Bent u een C++-ontwikkelaar en wilt u e-mailconversiefuncties toevoegen aan uw applicaties? Met Aspose.Eml for C++ kunt u het EML-bestandsformaat converteren naar HTML. Daarna kunt u met behulp van de Aspose.Words for C++ API HTML naar DOCX exporteren. Beide API’s vallen onder het pakket Aspose.Total for C++ .
C++ API om EML naar DOCX te converteren
- Open het EML-bestand met behulp van MailMessage klassereferentie
- Converteer EML naar HTML met behulp van Save lidfunctie
- Laad HTML met behulp van Document class
- Sla het document op in DOCX-formaat met de methode Save en stel Docx in als SaveFormat
Conversievereisten
Installeer vanaf de opdrachtregel als nuget install Aspose.Total.Cpp
of via Package Manager Console van Visual Studio met Install-Package Aspose.Total.Cpp
.
U kunt ook het offline MSI-installatieprogramma of DLL’s in een ZIP-bestand downloaden van downloads .
// load the EML file to be converted
System::SharedPtr<MailMessage> msg = MailMessage::Load(u"sourceFile.eml");
// save EML as a HTML
msg->Save(u"HtmlOutput.html", SaveOptions::get_DefaultHtml());
// load HTML with an instance of Document
System::SharedPtr<Document> doc = System::MakeObject<Document>(u"HtmlOutput.html");
// call save method while passing Docx as save format
doc->Save(u"convertedFile.Docx");
E-MAIL-bestand ontleden via C++
U kunt niet alleen uw EML naar DOCX converteren, maar u kunt ook het EML-document lezen, manipuleren en ontleden. U kunt informatie over onderwerp, adres, hoofdtekst en ontvangers van de e-mail verkrijgen door de MapiMessage-klasse van Aspose.Eml for C++ API te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld controleren op een specifiek e-mailadres van de afzender voor de conversie door de eigenschap get_SenderEmlAddress() te gebruiken.
// create an instance of MapiMessage from file
System::SharedPtr<MapiMessage> msg = MapiMessage::FromFile(dataDir + L"message.eml");
// get subject
System::Console::WriteLine(System::String(L"Subject:") + msg->get_Subject());
// get from address
System::Console::WriteLine(System::String(L"From:") + msg->get_SenderEmlAddress());
// get body
System::Console::WriteLine(System::String(L"Body") + msg->get_Body());
// get recipients information
System::Console::WriteLine(System::String(L"Recipient: ") + msg->get_Recipients());
C++ API om het bewerken van DOCX-bestandsindelingen te beperken
U kunt ook functies voor documentbeveiliging in uw app toevoegen terwijl u het document van EML naar DOCX exporteert. Beveiliging toevoegen aan uw document is een eenvoudig proces, aangezien u alleen de beveiligingsmethode op uw document hoeft toe te passen. U kunt het beveiligingstype instellen op Alleen-lezen om de gebruiker te beperken om het document te bewerken.
// create a new document and protect it with a password.
auto doc = System::MakeObject<Document>();
// apply Document Protection.
doc->Protect(ProtectionType::ReadOnly, u"password");
// save the document.
doc->Save(u"DocumentProtection.PasswordProtection.Docx");
Bekijk EML conversieopties met C++
Wat is EML bestandsformaat
Het EML-bestandsformaat, dat staat voor Electronic Mail, is een veelgebruikt bestandsformaat voor het opslaan van e-mailberichten. Het wordt voornamelijk geassocieerd met e-mailclients zoals Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird en Windows Mail. EML-bestanden bevatten de volledige inhoud van een e-mailbericht, inclusief informatie over de afzender en ontvanger, onderwerp, datum, bijlagen en de berichttekst.
EML-bestanden zijn opgemaakt in platte tekst en voldoen aan de Multipurpose Internet Mail Extensions (MIME) standaard, waarmee verschillende soorten inhoud in een e-mailbericht kunnen worden opgenomen, zoals tekst, afbeeldingen en bijlagen. Dit maakt EML-bestanden zeer veelzijdig en compatibel met verschillende e-mailclients en platforms.
Het EML-formaat wordt vaak gebruikt voor het archiveren of overbrengen van individuele e-mailberichten. Het biedt een handige manier om e-mails als afzonderlijke bestanden op te slaan, waardoor het gemakkelijker wordt om specifieke berichten te ordenen en op te halen wanneer dat nodig is. EML-bestanden kunnen worden geopend en bekeken in compatibele e-mailclients, zodat gebruikers de inhoud van het e-mailbericht kunnen lezen en gebruiken.
Bovendien kunnen EML-bestanden eenvoudig worden gedeeld via e-mail of andere methoden voor bestandsoverdracht. Ze behouden de originele opmaak, zodat de ontvanger de e-mail precies ziet zoals deze is verzonden, inclusief eventuele bijlagen of ingesloten afbeeldingen.
EML-bestanden worden niet alleen gebruikt voor individuele e-mailberichten, maar ook voor e-mailmigratie en back-upprocessen. Ze maken de overdracht van e-mailberichten tussen verschillende e-mailclients mogelijk of het maken van back-ups om belangrijke communicatie te beveiligen.
Wat is DOCX bestandsformaat
DOCX is een bestandsindeling die speciaal door Microsoft is ontwikkeld voor hun tekstverwerkingssoftware, Microsoft Word. Het doel is om een veelzijdig en betrouwbaar formaat te bieden voor het maken en delen van documenten op verschillende platforms en apparaten. DOCX-bestanden worden veel gebruikt in zakelijke, academische en persoonlijke communicatie en bieden tal van voordelen.
Een belangrijk voordeel van het DOCX-formaat is de naadloze integratie met andere Microsoft Office-toepassingen zoals Excel en PowerPoint. Deze integratie stelt gebruikers in staat om moeiteloos tabellen, grafieken en multimedia-inhoud in hun documenten op te nemen, wat hun visuele aantrekkingskracht en algehele effectiviteit verbetert. Bovendien kunnen DOCX-bestanden gemakkelijk worden geconverteerd naar andere veelgebruikte formaten zoals PDF, HTML en RTF, waardoor compatibiliteit en overdraagbaarheid tussen verschillende systemen wordt gegarandeerd.
De flexibiliteit van het DOCX-formaat strekt zich uit tot de ondersteuning van geavanceerde formatteringsopties . Gebruikers kunnen stijlen, thema’s en sjablonen gebruiken om professioneel ogende documenten te maken met consistente branding en opmaak. Dit elimineert de behoefte aan ingewikkelde technische vaardigheden, waardoor gebruikers moeiteloos gepolijste en visueel aantrekkelijke inhoud kunnen produceren.
Een ander belangrijk voordeel van DOCX is de uitgebreide compatibiliteit met een breed scala aan software en apparaten, waaronder populaire besturingssystemen zoals Windows, macOS en Linux. Deze compatibiliteit zorgt ervoor dat documenten naadloos kunnen worden geopend, bewerkt en gedeeld in verschillende omgevingen, wat een efficiënte samenwerking en communicatie bevordert.