές διανυσματικές οντότητες που αποτελούν το σχέδιο, ενώ το τρέιλερ παρέχει συμπεράσματα, όπως ο συνολικός αριθμός οντοτήτων στο αρχείο.

Τα αρχεία DXF αποθηκεύονται συμβατικά με την επέκταση αρχείου .dxf και Η ευελιξία και η ευρεία υιοθέτησή τους τα έχουν καταστήσει πρότυπο για την ανταλλαγή και την κοινή χρήση δεδομένων σχεδίασης σε διάφορες εφαρμογές CAD και σχεδιασμού.