C++ API om DOC naar XLSM te converteren of online-app

Exporteer DOC naar XLSM via C++ zonder Microsoft® Word of Microsoft® Excel te gebruiken

 

U kunt de DOC-naar-XLSM-conversiefunctie eenvoudig in uw C++-toepassingen opnemen. Door gebruik te maken van de veelzijdige, krachtige en gebruiksvriendelijke API voor documentmanipulatie en conversie Aspose.Words for C++ , kunt u DOC naar HTML exporteren. Daarna kunt u met Aspose.Cells for C++ HTML naar XLSM converteren. Beide API’s vallen onder het pakket Aspose.Total for C++ .

C++ API om DOC naar XLSM te converteren of online-app

 1. Open DOC-bestand met behulp van Document klasseverwijzing
 2. Converteer DOC naar HTML met behulp van Save lidfunctie
 3. Laad HTML-document met behulp van IWorkbook klasseverwijzing
 4. Sla het document op in XLSM-indeling met behulp van Save lidfunctie

Conversievereisten

Installeer vanaf de opdrachtregel als nuget install Aspose.Total.Cpp of via Package Manager Console van Visual Studio met Install-Package Aspose.Total.Cpp.

U kunt ook het offline MSI-installatieprogramma of DLL’s in een ZIP-bestand downloaden van downloads .

Toegang tot DOC-documenteigenschappen via C++

Aspose.Words for C++ geeft u ook toegang tot documenteigenschappen van het DOC-bestand en laat u een weloverwogen beslissing nemen vóór het conversieproces. Voor toegang tot documenteigenschappen kunt u BuiltInDocumentProperties gebruiken om ingebouwde eigenschappen en [CustomDocumentProperties](https:// reference.aspose.com/words/cpp/class/aspose.words.properties.custom_document_properties) om aangepaste eigenschappen te verkrijgen. Het volgende codevoorbeeld laat zien hoe u alle ingebouwde en aangepaste eigenschappen in een document kunt opsommen.

XLSM-bestand opslaan om te streamen via C++

Na het converteren van DOC naar XLSM, kunt u met Aspose.Cells for C++ uw document opslaan om te streamen. Om bestanden in een stream op te slaan, maakt u een MemoryStream- of FileStream-object en slaat u het bestand op in dat stream-object door IWorkbook aan te roepen. object’s Save methode. Specificeer het gewenste bestandsformaat met behulp van de SaveFormat opsomming bij het aanroepen van de Save methode.

Veel Gestelde Vragen

 • Hoe kan ik DOC online naar XLSM converteren?
  Volg deze eenvoudige stappen om de bovenstaande DOC naar XLSM-converter te gebruiken. Voeg eerst uw DOC-bestand toe aan de converter door het bestand naar het witte gebied te slepen en neer te zetten of door in het gebied te klikken om het document te importeren. Klik vervolgens op de knop "Converteren" om het conversieproces te starten.
  Zodra de DOC naar XLSM-conversie is voltooid, kunt u uw geconverteerde bestand direct downloaden met slechts één klik. Dit maakt het ongelooflijk eenvoudig om uw DOC-bestanden naar XLSM-formaat te converteren, en u kunt het allemaal doen zonder dat u extra software of plug-ins hoeft te installeren.
 • Hoe lang duurt het om DOC te converteren?
  Als het gaat om het gebruik van de DOC naar XLSM-converter, hangt de snelheid van het conversieproces grotendeels af van de grootte van uw DOC-bestand. Voor kleinere bestanden kan de conversie in slechts enkele seconden worden voltooid, wat het ongelooflijk snel en efficiënt maakt. Het kan echter iets langer duren om grotere bestanden te converteren.
  Als u van plan bent de conversiecode van DOC naar XLSM in uw C++-toepassing te integreren, hangt de snelheid en efficiëntie van het conversieproces ook af van hoe goed u uw toepassing hebt geoptimaliseerd. Door ervoor te zorgen dat uw applicatie is geoptimaliseerd voor het conversieproces, kunt u ervoor zorgen dat uw DOC-bestanden snel en nauwkeurig worden geconverteerd naar XLSM-indeling.
 • Is het veilig om DOC naar XLSM te converteren met de gratis Aspose.Total-converter?
  Natuurlijk! Wanneer u de DOC naar XLSM-converter gebruikt, kunt u er zeker van zijn dat uw bestanden veilig zijn. Nadat de conversie is voltooid, krijgt u een downloadlink voor uw nieuwe XLSM-bestand. Deze link is direct beschikbaar en kan worden gebruikt om het bestand naar uw apparaat te downloaden.
  Om de veiligheid en privacy van uw bestanden te waarborgen, verwijderen we alle geüploade bestanden automatisch na 24 uur. Dit betekent dat niemand anders toegang heeft tot uw bestanden zodra het conversieproces is voltooid. Bovendien is de DOC naar XLSM-converter ontworpen om veilig te zijn, zodat u erop kunt vertrouwen dat uw bestanden met de grootst mogelijke zorg worden behandeld.
 • Welke browser moet ik gebruiken om DOC te converteren?
  De DOC naar XLSM-converter is een online tool die toegankelijk is via elke moderne webbrowser, waaronder Google Chrome, Firefox, Opera en Safari. Dit maakt het ongelooflijk eenvoudig in gebruik, omdat je de converter gewoon in je browser kunt openen en meteen kunt beginnen met het converteren van je DOC-bestanden naar XLSM-indeling.
  Als u echter een desktoptoepassing ontwikkelt en een robuustere oplossing voor DOC-conversie nodig heeft, kunt u overwegen om de Aspose.Total DOC-conversie-API te gebruiken. Deze krachtige API is speciaal ontworpen voor ontwikkelaars en biedt een breed scala aan functies en mogelijkheden voor het werken met DOC-bestanden, inclusief conversie naar XLSM-indeling.

Bekijk DOC conversieopties met C++

DOCs converteren naar CSV (Door komma's gescheiden waarden)
DOCs converteren naar DIF (Formaat voor gegevensuitwisseling)
DOCs converteren naar EXCEL (Spreadsheet-bestandsindelingen)
DOCs converteren naar FODS (OpenDocument platte XML-spreadsheet)
DOCs converteren naar JSON (JavaScript-objectnotatiebestand)
DOCs converteren naar ODP (OpenDocument-presentatieformaat)
DOCs converteren naar ODS (OpenDocument-spreadsheet)
DOCs converteren naar POT (Microsoft PowerPoint-sjabloonbestanden)
DOCs converteren naar POTM (Microsoft PowerPoint-sjabloonbestand)
DOCs converteren naar POTX (Microsoft PowerPoint-sjabloonpresentatie)
DOCs converteren naar PPTX (Open XML-presentatieformaat)
DOCs converteren naar PPS (PowerPoint-diavoorstelling)
DOCs converteren naar PPSM (Diavoorstelling met macro's)
DOCs converteren naar PPSX (PowerPoint-diavoorstelling)
DOCs converteren naar PPT (PowerPoint presentatie)
DOCs converteren naar PPTM (Presentatiebestand met ingeschakelde macro's)
DOCs converteren naar PPTX (Open XML-presentatieformaat)
DOCs converteren naar SXC (StarOffice Calc-spreadsheet)
DOCs converteren naar TSV (Door tabs gescheiden waarden)
DOCs converteren naar XLAM (Excel-invoegtoepassing met ingeschakelde macro's)
DOCs converteren naar XLS (Microsoft Excel binair formaat)
DOCs converteren naar XLSB (Excel binaire werkmap)
DOCs converteren naar XLSX (XML-werkmap openen)
DOCs converteren naar XLT (Excel 97 - 2003-sjabloon)
DOCs converteren naar XLTM (Excel-sjabloon met ingeschakelde macro's)

Wat is DOC bestandsformaat

De Microsoft Word Binary File Format (DOC) is een bedrijfseigen documentbestandsindeling die wordt gebruikt door Microsoft Office Word. Het vertegenwoordigt een documentstructuur die onafhankelijk is van een specifieke computerarchitectuur of besturingssysteem. Het DOC-formaat dient als een containerbestand en gebruikt een binair formaat om verschillende soorten gegevens op te slaan, waaronder opgemaakte tekst, afbeeldingen, grafieken en meer. De binaire aard van het DOC-formaat maakt het niet leesbaar voor mensen, maar er bestaan verschillende programma’s, zoals Microsoft Word en LibreOffice, die zowel kunnen lezen van als schrijven naar DOC-bestanden.

Het DOC-formaat was aanvankelijk geïntroduceerd in Word voor Windows 2.0 in 1987. Het heeft sindsdien verschillende herzieningen ondergaan, met als meest recente iteratie het Office Open XML-formaat geïntroduceerd in Office 2007. Een van de belangrijkste voordelen van het DOC-formaat ligt in de compatibiliteit met Microsoft Word , een van de meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma’s ter wereld. Door deze compatibiliteit kunnen gebruikers documenten maken en wijzigen met behulp van Microsoft Word en deze gemakkelijk delen met anderen die de applicatie ook gebruiken. Bovendien hebben veel andere tekstverwerkingsprogramma’s de mogelijkheid om te lezen van en te schrijven naar het DOC-formaat, waardoor het een veelzijdige keuze is voor het delen van documenten.

De wijdverbreide acceptatie van het DOC-formaat komt voort uit de integratie met Microsoft Word , waarmee gebruikers een robuuste en functierijke omgeving krijgen voor het maken en beheren van documenten. De flexibiliteit van het formaat gaat verder dan Microsoft Word, waardoor gebruikers met DOC-bestanden kunnen werken met behulp van alternatieve tekstverwerkingssoftware. Deze veelzijdigheid zorgt voor naadloze documentsamenwerking en uitwisselbaarheid tussen gebruikers, ongeacht de gekozen tekstverwerkingstoepassing.

Wat is XLSM bestandsformaat

Het XLSM-bestandsformaat is een ander bestandsformaat dat wordt gebruikt door Microsoft Excel en staat voor Excel Macro-Enabled Workbook. Net als XLSB bieden XLSM-bestanden extra functionaliteit en mogelijkheden in vergelijking met de standaard XLSX-indeling.

XLSM-bestanden zijn ontworpen om spreadsheetgegevens met macro’s op te slaan. Macro’s zijn kleine programma’s of scripts die taken binnen Excel automatiseren. Met de XLSM-indeling kunnen gebruikers macro’s rechtstreeks in de werkmap maken, bewerken en uitvoeren. Dit maakt XLSM-bestanden bijzonder handig voor het automatiseren van repetitieve taken, het uitvoeren van complexe berekeningen of het maken van aangepaste functies.

Door macro’s in te schakelen, stellen XLSM-bestanden gebruikers in staat de functionaliteit van hun spreadsheets te verbeteren. Macro’s kunnen worden geschreven met behulp van de programmeertaal Visual Basic for Applications (VBA), wat een krachtige tool biedt voor aanpassing en automatisering binnen Excel.

Een van de belangrijkste voordelen van de XLSM-indeling is de mogelijkheid om macro’s op te slaan en uit te voeren naadloos. Wanneer een XLSM-bestand wordt geopend, schakelt Excel de macro’s in het bestand in, waardoor gebruikers de automatiserings- en aanpassingsfuncties van de macro’s kunnen gebruiken.

Het is echter belangrijk op te merken dat vanwege potentiële beveiligingsrisico’s sommige Excel-versies kunnen gebruikers vragen om macro’s in of uit te schakelen bij het openen van een XLSM-bestand. Dit wordt gedaan om te beschermen tegen mogelijk schadelijke macro’s die het systeem kunnen beschadigen of gegevens in gevaar kunnen brengen.