Konvertálja a JSON formátumot POTX-re Java segítségével

Java API a JSON formátum POTX-re történő elemzéséhez a Microsoft® PowerPoint használata nélkül

 

Az Aspose.Total for Java használatával két egyszerű lépésben konvertálhat JSON-formátumot POTX-vé bármely Java-alkalmazáson belül. Először is, az Aspose.Cells for Java használatával elemezheti a JSON-t PPTX-re. Ezt követően az Aspose.Slides for Java használatával konvertálhatja a PPTX-t POTX-vé.

Konvertálja a JSON formátumot POTX-re Java segítségével

  1. Hozzon létre egy új Workbook objektumot, és nyissa meg a JSON-fájlt
  2. Mentse el a JSON-t PPTX-ként a [mentés]( https://reference.aspose.com/cells/java/com.aspose.cells/workbook#save(java.lang.String,%20com.aspose.cells.SaveOptions) segítségével. ) módszerrel
  3. Töltse be a PPTX dokumentumot a Presentation osztály használatával
  4. Mentse a dokumentumot POTX formátumba a save módszerrel

Konverziós követelmények

Az Aspose.Total for Java könnyen használható közvetlenül Maven alapú projektből és vegyen fel könyvtárakat a pom.xml fájlba.

Alternatív megoldásként beszerezhet egy ZIP-fájlt a downloads .

Konverziós követelmények

Ezenkívül az API lehetővé teszi a JSON elemzését POTX-re meghatározott elrendezési beállításokkal. Az elrendezési beállítások megadásához használhatja a JsonLayoutOptions osztályt. Lehetővé teszi egy tömb táblaként történő feldolgozását, a nullák figyelmen kívül hagyását, a tömb címének figyelmen kívül hagyását, az objektum címének figyelmen kívül hagyását, a karakterlánc számmá vagy dátummá alakítását, a dátum és a számformátum beállítását, valamint a címstílus beállítását. Mindezek a lehetőségek lehetővé teszik, hogy adatait az igényeinek megfelelően mutassa be. A következő kódrészlet bemutatja, hogyan állíthatja be az elrendezési beállításokat.

Állítsa be az elrendezést, és konvertálja a JSON-formátumot POTX-re Java segítségével

Az API használatával a JSON-t vízjellel POTX-vé is konvertálhatja. Ha vízjelet szeretne hozzáadni az POTX-dokumentumhoz, először elemezze a JSON-t PPTX-be, és adjon hozzá egy vízjelet. Vízjel hozzáadásához töltse be az újonnan létrehozott PPTX fájlt a Presentation osztály segítségével, görgessen végig az összes dián, és adjon hozzá szöveget az addTextFrame segítségével állítsa be az összes releváns beállítást, például a színt, a fillType-ot és egyebeket, és mentheti a dokumentumot az POTX-be.

JSON konverziós beállítások felfedezése Java

JSONs konvertálása APNG (Animated Portable Network Graphics)
JSONs konvertálása CHM (Compiled HTML Help File)
JSONs konvertálása DICOM (Digital Imaging and Communications in Medicine)
JSONs konvertálása DOC (Microsoft Word Binary Format)
JSONs konvertálása DOCM (Microsoft Word 2007 Marco File)
JSONs konvertálása DOT (Microsoft Word Template Files)
JSONs konvertálása DOTX (Microsoft Word Template File)
JSONs konvertálása DXF (Autodesk Drawing Exchange Format)
JSONs konvertálása EMZ (Windows Compressed Enhanced Metafile)
JSONs konvertálása EPUB (Open eBook File)
JSONs konvertálása FLATOPC (Microsoft Word 2003 WordprocessingML)
JSONs konvertálása MOBI (Open Ebook Format)
JSONs konvertálása ODP (OpenDocument Presentation Format)
JSONs konvertálása ODT (OpenDocument Text File Format)
JSONs konvertálása OTP (OpenDocument Standard Format)
JSONs konvertálása OTT (OpenDocument Standard Format)
JSONs konvertálása PCL (Printer Command Language Document)
JSONs konvertálása POT (Microsoft PowerPoint Template Files)
JSONs konvertálása POTM (Microsoft PowerPoint Template File)
JSONs konvertálása PPS (PowerPoint Slide Show)
JSONs konvertálása PPSM (Macro-enabled Slide Show)
JSONs konvertálása PPSX (PowerPoint Slide Show)
JSONs konvertálása PPT (Microsoft PowerPoint 97-2003)
JSONs konvertálása PPTM (Macro-enabled Presentation File)
JSONs konvertálása PS (PostScript File)
JSONs konvertálása PSD (Photoshop Document)
JSONs konvertálása RTF (Rich Text Format)
JSONs konvertálása SVGZ (Compressed Scalable Vector Graphics)
JSONs konvertálása TGA (Truevision Graphics Adapter)
JSONs konvertálása WMF (Windows Metafile)
JSONs konvertálása WMZ (Compressed Windows Metafile)
JSONs konvertálása WORD (WordProcessing File Formats)
JSONs konvertálása WORDML (Microsoft Word 2003 WordprocessingML)

Mi a JSON fájlformátum

A JSON (JavaScript Object Notation) egy nyílt szabványos fájlformátum az adatok megosztására, amely ember által olvasható szöveget használ az adatok tárolására és továbbítására. A JSON-fájlok tárolása .json kiterjesztéssel történik. A JSON kevesebb formázást igényel, és jó alternatíva az XML számára. A JSON a JavaScriptből származik, de nyelvtől független adatformátum. A JSON generálását és elemzését számos modern programozási nyelv támogatja. Az application/json a JSON-hoz használt médiatípus. A JSON-fájlok alapvető szerkezete kulcs-érték párok gyűjteménye, amelyekben az értékek különböző típusúak, például számok, karakterláncok és logikai értékek. A tömbök és a beágyazott objektumok JSON-fájlban is megjeleníthetők. A JSON-t széles körben használják a webfejlesztésben az ügyfél és a szerver közötti adatcserére. Gyakran használják AJAX alkalmazásokban, ahol a kliens adatokat kér a szervertől anélkül, hogy frissítené a teljes oldalt. A JSON-t egyszerű adatbázis-formátumként is használják adatok tárolására és lekérésére, valamint adatstruktúrák karakterlánc-formátumba történő sorosítására, amely tárolható vagy továbbítható a hálózaton.

Mi a POTX fájlformátum

A POTX fájl egy PowerPoint Open XML sablonfájl. Ez egy ZIP tömörített XML-fájl, amelyet a Microsoft PowerPoint használ a diatervek tárolására. A POTX fájlformátum a diaminták és az elrendezések mentésére szolgál. A POTX fájlokat a Microsoft PowerPoint és más, a PowerPoint Open XML formátumot támogató prezentációs szoftverek nyithatják meg. Szövegszerkesztőkkel, például Microsoft Word és Notepad++ segítségével is megnyithatók. A Microsoft PowerPoint sablonok előre megtervezett diaelrendezések, amelyek segítségével prezentációkat hozhat létre. A sablonok tartalmazhatnak diamintákat, elrendezéseket, témaszíneket, téma betűtípusokat, témaeffektusokat, háttérstílusokat és diatervezési elemeket. A sablonok segítségével új bemutatókat hozhat létre és módosíthatja a meglévő prezentációkat. Amikor megnyit egy sablont, a rendszer a merevlemezre másolja, és új, cím nélküli bemutatóként nyílik meg. A sablonfájl nem módosul. Az új prezentációt elmentheti PowerPoint-prezentációként (PPTX) vagy PowerPoint-sablonként (POTX).