A WORD konvertálása JSON formátumba a C# segítségével

Elemezze a WORD-t JSON-ba C#-on keresztül Microsoft® Word vagy Excel használata nélkül

 

Az Aspose.Total for .NET használatával bármely .NET, C#, ASP.NET és VB.NET alkalmazáson belül a WORD-t JSON formátumba konvertálhatja két részből egyszerű lépéseket. Először is, az Aspose.Words for .NET használatával exportálhatja a WORD-t HTML-be. Ezt követően az Aspose.Cells for .NET Spreadsheet Programming API használatával konvertálhatja a HTML-t JSON-ba.

A WORD konvertálása JSON formátumba a C# segítségével

  1. Nyissa meg a WORD-fájlt a Document osztály használatával
  2. Alakítsa át a WORD-t HTML-vé a Save módszerrel
  3. Töltsön be HTML-dokumentumot a Workbook osztály használatával
  4. Mentse a dokumentumot JSON formátumba a Save módszerrel

Konverziós követelmények

Telepítés parancssorból nuget install Aspose.Total néven, vagy a Visual Studio Package Manager konzolján keresztül az Install-Package Aspose.Total paranccsal.

Alternatív megoldásként letöltheti az offline MSI telepítőt vagy a DLL-eket ZIP-fájlban a downloads webhelyről.

A védett WORD konvertálása JSON formátumba a C# segítségével

Az API segítségével a jelszóval védett dokumentumot is megnyithatja. Ha a bevitt WORD-dokumentum jelszóval védett, nem konvertálhatja azt JSON-formátumba a jelszó használata nélkül. Az API lehetővé teszi a titkosított dokumentum megnyitását a megfelelő jelszó átadásával egy LoadOptions objektumban. A következő kódpélda bemutatja, hogyan próbáljon meg jelszóval megnyitni egy titkosított dokumentumot:

Konvertálja a WORD-t JSON-ba a tartományban C#-on keresztül

Miközben a WORD-t JSON-ba konvertálja, beállíthatja a kimeneti JSON-formátum tartományát is. A tartomány beállításához megnyithatja a konvertált HTML-t a Workbook osztály segítségével, lekérheti az adatokat tartalmazó munkalap CellsCollection-jét, létrehozhat egy tartományt a CellsCollection-ből sor- és oszlopindexek megadásával, és meghívhatja az ExportRangeToJson metódust Range & ExportRangeToJsonOptions objektumokra való hivatkozásokkal. Végül a JSON-adatokat fájlba mentheti a File.WriteAllText metódussal.

WORD konverziós beállítások felfedezése .NET

WORDs konvertálása CSV (Comma Seperated Values)
WORDs konvertálása DIF (Data Interchange Format)
WORDs konvertálása EXCEL (Spreadsheet File Formats)
WORDs konvertálása FODS (OpenDocument Flat XML Spreadsheet)
WORDs konvertálása ODS (OpenDocument Spreadsheet)
WORDs konvertálása SXC (StarOffice Calc Spreadsheet)
WORDs konvertálása TSV (Tab Seperated Values)
WORDs konvertálása XLAM (Excel Macro-Enabled Add-In)
WORDs konvertálása XLS (Microsoft Excel Spreadsheet (Legacy))
WORDs konvertálása XLSB (Excel Binary Workbook)
WORDs konvertálása XLSM (Macro-enabled Spreadsheet)
WORDs konvertálása XLSX (Open XML Workbook)
WORDs konvertálása XLT (Excel 97 - 2003 Template)
WORDs konvertálása XLTM (Excel Macro-Enabled Template)
WORDs konvertálása XLTX (Excel Template)

Mi a WORD fájlformátum

A Microsoft Word-hez, a legnépszerűbb szövegszerkesztő szoftverhez számos fájlformátum kapcsolódik. A leggyakoribb fájlformátumok a DOC (Word Document), DOCX (Word Open XML Document), RTF (Rich Text Format), TXT (Sima szöveg), PDF (Portable Document Format), ODT (OpenDocument Text) és HTML (Hypertext Markup). Nyelv). Vannak más kevésbé elterjedt formátumok is, mint például a DOT, DOTM és DOTX, amelyeket dokumentumsablonokhoz használnak, valamint az MHT és MHTML, amelyeket weboldalak mentésére használnak.

Mi a JSON fájlformátum

A JSON (JavaScript Object Notation) egy nyílt szabványos fájlformátum az adatok megosztására, amely ember által olvasható szöveget használ az adatok tárolására és továbbítására. A JSON-fájlok tárolása .json kiterjesztéssel történik. A JSON kevesebb formázást igényel, és jó alternatíva az XML számára. A JSON a JavaScriptből származik, de nyelvtől független adatformátum. A JSON generálását és elemzését számos modern programozási nyelv támogatja. Az application/json a JSON-hoz használt médiatípus. A JSON-fájlok alapvető szerkezete kulcs-érték párok gyűjteménye, amelyekben az értékek különböző típusúak, például számok, karakterláncok és logikai értékek. A tömbök és a beágyazott objektumok JSON-fájlban is megjeleníthetők. A JSON-t széles körben használják a webfejlesztésben az ügyfél és a szerver közötti adatcserére. Gyakran használják AJAX alkalmazásokban, ahol a kliens adatokat kér a szervertől anélkül, hogy frissítené a teljes oldalt. A JSON-t egyszerű adatbázis-formátumként is használják adatok tárolására és lekérésére, valamint adatstruktúrák karakterlánc-formátumba történő sorosítására, amely tárolható vagy továbbítható a hálózaton.