Konvertálja a JSON formátumot ODT-re az Android alkalmazásokban

Elemezze a JSON-t ODT-be az Android-alkalmazásokon belül a Microsoft® Word használata nélkül

 

Kétlépéses folyamatban konvertálhatja a JSON-t ODT-re az Android-alkalmazásokban. Először is, a Powerful Spreadsheet Processing API Aspose.Cells for Android via Java használatával a JSON-t PDF-be elemezheti. A második lépésben a PDF-et ODT-re konvertálhatja a Word Processing API Aspose.Words for Android via Java használatával. Mindkét API az Aspose.Total for Android via Java termékcsaládba tartozik.

Konvertálja a JSON formátumot ODT-re az Androidon Java segítségével

  1. Hozzon létre egy új Workbook objektumot, és olvassa be az érvényes JSON-adatokat a fájlból
  2. Importálja a JSON-fájlt a munkalapra a JsonUtility osztály és a Mentés használatával PDF formátumban
  3. Töltse be a PDF-dokumentumot a Document osztály használatával
  4. Mentse a dokumentumot ODT formátumba a Mentés módszer

Konverziós követelmények

Könnyedén használhatja az Aspose.Total for Android rendszert Java-n keresztül közvetlenül a Maven webhelyről és könyvtárakat telepíteni az alkalmazásba.

Másik megoldásként beszerezhet egy ZIP-fájlt a downloads webhelyről.

Állítsa be az elrendezést és konvertálja a JSON-formátumot ODT-re az Androidon Java segítségével

Ezenkívül az API lehetővé teszi, hogy elrendezési beállításokat állítson be a JSON-formátumhoz, miközben a JSON-t ODT-be elemezi a JsonLayoutOptions használatával. Lehetővé teszi a tömb táblaként történő feldolgozását, a nullák figyelmen kívül hagyását, a tömb címének figyelmen kívül hagyását, az objektum címének figyelmen kívül hagyását, a karakterlánc számmá vagy dátummá alakítását, a dátum és számformátum beállítását, valamint a címstílus beállítását. Mindezek a lehetőségek lehetővé teszik, hogy adatait az igényeinek megfelelően jelenítse meg. A következő kódrészlet bemutatja, hogyan állíthatja be az elrendezési beállításokat.

Konvertálja a JSON formátumot ODT-re vízjellel az Androidon Java segítségével

Az API használatával a JSON-t vízjellel ODT-re is konvertálhatja. Ha vízjelet szeretne hozzáadni a ODT-dokumentumhoz, először elemezheti a JSON-fájlt PDF-be, és vízjelet adhat hozzá. Vízjel hozzáadásához töltse be az újonnan létrehozott PDF-fájlt a Document osztály használatával, hozzon létre egy TextWatermarkOptions példányt, és állítsa be tulajdonságait, hívja meg a Watermark.setText metódust, és adja át a vízjel szövegét és a TextWatermarkOptions objektumát. A vízjel hozzáadása után a dokumentumot elmentheti a ODT-be.

JSON konverziós beállítások felfedezése Android

JSONs konvertálása CHM (Compiled HTML Help File)
JSONs konvertálása DOC (Microsoft Word Binary Format)
JSONs konvertálása DOCM (Microsoft Word 2007 Marco File)
JSONs konvertálása DOT (Microsoft Word Template Files)
JSONs konvertálása DOTX (Microsoft Word Template File)
JSONs konvertálása EPUB (Open eBook File)
JSONs konvertálása FLATOPC (Microsoft Word 2003 WordprocessingML)
JSONs konvertálása MOBI (Open Ebook Format)
JSONs konvertálása ODP (OpenDocument Presentation Format)
JSONs konvertálása OTP (OpenDocument Standard Format)
JSONs konvertálása OTT (OpenDocument Standard Format)
JSONs konvertálása PCL (Printer Command Language Document)
JSONs konvertálása POT (Microsoft PowerPoint Template Files)
JSONs konvertálása POTM (Microsoft PowerPoint Template File)
JSONs konvertálása POTX (Microsoft PowerPoint Template Presentation)
JSONs konvertálása PPS (PowerPoint Slide Show)
JSONs konvertálása PPSM (Macro-enabled Slide Show)
JSONs konvertálása PPSX (PowerPoint Slide Show)
JSONs konvertálása PPT (Microsoft PowerPoint 97-2003)
JSONs konvertálása PPTM (Macro-enabled Presentation File)
JSONs konvertálása PS (PostScript File)
JSONs konvertálása RTF (Rich Text Format)
JSONs konvertálása WORD (WordProcessing File Formats)
JSONs konvertálása WORDML (Microsoft Word 2003 WordprocessingML)

Mi a JSON fájlformátum

A JSON (JavaScript Object Notation) egy nyílt szabványos fájlformátum az adatok megosztására, amely ember által olvasható szöveget használ az adatok tárolására és továbbítására. A JSON-fájlok tárolása .json kiterjesztéssel történik. A JSON kevesebb formázást igényel, és jó alternatíva az XML számára. A JSON a JavaScriptből származik, de nyelvtől független adatformátum. A JSON generálását és elemzését számos modern programozási nyelv támogatja. Az application/json a JSON-hoz használt médiatípus. A JSON-fájlok alapvető szerkezete kulcs-érték párok gyűjteménye, amelyekben az értékek különböző típusúak, például számok, karakterláncok és logikai értékek. A tömbök és a beágyazott objektumok JSON-fájlban is megjeleníthetők. A JSON-t széles körben használják a webfejlesztésben az ügyfél és a szerver közötti adatcserére. Gyakran használják AJAX alkalmazásokban, ahol a kliens adatokat kér a szervertől anélkül, hogy frissítené a teljes oldalt. A JSON-t egyszerű adatbázis-formátumként is használják adatok tárolására és lekérésére, valamint adatstruktúrák karakterlánc-formátumba történő sorosítására, amely tárolható vagy továbbítható a hálózaton.

Mi a ODT fájlformátum

Az OpenDocument Text File Format (ODT) egy fájlformátum szöveges dokumentumok tárolására és cseréjére. Ez egy nyílt szabvány, amelyet az OpenDocument Foundation fejlesztett ki. Az ODT az XML formátumon alapul, és a ZIP tömörítési algoritmust használja. Az ODT fájlok számos szövegszerkesztő alkalmazással kompatibilisek, beleértve a Microsoft Word, a LibreOffice és az Apache OpenOffice alkalmazásokat. Az ODT fájlok külön szoftver nélkül is megnyithatók és szerkeszthetők. Az ODT fájlok általában .odt kiterjesztéssel kerülnek mentésre.