Μετατροπή PPTX σε XLSM μέσω Python ή Online App

Μετατροπή PPTX σε XLSM στις εφαρμογές Python χωρίς εγκατάσταση του Microsoft PowerPoint® ή του Excel

 

Για έναν προγραμματιστή Python, ο οποίος προσπαθεί να προσθέσει μια δυνατότητα μετατροπής PPTX σε XLSM εντός της εφαρμογής. Το Aspose.Total for Python via .NET API μπορεί να βοηθήσει στην αυτοματοποίηση της διαδικασίας μετατροπής. Είναι ένα πλήρες πακέτο διαφόρων API που αφορούν διαφορετικές μορφές, συμπεριλαμβανομένων αρχείων PPTX και XLSM.

Είναι κυρίως σε δύο βήματα. Αρχικά χρησιμοποιήστε το Aspose.Slides for Python via .NET API για να μετατρέψετε το αρχείο PPTX σε HTML. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το Excel Python API Aspose.Cells for Python via .NET , αποθηκεύστε το HTML που δημιουργήθηκε στην επιθυμητή μορφή Microsoft Excel.

Πώς να μετατρέψετε το PPTX σε XLSM στην Python

 • Βήμα 1 Χρησιμοποιήστε την παρουσία κλάσης Presentation για να ανοίξετε το αρχείο προέλευσης PPTX
 • Αποθηκεύστε το αρχείο PPTX σε HTML χρησιμοποιώντας τη μέθοδο save παρέχοντας το όνομα του αρχείου και την επιθυμητή διαδρομή καταλόγου
 • Βήμα 2 Φόρτωση αρχείου HTML με μια παρουσία της κλάσης Workbook
 • Καλέστε τη μέθοδο «αποθήκευση» ενώ καθορίζετε τη διαδρομή του αρχείου XLSM εξόδου. Έτσι, το αρχείο PPTX μετατρέπεται σε XLSM στην καθορισμένη διαδρομή

Απαιτήσεις μετατροπής

 • Για τη μετατροπή PPTX σε XLSM, απαιτείται Python 3.5 ή νεότερη έκδοση
 • Αναφορά API εντός του έργου απευθείας από το PyPI ( Aspose.Slides και Aspose.Cells )
 • Ή χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες εντολές pip pip install aspose.slides και pip install aspose-cells-python
 • Επιπλέον, λειτουργικό σύστημα που βασίζεται σε Microsoft Windows ή Linux (δείτε περισσότερα για Cells και Slides )
 

Αποθήκευση PPTX σε HTML στην Python - Βήμα 1

 
 

Αποθήκευση HTML σε XLSM στην Python - Βήμα 2

 

Δωρεάν Online Μετατροπέας για PPTX σε XLSM

Συχνές Ερωτήσεις

 • Πώς μπορώ να μετατρέψω PPTX σε XLSM Online;
  Η διαδικτυακή εφαρμογή για μετατροπή PPTX είναι ενσωματωμένη παραπάνω. Για να ξεκινήσετε, απλώς προσθέστε το αρχείο PPTX που θέλετε να μετατρέψετε είτε σύροντάς το και αφήνοντάς το στη σελίδα είτε κάνοντας κλικ μέσα στη λευκή περιοχή για να εισαγάγετε το έγγραφο. Μετά από αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί "Μετατροπή" για να ξεκινήσετε τη διαδικασία μετατροπής PPTX σε XLSM. Μόλις ολοκληρωθεί η μετατροπή, μπορείτε να κάνετε λήψη του αρχείου XLSM που μετατράπηκε πρόσφατα με ένα μόνο κλικ.
 • Πόσος χρόνος χρειάζεται για τη μετατροπή PPTX;
  Μπορείτε να μετατρέψετε αρχεία PPTX σε μορφή XLSM γρήγορα χρησιμοποιώντας τον παραπάνω διαδικτυακό μετατροπέα. Η ταχύτητα μετατροπής εξαρτάται κυρίως από το μέγεθος του αρχείου PPTX, με τα μικρά αρχεία να χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για τη μετατροπή. Εάν έχετε ενσωματώσει τον κώδικα μετατροπής σε μια εφαρμογή .NET, η ταχύτητα της διαδικασίας μετατροπής θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά έχετε βελτιστοποιήσει την εφαρμογή σας.
 • Είναι ασφαλής η μετατροπή PPTX σε XLSM χρησιμοποιώντας τον δωρεάν μετατροπέα Aspose.Total;
  Φυσικά! Αφού ολοκληρωθεί η μετατροπή PPTX σε XLSM, ο σύνδεσμος λήψης για το αρχείο που μετατράπηκε θα παρέχεται αμέσως. Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη το απόρρητο και την ασφάλεια των μεταφορτωμένων αρχείων και τα διαγράφουμε μετά από 24 ώρες. Επιπλέον, οι σύνδεσμοι λήψης θα λήξουν επίσης μετά από αυτήν την περίοδο. Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η μετατροπή αρχείων, συμπεριλαμβανομένου του PPTX, είναι απολύτως ασφαλής και κανείς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα αρχεία σας. Η δωρεάν εφαρμογή είναι ενσωματωμένη για δοκιμαστικούς σκοπούς, ώστε να διασφαλιστεί ότι μπορείτε να αξιολογήσετε το αποτέλεσμα πριν ενσωματώσετε τον κώδικα.
 • Τι πρόγραμμα περιήγησης πρέπει να χρησιμοποιήσω για τη μετατροπή PPTX;
  Μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης, όπως Google Chrome, Firefox, Opera ή Safari για αυτήν τη διαδικτυακή μετατροπή. Ωστόσο, εάν αναπτύσσετε μια εφαρμογή για υπολογιστές, το Aspose.Total PPTX Conversion API θα λειτουργεί απρόσκοπτα.

Εξερευνήστε PPTX επιλογές μετατροπής με Python

Μετατροπή PPTXs σε CSV (Τιμές διαχωρισμένες με κόμμα)
Μετατροπή PPTXs σε DOC (Δυαδική μορφή Microsoft Word)
Μετατροπή PPTXs σε DOCM (Αρχείο Microsoft Word 2007 Marco)
Μετατροπή PPTXs σε DOCX (Έγγραφο Word 2007+ Office)
Μετατροπή PPTXs σε DOT (Αρχεία προτύπων του Microsoft Word)
Μετατροπή PPTXs σε DOTM (Αρχείο προτύπου Microsoft Word 2007+)
Μετατροπή PPTXs σε DOTX (Αρχείο προτύπου Microsoft Word)
Μετατροπή PPTXs σε EXCEL (Μορφές αρχείων υπολογιστικών φύλλων)
Μετατροπή PPTXs σε RTF (Μορφή εμπλουτισμένου κειμένου)
Μετατροπή PPTXs σε TSV (Τιμές διαχωρισμένες με καρτέλες)
Μετατροπή PPTXs σε WORD (Μορφές αρχείων επεξεργασίας κειμένου)
Μετατροπή PPTXs σε XLS (Δυαδική μορφή Microsoft Excel)
Μετατροπή PPTXs σε XLSB (Δυαδικό βιβλίο εργασίας του Excel)
Μετατροπή PPTXs σε XLSX (Ανοίξτε το βιβλίο εργασίας XML)
Μετατροπή PPTXs σε XLTM (Πρότυπο με δυνατότητα μακροεντολής Excel)
Μετατροπή PPTXs σε XLTX (Πρότυπο Excel)

Τι είναι μορφή αρχείου PPTX

Η μορφή αρχείου PPTX είναι ο διάδοχος της μορφής PPT (Παρουσίαση PowerPoint) και χρησιμοποιείται από το Microsoft PowerPoint, το δημοφιλές λογισμικό παρουσιάσεων που περιλαμβάνεται στη σουίτα του Microsoft Office. Τα αρχεία PPTX εισήχθησαν με την κυκλοφορία του Microsoft Office 2007 και βασίζονται στη μορφή αρχείου Open XML.

Τα αρχεία PPTX αποθηκεύουν παρουσιάσεις ως μια συλλογή μεμονωμένων διαφανειών, καθεμία από τις οποίες περιέχει διάφορα στοιχεία όπως κείμενο, εικόνες, σχήματα, γραφήματα, πίνακες και περιεχόμενο πολυμέσων. Η μορφή χρησιμοποιεί κωδικοποίηση που βασίζεται σε XML, η οποία επιτρέπει πιο αποτελεσματική αποθήκευση, βελτιωμένη ανάκτηση δεδομένων και βελτιωμένη συμβατότητα με άλλες εφαρμογές λογισμικού.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της μορφής PPTX είναι το μικρότερο μέγεθος αρχείου σε σύγκριση με το παλαιότερη μορφή PPT. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω βελτιωμένων τεχνικών συμπίεσης και εξάλειψης περιττών δεδομένων, με αποτέλεσμα πιο συμπαγή αρχεία που είναι πιο εύκολα στην κοινή χρήση, μεταφορά και αποθήκευση.

Τα αρχεία PPTX προσφέρουν επίσης προηγμένες δυνατότητες και δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για βελτιωμένη μορφοποίηση επιλογές, μεταβάσεις διαφανειών, κινούμενα σχέδια και ενσωματωμένα στοιχεία πολυμέσων. Η μορφή επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία στο σχεδιασμό και την προσαρμογή παρουσιάσεων, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν οπτικά ελκυστικές και διαδραστικές παρουσιάσεις.

Τα αρχεία PPTX μπορούν να ανοίξουν, να επεξεργαστούν και να παρουσιαστούν χρησιμοποιώντας Microsoft PowerPoint ή συμβατές εφαρμογές λογισμικού σε διαφορετικές πλατφόρμες, όπως Windows, macOS και κινητές συσκευές. Μπορούν να κοινοποιηθούν μέσω email, να μεταφορτωθούν σε υπηρεσίες αποθήκευσης cloud ή να προσπελαστούν μέσω πλατφορμών συνεργασίας για απρόσκοπτη ομαδική εργασία και παράδοση παρουσιάσεων.

Τι είναι μορφή αρχείου XLSM

Η μορφή αρχείου XLSM είναι μια άλλη μορφή αρχείου που χρησιμοποιείται από το Microsoft Excel και σημαίνει Βιβλίο εργασίας με δυνατότητα Macro-Enabled του Excel. Παρόμοια με το XLSB, τα αρχεία XLSM προσφέρουν πρόσθετες λειτουργίες και δυνατότητες σε σύγκριση με την τυπική μορφή XLSX.

Τα αρχεία XLSM έχουν σχεδιαστεί για την αποθήκευση δεδομένων υπολογιστικού φύλλου που περιλαμβάνουν μακροεντολές. Οι μακροεντολές είναι μικρά προγράμματα ή σενάρια που αυτοματοποιούν εργασίες εντός του Excel. Με τη μορφή XLSM, οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν, να επεξεργάζονται και να εκτελούν μακροεντολές απευθείας μέσα στο βιβλίο εργασίας. Αυτό καθιστά τα αρχεία XLSM ιδιαίτερα χρήσιμα για την αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων εργασιών, την εκτέλεση πολύπλοκων υπολογισμών ή τη δημιουργία προσαρμοσμένων συναρτήσεων.

Με την ενεργοποίηση των μακροεντολών, τα αρχεία XLSM επιτρέπουν στους χρήστες να βελτιώσουν τη λειτουργικότητα των υπολογιστικών φύλλων τους. Οι μακροεντολές μπορούν να γραφτούν χρησιμοποιώντας τη γλώσσα προγραμματισμού Visual Basic for Applications (VBA), παρέχοντας ένα ισχυρό εργαλείο για προσαρμογή και αυτοματισμό στο Excel.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της μορφής XLSM είναι η ικανότητά της να αποθηκεύει και να εκτελεί μακροεντολές απρόσκοπτα. Όταν ανοίγει ένα αρχείο XLSM, το Excel ενεργοποιεί τις μακροεντολές που περιέχονται στο αρχείο, επιτρέποντας στους χρήστες να χρησιμοποιούν τις δυνατότητες αυτοματισμού και προσαρμογής που παρέχονται από τις μακροεντολές.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι λόγω πιθανών κινδύνων ασφαλείας, ορισμένοι Οι εκδόσεις του Excel ενδέχεται να ζητήσουν από τους χρήστες να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν τις μακροεντολές κατά το άνοιγμα ενός αρχείου XLSM. Αυτό γίνεται για την προστασία από δυνητικά κακόβουλες μακροεντολές που θα μπορούσαν να βλάψουν το σύστημα ή να θέσουν σε κίνδυνο τα δεδομένα.