Konvertálja a JSON formátumot POTM-re Java segítségével

Java API a JSON formátum POTM-re történő elemzéséhez a Microsoft® PowerPoint használata nélkül

 

Az Aspose.Total for Java használatával két egyszerű lépésben konvertálhat JSON-formátumot POTM-vé bármely Java-alkalmazáson belül. Először is, az Aspose.Cells for Java használatával elemezheti a JSON-t PPTX-re. Ezt követően az Aspose.Slides for Java használatával konvertálhatja a PPTX-t POTM-vé.

Konvertálja a JSON formátumot POTM-re Java segítségével

  1. Hozzon létre egy új Workbook objektumot, és nyissa meg a JSON-fájlt
  2. Mentse el a JSON-t PPTX-ként a [mentés]( https://reference.aspose.com/cells/java/com.aspose.cells/workbook#save(java.lang.String,%20com.aspose.cells.SaveOptions) segítségével. ) módszerrel
  3. Töltse be a PPTX dokumentumot a Presentation osztály használatával
  4. Mentse a dokumentumot POTM formátumba a save módszerrel

Konverziós követelmények

Az Aspose.Total for Java könnyen használható közvetlenül Maven alapú projektből és vegyen fel könyvtárakat a pom.xml fájlba.

Alternatív megoldásként beszerezhet egy ZIP-fájlt a downloads .

Konverziós követelmények

Ezenkívül az API lehetővé teszi a JSON elemzését POTM-re meghatározott elrendezési beállításokkal. Az elrendezési beállítások megadásához használhatja a JsonLayoutOptions osztályt. Lehetővé teszi egy tömb táblaként történő feldolgozását, a nullák figyelmen kívül hagyását, a tömb címének figyelmen kívül hagyását, az objektum címének figyelmen kívül hagyását, a karakterlánc számmá vagy dátummá alakítását, a dátum és a számformátum beállítását, valamint a címstílus beállítását. Mindezek a lehetőségek lehetővé teszik, hogy adatait az igényeinek megfelelően mutassa be. A következő kódrészlet bemutatja, hogyan állíthatja be az elrendezési beállításokat.

Állítsa be az elrendezést, és konvertálja a JSON-formátumot POTM-re Java segítségével

Az API használatával a JSON-t vízjellel POTM-vé is konvertálhatja. Ha vízjelet szeretne hozzáadni az POTM-dokumentumhoz, először elemezze a JSON-t PPTX-be, és adjon hozzá egy vízjelet. Vízjel hozzáadásához töltse be az újonnan létrehozott PPTX fájlt a Presentation osztály segítségével, görgessen végig az összes dián, és adjon hozzá szöveget az addTextFrame segítségével állítsa be az összes releváns beállítást, például a színt, a fillType-ot és egyebeket, és mentheti a dokumentumot az POTM-be.

JSON konverziós beállítások felfedezése Java

JSONs konvertálása APNG (Animated Portable Network Graphics)
JSONs konvertálása CHM (Compiled HTML Help File)
JSONs konvertálása DICOM (Digital Imaging and Communications in Medicine)
JSONs konvertálása DOC (Microsoft Word Binary Format)
JSONs konvertálása DOCM (Microsoft Word 2007 Marco File)
JSONs konvertálása DOT (Microsoft Word Template Files)
JSONs konvertálása DOTX (Microsoft Word Template File)
JSONs konvertálása DXF (Autodesk Drawing Exchange Format)
JSONs konvertálása EMZ (Windows Compressed Enhanced Metafile)
JSONs konvertálása EPUB (Open eBook File)
JSONs konvertálása FLATOPC (Microsoft Word 2003 WordprocessingML)
JSONs konvertálása MOBI (Open Ebook Format)
JSONs konvertálása ODP (OpenDocument Presentation Format)
JSONs konvertálása ODT (OpenDocument Text File Format)
JSONs konvertálása OTP (OpenDocument Standard Format)
JSONs konvertálása OTT (OpenDocument Standard Format)
JSONs konvertálása PCL (Printer Command Language Document)
JSONs konvertálása POT (Microsoft PowerPoint Template Files)
JSONs konvertálása POTX (Microsoft PowerPoint Template Presentation)
JSONs konvertálása PPS (PowerPoint Slide Show)
JSONs konvertálása PPSM (Macro-enabled Slide Show)
JSONs konvertálása PPSX (PowerPoint Slide Show)
JSONs konvertálása PPT (Microsoft PowerPoint 97-2003)
JSONs konvertálása PPTM (Macro-enabled Presentation File)
JSONs konvertálása PS (PostScript File)
JSONs konvertálása PSD (Photoshop Document)
JSONs konvertálása RTF (Rich Text Format)
JSONs konvertálása SVGZ (Compressed Scalable Vector Graphics)
JSONs konvertálása TGA (Truevision Graphics Adapter)
JSONs konvertálása WMF (Windows Metafile)
JSONs konvertálása WMZ (Compressed Windows Metafile)
JSONs konvertálása WORD (WordProcessing File Formats)
JSONs konvertálása WORDML (Microsoft Word 2003 WordprocessingML)

Mi a JSON fájlformátum

A JSON (JavaScript Object Notation) egy nyílt szabványos fájlformátum az adatok megosztására, amely ember által olvasható szöveget használ az adatok tárolására és továbbítására. A JSON-fájlok tárolása .json kiterjesztéssel történik. A JSON kevesebb formázást igényel, és jó alternatíva az XML számára. A JSON a JavaScriptből származik, de nyelvtől független adatformátum. A JSON generálását és elemzését számos modern programozási nyelv támogatja. Az application/json a JSON-hoz használt médiatípus. A JSON-fájlok alapvető szerkezete kulcs-érték párok gyűjteménye, amelyekben az értékek különböző típusúak, például számok, karakterláncok és logikai értékek. A tömbök és a beágyazott objektumok JSON-fájlban is megjeleníthetők. A JSON-t széles körben használják a webfejlesztésben az ügyfél és a szerver közötti adatcserére. Gyakran használják AJAX alkalmazásokban, ahol a kliens adatokat kér a szervertől anélkül, hogy frissítené a teljes oldalt. A JSON-t egyszerű adatbázis-formátumként is használják adatok tárolására és lekérésére, valamint adatstruktúrák karakterlánc-formátumba történő sorosítására, amely tárolható vagy továbbítható a hálózaton.

Mi a POTM fájlformátum

Microsoft PowerPoint sablonfájl A POTM formátum a PowerPoint sablonok tárolására használt fájlformátum. A POTM-fájl PowerPoint-sablont tartalmaz, amely diaelrendezéseket, színeket, betűtípusokat és egyéb tervezési elemeket tartalmaz. A POTM-fájlok segítségével új PowerPoint-prezentációkat hozhat létre a semmiből, vagy módosíthatja a meglévő PowerPoint-prezentációkat. Amikor új PowerPoint-prezentációt hoz létre, választhat egy üres sablont, vagy választhat egy sablont a rendelkezésre álló lehetőségek közül. Ha kiválaszt egy sablont, a rendszer letölti az adott sablonhoz tartozó POTM-fájlt a Microsoft webhelyéről, és elmenti a számítógépére. Amikor megnyitja a PowerPoint alkalmazást, a sablon betöltődik, és megkezdheti a prezentáció létrehozását. Ha módosítani szeretne egy meglévő PowerPoint-prezentációt, megnyithatja az adott bemutató POTM-fájlját a PowerPointban, és módosíthatja a sablont. Például módosíthatja a dia elrendezését, a színeket, a betűtípusokat vagy más tervezési elemeket. Miután elvégezte a módosításokat, mentheti a POTM-fájlt, és új PowerPoint-prezentáció létrehozására használhatja.