C# API a RTF konvertálásához ODS-vé vagy Online App

RTF exportálása ODS-fájlba C#-on keresztül Microsoft® Word vagy Microsoft® Excel használata nélkül

 

Az Aspose.Total for .NET használatával beépíthet RTF-ból ODS-vé konvertáló funkciót bármely .NET, C#, ASP.NET és VB.NET alkalmazásba. két egyszerű lépés. Először is, az Aspose.Words for .NET használatával exportálhatja a RTF-t HTML-be. Ezt követően az Aspose.Cells for .NET Spreadsheet Programming API használatával konvertálhatja a HTML-t ODS-vé.

.NET API a RTF konvertálásához ODS-vé

 1. Nyissa meg a RTF-fájlt a Document osztály használatával
 2. Alakítsa át a RTF-t HTML-vé a Save módszerrel
 3. Töltsön be HTML-dokumentumot a Workbook osztály használatával
 4. Mentse a dokumentumot ODS-formátumba a Save metódussal, és állítsa be a „ODS”-t SaveFormat-ként.

Konverziós követelmények

Telepítés parancssorból nuget install Aspose.Total néven, vagy a Visual Studio Package Manager konzolján keresztül az Install-Package Aspose.Total paranccsal.

Alternatív megoldásként letöltheti az offline MSI telepítőt vagy a DLL-eket ZIP-fájlban a downloads webhelyről.

Ingyenes online konverter RTF-hez ODS-be

RTF dokumentum betöltése a Streamből C#-on keresztül

Az Aspose.Words for .NET lehetővé teszi a RTF-dokumentumok adatfolyamon keresztüli betöltését is. Egy dokumentum adatfolyamból való megnyitásához egyszerűen adja át a dokumentumot tartalmazó adatfolyam objektumot a Document konstruktornak. A következő kódpélda bemutatja, hogyan lehet megnyitni egy dokumentumot adatfolyamból:

Egyéni tulajdonságok hozzáadása a ODS-fájlhoz C#-on keresztül

Miközben a RTF-t ODS-vé alakítja, az Aspose.Cells for .NET lehetővé teszi egyéni tulajdonságok hozzáadását a ODS-dokumentumokhoz. Egyéni tulajdonság hozzáadásához használhatja az Add metódust a CustomDocumentPropertyCollection osztály. Az Add metódus hozzáadja a tulajdonságot az Excel-fájlhoz, és az új dokumentumtulajdonság hivatkozását adja vissza Aspose.Cells.Properties.DocumentProperty néven. /dokumentumtulajdonság) objektum.

Gyakran Ismételt Kérdések

 • Hogyan konvertálhatom a RTF-t ODS Online formátumba?
  A RTF konverziós online alkalmazás a fentiekben be van építve. Először is hozzá kell adnia a RTF fájlt a drag & ejtse vagy kattintson a fehér terület belsejébe a dokumentum importálásához. Ezután kattintson a Konvertálás gombra. Amikor a RTF-ből ODS-be konvertálás befejeződött, letöltheti a konvertált fájlt. Tehát egyetlen kattintással megkapja a kimeneti ODS fájlokat.
 • Mennyi ideig tart a RTF konvertálása?
  Ez az online konverter gyorsan működik, de főleg a RTF fájl méretétől függ. A kis méretű RTF fájlokat néhány másodperc alatt ODS formátumba renderelheti. Sőt, ha integrálta a konverziós kódot a .NET alkalmazásba, ez attól függ, hogyan optimalizálta az alkalmazást a konverziós folyamathoz.
 • Biztonságos a RTF konvertálása ODS formátumba az ingyenes Aspose.Total konverter segítségével?
  Természetesen! A ODS fájlok letöltési linkje a konvertálás után azonnal elérhető lesz. A feltöltött fájlokat 24 óra elteltével töröljük, és a letöltési hivatkozások ezen idő után leállnak. Senki sem férhet hozzá a fájljaihoz. A fájlok konvertálása (beleértve a RTF-t is) teljesen biztonságos. Főleg ingyenes alkalmazás van integrálva tesztelés céljából, így a kód integrálása előtt ellenőrizni lehet az eredményt.
 • Milyen böngészőt használjak a RTF konvertálásához?
  Ehhez az online konverzióhoz bármilyen modern böngészőt használhat, például Google Chrome, Firefox, Opera, Safari. De abban az esetben, ha asztali alkalmazást fejleszt. Az Aspose.Total RTF Conversion API zökkenőmentesen fog működni.

RTF konverziós beállítások felfedezése .NET

RTFs konvertálása CSV (Comma Seperated Values)
RTFs konvertálása DIF (Data Interchange Format)
RTFs konvertálása EXCEL (Spreadsheet File Formats)
RTFs konvertálása FODS (OpenDocument Flat XML Spreadsheet)
RTFs konvertálása SXC (StarOffice Calc Spreadsheet)
RTFs konvertálása TSV (Tab Seperated Values)
RTFs konvertálása XLAM (Excel Macro-Enabled Add-In)
RTFs konvertálása XLS (Microsoft Excel Spreadsheet (Legacy))
RTFs konvertálása XLSB (Excel Binary Workbook)
RTFs konvertálása XLSM (Macro-enabled Spreadsheet)
RTFs konvertálása XLSX (Open XML Workbook)
RTFs konvertálása XLT (Excel 97 - 2003 Template)
RTFs konvertálása XLTM (Excel Macro-Enabled Template)
RTFs konvertálása XLTX (Excel Template)

Mi a RTF fájlformátum

A Microsoft által bevezetett és dokumentált Rich Text Format (RTF) a formázott szövegek és grafikák kódolásának módszere alkalmazásokon belül. A formátum megkönnyíti a platformok közötti dokumentumcserét más Microsoft-termékekkel, így az interoperabilitást szolgálja. Ez a képesség szabványossá teszi a szövegszerkesztő szoftverek közötti adatátvitelt, és így a tartalom átvihető egyik operációs rendszerről a másikra anélkül, hogy elveszítené a dokumentum formázását. A fájlformátum-specifikációkat a Microsoft nyilvánosan letöltheti, és a fejlesztő szemszögéből is hivatkozhat rájuk. Az RTF egyik legfontosabb előnye, hogy képes megőrizni a formázást a különböző szövegszerkesztőkben és szövegszerkesztőkben. Ez azt jelenti, hogy létrehozhat egy RTF-dokumentumot egy alkalmazásban, és biztos lehet benne, hogy egy másik alkalmazásban megnyitva ugyanúgy fog kinézni, még akkor is, ha a két alkalmazás eltérő alapértelmezett betűtípust, betűméretet és egyéb formázási beállításokat használ.

Mi a ODS fájlformátum

Az OpenDocument Spreadsheet (ODS) a táblázatok egy fájlformátuma, amelyet általában a nyílt forráskódú irodai programcsomagok, például az Apache OpenOffice és a LibreOffice használnak. Az ODS-fájlok az OpenDocument XML formátumon alapulnak, és az .ods fájlkiterjesztést használják. Az ODS-fájlok számos cellában tárolhatnak adatokat, amelyek többféle cella stílussal formázhatók. Az ODS-fájlok diagramokat és egyéb grafikus elemeket is tartalmazhatnak. Az ODS-fájlok általában kisebbek, mint az egyéb táblázatformátumok, például a Microsoft Excels .xlsx formátumú hasonló fájlok. Ez előnyt jelenthet a fájlok megosztása során, mivel a kisebb fájlok könnyebben átvihetők, és kevesebb tárhelyet foglalnak el. Az ODS-fájlok számos irodai csomagban és táblázatkezelő programban megnyithatók és szerkeszthetők. Számos program képes adatokat exportálni ODS formátumba is, így kényelmes módja az adatok megosztásának a különböző szoftveralkalmazások között.