C++ API om EML naar DOCM te exporteren

Transformeer EML naar DOCM binnen de C++-toepassing zonder dat Microsoft Word of Outlook nodig is

 

Bent u een C++-ontwikkelaar en wilt u e-mailconversiefuncties toevoegen aan uw applicaties? Met Aspose.Eml for C++ kunt u het EML-bestandsformaat converteren naar HTML. Daarna kunt u met behulp van de Aspose.Words for C++ API HTML naar DOCM exporteren. Beide API’s vallen onder het pakket Aspose.Total for C++ .

C++ API om EML naar DOCM te converteren

  1. Open het EML-bestand met behulp van MailMessage klassereferentie
  2. Converteer EML naar HTML met behulp van Save lidfunctie
  3. Laad HTML met behulp van Document class
  4. Sla het document op in DOCM-formaat met de methode Save en stel Docm in als SaveFormat

Conversievereisten

Installeer vanaf de opdrachtregel als nuget install Aspose.Total.Cpp of via Package Manager Console van Visual Studio met Install-Package Aspose.Total.Cpp.

U kunt ook het offline MSI-installatieprogramma of DLL’s in een ZIP-bestand downloaden van downloads .

// load the EML file to be converted
System::SharedPtr<MailMessage> msg = MailMessage::Load(u"sourceFile.eml");
// save EML as a HTML 
msg->Save(u"HtmlOutput.html", SaveOptions::get_DefaultHtml());  
// load HTML with an instance of Document
System::SharedPtr<Document> doc = System::MakeObject<Document>(u"HtmlOutput.html");
// call save method while passing Docm as save format
doc->Save(u"convertedFile.Docm");

E-MAIL-bestand ontleden via C++

U kunt niet alleen uw EML naar DOCM converteren, maar u kunt ook het EML-document lezen, manipuleren en ontleden. U kunt informatie over onderwerp, adres, hoofdtekst en ontvangers van de e-mail verkrijgen door de MapiMessage-klasse van Aspose.Eml for C++ API te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld controleren op een specifiek e-mailadres van de afzender voor de conversie door de eigenschap get_SenderEmlAddress() te gebruiken.

// create an instance of MapiMessage from file
System::SharedPtr<MapiMessage> msg = MapiMessage::FromFile(dataDir + L"message.eml");
// get subject
System::Console::WriteLine(System::String(L"Subject:") + msg->get_Subject());
// get from address
System::Console::WriteLine(System::String(L"From:") + msg->get_SenderEmlAddress());
// get body
System::Console::WriteLine(System::String(L"Body") + msg->get_Body());
// get recipients information
System::Console::WriteLine(System::String(L"Recipient: ") + msg->get_Recipients());

C++ API om het bewerken van DOCM-bestandsindelingen te beperken

U kunt ook functies voor documentbeveiliging in uw app toevoegen terwijl u het document van EML naar DOCM exporteert. Beveiliging toevoegen aan uw document is een eenvoudig proces, aangezien u alleen de beveiligingsmethode op uw document hoeft toe te passen. U kunt het beveiligingstype instellen op Alleen-lezen om de gebruiker te beperken om het document te bewerken.

// create a new document and protect it with a password.
auto doc = System::MakeObject<Document>();
// apply Document Protection.
doc->Protect(ProtectionType::ReadOnly, u"password");
// save the document.
doc->Save(u"DocumentProtection.PasswordProtection.Docm");

Bekijk EML conversieopties met C++

EMLs converteren naar BMP (Bitmap-afbeeldingsbestand)
EMLs converteren naar DOC (Microsoft Word binair formaat)
EMLs converteren naar DOCX (Office 2007+ Word-document)
EMLs converteren naar DOT (Microsoft Word-sjabloonbestanden)
EMLs converteren naar DOTM (Microsoft Word 2007+ sjabloonbestand)
EMLs converteren naar DOTX (Microsoft Word-sjabloonbestand)
EMLs converteren naar EMF (Verbeterd metabestandsformaat)
EMLs converteren naar EPUB (Open eBook-bestand)
EMLs converteren naar FLATOPC (Microsoft Word 2003 TekstverwerkingML)
EMLs converteren naar GIF (Grafisch uitwisselingsformaat)
EMLs converteren naar PNG (Draagbare netwerkafbeelding)
EMLs converteren naar JPEG (Gezamenlijke Groep Fotografische Experts)
EMLs converteren naar MD (Markdown-taal)
EMLs converteren naar ODT (OpenDocument Tekstbestandsindeling)
EMLs converteren naar OTT (Documentsjabloon openen)
EMLs converteren naar PCL (Printeropdrachttaal)
EMLs converteren naar PDF (Draagbaar documentformaat)
EMLs converteren naar PNG (Draagbare netwerkafbeelding)
EMLs converteren naar PS (PostScript-bestand)
EMLs converteren naar RTF (Rijk tekst formaat)
EMLs converteren naar SVG (Scalaire vectorafbeeldingen)
EMLs converteren naar TIFF (Tagged Image File Format)
EMLs converteren naar DOCX (Office 2007+ Word-document)
EMLs converteren naar WORDML (Microsoft Word 2003 TekstverwerkingML)
EMLs converteren naar XPS (XML-papierspecificaties)

Wat is EML bestandsformaat

Het EML-bestandsformaat, dat staat voor Electronic Mail, is een veelgebruikt bestandsformaat voor het opslaan van e-mailberichten. Het wordt voornamelijk geassocieerd met e-mailclients zoals Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird en Windows Mail. EML-bestanden bevatten de volledige inhoud van een e-mailbericht, inclusief informatie over de afzender en ontvanger, onderwerp, datum, bijlagen en de berichttekst.

EML-bestanden zijn opgemaakt in platte tekst en voldoen aan de Multipurpose Internet Mail Extensions (MIME) standaard, waarmee verschillende soorten inhoud in een e-mailbericht kunnen worden opgenomen, zoals tekst, afbeeldingen en bijlagen. Dit maakt EML-bestanden zeer veelzijdig en compatibel met verschillende e-mailclients en platforms.

Het EML-formaat wordt vaak gebruikt voor het archiveren of overbrengen van individuele e-mailberichten. Het biedt een handige manier om e-mails als afzonderlijke bestanden op te slaan, waardoor het gemakkelijker wordt om specifieke berichten te ordenen en op te halen wanneer dat nodig is. EML-bestanden kunnen worden geopend en bekeken in compatibele e-mailclients, zodat gebruikers de inhoud van het e-mailbericht kunnen lezen en gebruiken.

Bovendien kunnen EML-bestanden eenvoudig worden gedeeld via e-mail of andere methoden voor bestandsoverdracht. Ze behouden de originele opmaak, zodat de ontvanger de e-mail precies ziet zoals deze is verzonden, inclusief eventuele bijlagen of ingesloten afbeeldingen.

EML-bestanden worden niet alleen gebruikt voor individuele e-mailberichten, maar ook voor e-mailmigratie en back-upprocessen. Ze maken de overdracht van e-mailberichten tussen verschillende e-mailclients mogelijk of het maken van back-ups om belangrijke communicatie te beveiligen.

Wat is DOCM bestandsformaat

Het DOCM-bestandsformaat is een extensie die door Microsoft Word wordt gebruikt om een document aan te geven dat macro’s bevat. Microsoft Word is een veel gebruikt tekstverwerkingsprogramma waarmee gebruikers verschillende soorten documenten kunnen maken en bewerken. Macro’s in Word zijn kleine programma’s of scripts die repetitieve taken automatiseren, functionaliteit verbeteren of aangepaste functies aan documenten toevoegen.

Door macro’s in DOCM-bestanden op te nemen, kunnen gebruikers taken in hun Word-documenten automatiseren, zoals het uitvoeren van complexe berekeningen, het genereren van dynamische inhoud of het toepassen van specifieke opmaak. Macro’s worden doorgaans geschreven in Visual Basic for Applications (VBA), een programmeertaal die is geïntegreerd in Microsoft Office-toepassingen.

Door macro’s te gebruiken, kunnen gebruikers hun workflow stroomlijnen, tijd besparen en de productiviteit verhogen. Ze kunnen gepersonaliseerde sjablonen maken, documentopmaak automatiseren of aangepaste oplossingen ontwikkelen die zijn afgestemd op hun specifieke behoeften. Macro’s in DOCM-bestanden kunnen worden geopend en uitgevoerd door gebruikers, waardoor een interactieve en dynamische ervaring binnen het document wordt geboden.

Het is belangrijk op te merken dat DOCM-bestanden mogelijk schadelijke macro’s kunnen bevatten, aangezien macro’s kunnen worden gebruikt om schadelijke acties uit te voeren of malware verspreiden. Als beveiligingsmaatregel past Microsoft Word verschillende beveiligingsinstellingen toe om de uitvoering van macro’s in DOCM-bestanden te beperken. Gebruikers worden meestal gevraagd om macro’s in of uit te schakelen bij het openen van een DOCM-bestand van een onbekende of niet-vertrouwde bron.

De DOCM-indeling is volledig compatibel met Microsoft Word en kan worden geopend, bewerkt en opgeslagen met behulp van de toepassing. De compatibiliteit met andere tekstverwerkingssoftware of oudere versies van Microsoft Word kan echter variëren. Om compatibiliteit tussen verschillende platforms te garanderen, is het raadzaam om DOCM-bestanden op te slaan in alternatieve formaten, zoals DOCX, die geen macro’s ondersteunen.