Χρησιμοποιώντας το Aspose.Total for .NET μπορείτε εύκολα να εξαγάγετε εικόνα TEX σε TGA σε οποιαδήποτε εφαρμογή .NET με δύο απλά βήματα. Πρώτα απ ‘όλα, χρησιμοποιώντας το Aspose.PDF για .NET , μπορείτε να εξαγάγετε το TEX σε JPEG. Μετά από αυτό, χρησιμοποιώντας το Aspose.Imaging for .NET Image Processing API, μπορείτε να μετατρέψετε το JPEG σε TGA.
Μετατροπή αρχείου TEX σε TGA μέσω .NET
- Ανοίξτε το αρχείο TEX χρησιμοποιώντας την τάξη Document
- Αρχικοποιήστε το αντικείμενο κλάσης JpegDevice και αποδώστε το TEX σε JPEG χρησιμοποιώντας το [Process]( https://apireference.aspose . μέθοδος com/pdf/net/aspose.pdf.devices.pagedevice/process/methods/1)
- Φορτώστε το αρχείο JPEG χρησιμοποιώντας την κλάση Image
- Αποθηκεύστε το έγγραφο σε μορφή TGA χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Save
Απαιτήσεις μετατροπής
Εγκατάσταση από τη γραμμή εντολών ως nuget install Aspose.Total
ή μέσω της Κονσόλας Package Manager του Visual Studio με το ```Install-Package Aspose.Total``.
Εναλλακτικά, αποκτήστε το πρόγραμμα εγκατάστασης MSI εκτός σύνδεσης ή τα DLL σε ένα αρχείο ZIP από το downloads .
Μετατροπή αρχείου TEX σε TGA σε ένα μόνο αρχείο μέσω C#
https://reference.aspose.com/pdf/net/aspose.pdf.devices/tiffdevice Χρησιμοποιώντας το API, μπορείτε επίσης να μετατρέψετε το αρχείο TEX σε TGA σε ένα μόνο αρχείο εικόνας. Για να μετατρέψετε όλες τις σελίδες, μπορείτε πρώτα να αποδώσετε το έγγραφο TEX σε ένα αρχείο TIFF και μετά να εξάγετε το αρχείο TIFF σε TGA. Μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο εισόδου χρησιμοποιώντας την κλάση Document και να δημιουργήσετε αντικείμενα συσκευής Resolution, TiffSettings και TIFF. Μπορείτε να λάβετε μια μεμονωμένη εικόνα TIFF χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Process του TiffDevice κλάση. Τέλος, μπορείτε να φορτώσετε το αρχείο TIFF χρησιμοποιώντας την κλάση Image και αποθηκεύστε το σε μορφή TGA χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Save .
Μετατροπή και περιστροφή αρχείου TEX σε TGA μέσω C#
Χρησιμοποιώντας το API, μπορείτε επίσης να περιστρέψετε την εικόνα εξόδου TGA σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Η μέθοδος Image.RotateFlip μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την περιστροφή της εικόνας κατά 90/180/270 μοίρες και την αναστροφή της εικόνας οριζόντια ή κάθετα. Μπορείτε να καθορίσετε τον τύπο περιστροφής και αναστροφής που θα εφαρμοστεί στην εικόνα. Για να περιστρέψετε και να αναστρέψετε την εικόνα, μπορείτε να φορτώσετε την εικόνα JPEG που έχει μετατραπεί χρησιμοποιώντας την εργοστασιακή μέθοδο που εκτίθεται από την κλάση Image και να καλέσετε την εικόνα .RotateFlip μέθοδος καθορίζοντας το κατάλληλο RotateFlipType .
Εξερευνήστε TEX επιλογές μετατροπής με .NET
Τι είναι μορφή αρχείου TEX
Ένα αρχείο TEX είναι ένα αρχείο απλού κειμένου που περιέχει τον πηγαίο κώδικα ενός εγγράφου γραμμένο σε LaTeX, ένα σύστημα στοιχειοθεσίας που χρησιμοποιείται συνήθως για τη δημιουργία εγγράφων επαγγελματικής εμφάνισης. Το LaTeX χρησιμοποιείται εκτενώς σε ακαδημαϊκά περιοδικά και για στοιχειοθεσία βιβλίων.
Τα αρχεία TEX αποθηκεύονται συνήθως στον ίδιο κατάλογο με το έγγραφο LaTeX και διαθέτουν επέκταση αρχείου .tex. Παρόλο που μπορούν να ανοίξουν και να τροποποιηθούν με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, συνήθως υποβάλλονται σε επεξεργασία και μεταγλώττιση χρησιμοποιώντας αποκλειστικά προγράμματα επεξεργασίας LaTeX όπως το TeXnicCenter ή το Texmaker. Κατά τη διαδικασία μεταγλώττισης, ένα αρχείο TEX μετατρέπεται σε μορφή αρχείου PDF ή DVI. Το αρχείο που προκύπτει μπορεί στη συνέχεια να προβληθεί χρησιμοποιώντας μια αντίστοιχη εφαρμογή προβολής, όπως το Adobe Reader για PDF ή το Yap για DVI.
Το αρχείο TEX χρησιμεύει ως είσοδος για τη μηχανή στοιχειοθεσίας LaTeX. Περιέχει οδηγίες και εντολές που καθορίζουν τη δομή, τη μορφοποίηση, τις μαθηματικές εξισώσεις, τις βιβλιογραφικές αναφορές και άλλα στοιχεία του εγγράφου. Τα αρχεία TEX είναι γραμμένα σε απλό κείμενο, επιτρέποντας στους χρήστες να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου για να τροποποιήσουν τον πηγαίο κώδικα και να κάνουν αλλαγές στη διάταξη και το περιεχόμενο του εγγράφου.
Με τη μεταγλώττιση ενός αρχείου TEX, οι χρήστες δημιουργούν ένα τελικό αρχείο εξόδου σε αναγνώσιμη και εκτυπώσιμη μορφή, είτε ως αρχείο PDF ή DVI, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις απαιτήσεις τους. Αυτό διευκολύνει τη διανομή και την κοινή χρήση επαγγελματικών εγγράφων που δημιουργούνται με LaTeX.
Τι είναι μορφή αρχείου TGA
Ο προσαρμογέας γραφικών Truevision (TGA) είναι μια μορφή αρχείου γραφικών ράστερ που αναπτύχθηκε από την Truevision Inc. Αρχικά σχεδιάστηκε ως η εγγενής μορφή για πλακέτες TARGA και VISTA, οι οποίες ήταν μεταξύ των πρώτων καρτών γραφικών για υπολογιστές IBM που προσφέρουν αληθινή έγχρωμη οθόνη με 24 κομμάτια. Το TGA υποστηρίζει έως και 32 bit ανά pixel και περιλαμβάνει λειτουργίες όπως συμπίεση, κανάλια άλφα και διόρθωση γάμμα.
Η μορφή αρχείου TGA είναι σχετικά απλή και αποτελείται από πολλά υποχρεωτικά πεδία που ακολουθούνται από μια ενότητα δεδομένων εικόνας μεταβλητού μήκους . Η κεφαλίδα ενός αρχείου TGA πρέπει να περιλαμβάνει συγκεκριμένα πεδία όπως τον αριθμό των byte ID εικόνας, τον αριθμό των εγγραφών του έγχρωμου χάρτη (εάν υπάρχει), τον αριθμό των pixel εικόνας ανά byte, τις συντεταγμένες X και Y της προέλευσης της εικόνας, το πλάτος και το ύψος της εικόνας σε pixel, τον αριθμό των bit ανά pixel και το byte του περιγραφέα εικόνας.
Η ενότητα δεδομένων εικόνας του αρχείου TGA περιέχει τα πραγματικά εικονοστοιχεία εικόνας που είναι αποθηκευμένα ως ακολουθία byte. Κάθε εικονοστοιχείο αντιπροσωπεύεται από έναν καθορισμένο αριθμό bit, που πρέπει να είναι πολλαπλάσιο του 8 σύμφωνα με την κεφαλίδα. Το byte περιγραφής εικόνας παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον προσανατολισμό της εικόνας και το κανάλι άλφα. Τα δύο υψηλότερα bit υποδεικνύουν το βάθος του καναλιού άλφα, ενώ τα υπόλοιπα έξι bit καθορίζουν τον προσανατολισμό της εικόνας: από αριστερά προς τα δεξιά, από πάνω προς τα κάτω. από δεξιά προς τα αριστερά, από πάνω προς τα κάτω. από αριστερά προς τα δεξιά, από κάτω προς τα πάνω. ή από δεξιά προς τα αριστερά, από κάτω προς τα πάνω.
Εάν η εικόνα περιλαμβάνει ένα κανάλι άλφα για διαφάνεια, θα αποθηκευτεί σε ξεχωριστή ενότητα μετά τα δεδομένα της εικόνας. Τα δεδομένα του άλφα καναλιού αποτελούνται από μια ακολουθία byte, με κάθε byte να αντιπροσωπεύει την αδιαφάνεια ενός αντίστοιχου pixel.