Konvertálja a XLSX-t DOCM-be Python segítségével vagy Online App

XLSX-ből DOCM-be konvertálás a Python-alkalmazásokban a Microsoft Excel® vagy a Word telepítése nélkül

 

Egy Python fejlesztő számára, aki egy XLSX-t próbál hozzáadni a DOCM-hez konvertáló funkciót az alkalmazáson belül. Az Aspose.Total for Python via .NET API segíthet automatizálni a konverziós folyamatot. Különféle API-k teljes csomagja, amelyek különböző formátumokkal foglalkoznak, beleértve a XLSX- és DOCM-fájlokat.

Főleg két lépésben. Először is használja az Aspose.Cells for Python via .NET API-t a XLSX fájl HTML formátumba konvertálásához. Ezután a Word Python API Aspose.Words for Python via .NET használatával mentse a létrehozott HTML-t a kívánt Microsoft Word formátumba.

Hogyan lehet a XLSX-t DOCM-be konvertálni a Pythonban

 • 1. lépés Nyissa meg a forrás XLSX fájlt a Workbook osztály használatával
 • Mentse a XLSX-fájlt HTML-be a save(file, SaveFormat.HTML) módszerrel a fájlnév és a kívánt könyvtár elérési út megadásával
 • 2. lépés Töltsön be HTML-fájlt a Document osztály egy példányával
 • Hívja meg a “mentés” metódust, miközben megadja a kimeneti DOCM fájl elérési útját. Tehát a XLSX fájl DOCM formátumba kerül a megadott elérési úton

Konverziós követelmények

 • A XLSX-ből DOCM-be konvertáláshoz Python 3.5 vagy újabb verzió szükséges
 • Referencia API-k a projekten belül közvetlenül a PyPI-ből ( Aspose.Cells és Aspose.Words )
 • Vagy használja a következő pip parancsokat: pip install aspose-cells-python és pip install aspose.words
 • Ezenkívül a Microsoft Windows vagy Linux alapú operációs rendszer (lásd bővebben az Cells és Words ), valamint Linux esetén ellenőrizze a gcc és libpython további követelményeit, és kövesse az lépésről lépésre utasításokat parancsot.
 

XLSX mentése HTML-be Pythonban – 1. lépés

 
 

HTML mentése DOCM-be Pythonban – 2. lépés

 

Ingyenes online konverter XLSX-hez DOCM-be

Gyakran Ismételt Kérdések

 • Hogyan konvertálhatom a XLSX-t DOCM Online formátumba?
  A fentiekben integrált online alkalmazás a XLSX konverzióhoz. Először is konvertálhatja a XLSX fájlokat DOCM formátumba a fájl húzásával vagy a fehér területre kattintva a dokumentum importálásához. A fájl feltöltése után kattintson a „Konvertálás” gombra. Miután a XLSX-ből DOCM-be konvertált, egyszerűen, egyetlen kattintással letöltheti a konvertált fájlt. Ez biztosítja a kimeneti DOCM-fájlokat.
 • Mennyi ideig tart a XLSX konvertálása?
  Az online XLSX-DOCM konverter gyorsan működik, de a sebesség főként a konvertálandó XLSX-fájl méretétől függ. A kisebb XLSX fájlok néhány másodperc alatt DOCM formátumba renderelhetők. Ezenkívül, ha integrálta a konverziós kódot .NET-alkalmazásába, az átalakítási folyamat sebessége attól függ, hogy mennyire optimalizálta az alkalmazást.
 • Biztonságos a XLSX konvertálása DOCM formátumba az ingyenes Aspose.Total konverter segítségével?
  Természetesen! A DOCM fájlok letöltési linkje a konvertálás után azonnal elérhető lesz. A fájlok feltöltését követő 24 óra elteltével töröljük őket, és a letöltési hivatkozások inaktívvá válnak. Biztos lehet benne, hogy senki sem fér hozzá a fájljaihoz, és a fájlok konvertálása, beleértve a XLSX-t is, teljesen biztonságos. Egy ingyenes alkalmazás elsősorban tesztelési célokat szolgál, így a kód integrálása előtt ellenőrizheti az eredményt.
 • Milyen böngészőt használjak a XLSX konvertálásához?
  Ehhez az online konverzióhoz bármilyen modern webböngészőt használhat, például a Google Chrome-ot, a Firefoxot, az Opera-t vagy a Safarit. Ha azonban asztali alkalmazást fejleszt, az Aspose.Total XLSX Conversion API zökkenőmentesen fog működni.

XLSX konverziós beállítások felfedezése Python

XLSXs konvertálása DOC (Microsoft Word Binary Format)
XLSXs konvertálása DOCX (Office 2007+ Word Document)
XLSXs konvertálása DOT (Microsoft Word Template Files)
XLSXs konvertálása DOTM (Microsoft Word 2007+ Template File)
XLSXs konvertálása DOTX (Microsoft Word Template File)
XLSXs konvertálása MOBI (Open Ebook Format)
XLSXs konvertálása ODT (OpenDocument Text File Format)
XLSXs konvertálása OTT (OpenDocument Standard Format)
XLSXs konvertálása POT (Microsoft PowerPoint Template Files)
XLSXs konvertálása POTX (Microsoft PowerPoint Template Presentation)
XLSXs konvertálása PPS (PowerPoint Slide Show)
XLSXs konvertálása PPSM (Macro-enabled Slide Show)
XLSXs konvertálása PPSX (PowerPoint Slide Show)
XLSXs konvertálása PPT (Microsoft PowerPoint 97-2003)
XLSXs konvertálása PPTM (Macro-enabled Presentation File)
XLSXs konvertálása PPTX (Open XML presentation Format)
XLSXs konvertálása RTF (Rich Text Format)
XLSXs konvertálása WORD (WordProcessing File Formats)
XLSXs konvertálása WORDML (Microsoft Word 2003 WordprocessingML)

Mi a XLSX fájlformátum

Az XLSX fájl egy Microsoft Excel Open XML munkafüzet fájl. Az XLSX fájlok a táblázatadatok tárolására szolgálnak. Hasonlóak az XLS fájlokhoz, de a Microsoft által kifejlesztett XML-alapú fájlformátumot használják. Az XLSX fájlokat a Microsoft Excel alkalmazás hozza létre. Megnyithatók és szerkeszthetők a Microsoft Excel, az Apple Numbers és más táblázatkezelő alkalmazásokkal. Az XLSX-fájlok olyan munkalapokon tárolják az adatokat, amelyek sorokba és oszlopokba rendezett cellákat tartalmaznak. Minden cella tartalmazhat szöveget, számokat vagy képleteket. Az XLSX fájlok olyan funkciókat is támogatnak, mint a diagramok, kimutatási táblázatok és a feltételes formázás.

Mi a DOCM fájlformátum

A DOCM fájlformátum egy Microsoft Word 2007 Marco fájl. Ez egy XML dokumentum, amely makrókat, szkripteket és egyéb programozási kódokat tartalmaz. A DOCM fájlformátum a makróképes dokumentumok tárolására szolgál. Ezek a dokumentumok a Microsoft Word 2007 vagy újabb verziójával nyithatók meg és szerkeszthetők. A DOCM-fájlokat általában a feladatokat automatizáló makrókat tartalmazó dokumentumok tárolására használják.