Konvertálja a JSON formátumot PPSM-vé a C# segítségével

C# API a JSON elemzéséhez PPSM-be a Microsoft® PowerPoint használata nélkül

 

Két egyszerű lépésben konvertálhatja a JSON-t PPSM-vé bármely .NET, C#, ASP.NET és VB.NET alkalmazáson belül. Először is, az Aspose.Cells for .NET használatával elemezheti a JSON-t PPTX-re. Ezt követően az Aspose.Slides for .NET használatával konvertálhatja a PPTX-t PPSM-vé. Mindkét API az Aspose.Total for .NET csomagba tartozik.

Konvertálja a JSON formátumot PPSM-vé a C# segítségével

  1. Hozzon létre egy új Workbook objektumot, és olvassa be az érvényes JSON-adatokat a fájlból
  2. Importálja a JSON-fájlt a munkalapra a JsonUtility osztály és a Save használatával. cell/net/aspose.cells.workbook/save/methods/4) PPTX-ként
  3. Töltse be a PPTX dokumentumot a Presentation osztály használatával
  4. Mentse a dokumentumot PPSM formátumba a Save módszerrel

Konverziós követelmények

Telepítés parancssorból nuget install Aspose.Total néven, vagy a Visual Studio Package Manager konzolján keresztül az Install-Package Aspose.Total paranccsal.

Alternatív megoldásként letöltheti az offline MSI telepítőt vagy a DLL-eket ZIP-fájlban a downloads webhelyről.

Állítsa be az elrendezést, és konvertálja a JSON-formátumot PPSM-re C#-on keresztül

A JSON PPSM-re történő elemzése közben a JSON-formátum elrendezési beállításait is megadhatja a JsonLayoutOptions segítségével. Lehetővé teszi a tömb táblázatként történő feldolgozását, a nullák figyelmen kívül hagyását, a tömb címének figyelmen kívül hagyását, az objektum címének figyelmen kívül hagyását, a karakterlánc számmá vagy dátummá alakítását, a dátum és számformátum beállítását, valamint a címstílus beállítását. Mindezek a lehetőségek lehetővé teszik, hogy adatait az igényeinek megfelelően mutassa be. A következő kódrészlet bemutatja, hogyan állíthatja be az elrendezési beállításokat.

Konvertálja a JSON formátumot PPSM-re vízjellel

Az API használatával a JSON-t vízjellel PPSM-vé is konvertálhatja. Ha vízjelet szeretne hozzáadni az PPSM-dokumentumhoz, először elemezze a JSON-t PPTX-be, és adjon hozzá egy vízjelet. Vízjel hozzáadásához töltse be az újonnan létrehozott PPTX fájlt a Presentation osztály segítségével, válassza ki a főprezentációt, és adja meg az alakzat típusát a segítségével AddAutoShape, és adjon hozzá vízjelszöveget az AddTextFrame segítségével. A vízjel hozzáadása után elmentheti a dokumentumot az PPSM-be.

JSON konverziós beállítások felfedezése .NET

JSONs konvertálása CHM (Compiled HTML Help File)
JSONs konvertálása DOC (Microsoft Word Binary Format)
JSONs konvertálása DOCM (Microsoft Word 2007 Marco File)
JSONs konvertálása DOT (Microsoft Word Template Files)
JSONs konvertálása DOTX (Microsoft Word Template File)
JSONs konvertálása EPUB (Open eBook File)
JSONs konvertálása FLATOPC (Microsoft Word 2003 WordprocessingML)
JSONs konvertálása MOBI (Open Ebook Format)
JSONs konvertálása ODT (OpenDocument Text File Format)
JSONs konvertálása OTT (OpenDocument Standard Format)
JSONs konvertálása PCL (Printer Command Language Document)
JSONs konvertálása PS (PostScript File)
JSONs konvertálása RTF (Rich Text Format)
JSONs konvertálása WORD (WordProcessing File Formats)
JSONs konvertálása WORDML (Microsoft Word 2003 WordprocessingML)
JSONs konvertálása APNG (Animated Portable Network Graphics)
JSONs konvertálása DICOM (Digital Imaging and Communications in Medicine)
JSONs konvertálása DXF (Autodesk Drawing Exchange Format)
JSONs konvertálása EMZ (Windows Compressed Enhanced Metafile)
JSONs konvertálása ODP (OpenDocument Presentation Format)
JSONs konvertálása OTP (OpenDocument Standard Format)
JSONs konvertálása POT (Microsoft PowerPoint Template Files)
JSONs konvertálása POTM (Microsoft PowerPoint Template File)
JSONs konvertálása POTX (Microsoft PowerPoint Template Presentation)
JSONs konvertálása PPS (PowerPoint Slide Show)
JSONs konvertálása PPSX (PowerPoint Slide Show)
JSONs konvertálása PPT (Microsoft PowerPoint 97-2003)
JSONs konvertálása PPTM (Macro-enabled Presentation File)
JSONs konvertálása PSD (Photoshop Document)
JSONs konvertálása SVGZ (Compressed Scalable Vector Graphics)
JSONs konvertálása TGA (Truevision Graphics Adapter)
JSONs konvertálása WMF (Windows Metafile)
JSONs konvertálása WMZ (Compressed Windows Metafile)

Mi a JSON fájlformátum

A JSON (JavaScript Object Notation) egy nyílt szabványos fájlformátum az adatok megosztására, amely ember által olvasható szöveget használ az adatok tárolására és továbbítására. A JSON-fájlok tárolása .json kiterjesztéssel történik. A JSON kevesebb formázást igényel, és jó alternatíva az XML számára. A JSON a JavaScriptből származik, de nyelvtől független adatformátum. A JSON generálását és elemzését számos modern programozási nyelv támogatja. Az application/json a JSON-hoz használt médiatípus. A JSON-fájlok alapvető szerkezete kulcs-érték párok gyűjteménye, amelyekben az értékek különböző típusúak, például számok, karakterláncok és logikai értékek. A tömbök és a beágyazott objektumok JSON-fájlban is megjeleníthetők. A JSON-t széles körben használják a webfejlesztésben az ügyfél és a szerver közötti adatcserére. Gyakran használják AJAX alkalmazásokban, ahol a kliens adatokat kér a szervertől anélkül, hogy frissítené a teljes oldalt. A JSON-t egyszerű adatbázis-formátumként is használják adatok tárolására és lekérésére, valamint adatstruktúrák karakterlánc-formátumba történő sorosítására, amely tárolható vagy továbbítható a hálózaton.

Mi a PPSM fájlformátum

Makróképes diavetítés A PPSM formátum olyan fájlformátum, amely lehetővé teszi makrókat tartalmazó prezentációk létrehozását. A makrók kis programok, amelyek automatizálhatják a feladatokat, és prezentációkban használhatók olyan feladatok automatizálására, mint például a videó lejátszása vagy a dia animálása. A PPSM formátum hasonló a PPTX formátumhoz, de más fájlkiterjesztést használ (PPSM helyett PPTX). A PPSM-fájlok PowerPoint 2013-ban vagy újabb verzióban nyithatók meg. Amikor PPSM formátumú prezentációt hoz létre, makrókat adhat hozzá a diákhoz. Ha makrót szeretne hozzáadni egy diához, először létre kell hoznia egy makrót a PowerPointban. Ehhez kattintson a Fájl fülre, majd a Beállítások gombra. A PowerPoint beállításai párbeszédpanelen kattintson a Szalag testreszabása elemre. A Szalag testreszabása párbeszédpanelen kattintson a Makrók fülre, majd az Új gombra. A Makró párbeszédpanelen adja meg a makró nevét, majd kattintson a Tallózás gombra. A Tallózás párbeszédpanelen keresse meg a makrókódot tartalmazó PowerPoint-fájlt, majd kattintson a Megnyitás gombra. A Makró párbeszédpanelen kattintson a Beállítások gombra. A Makróbeállítások párbeszédpanelen jelölje be a Makró futtatása diavetítéskor jelölőnégyzetet, majd kattintson az OK gombra. Most, hogy a makró elkészült, hozzáadhatja egy diához. Ehhez kattintson a Beszúrás fülre, majd a Makró gombra. A Makró párbeszédpanelen válassza ki a beszúrni kívánt makrót, majd kattintson a Beszúrás gombra. A makró most hozzáadódik a diához. A makró futtatásához kattintson a Diavetítés fülre, majd a Kezdettől lehetőségre. A makró most automatikusan lefut, amikor a dia megjelenik.