U kunt JSON in twee eenvoudige stappen in elke C++-toepassing naar ODP converteren. Ten eerste, door Aspose.Cells for C++ te gebruiken, kunt u JSON ontleden naar PPTX. Daarna kunt u met Aspose.Slides for C++ PPTX naar ODP converteren. Beide API’s vallen onder het pakket Aspose.Total for C++ .
Converteer JSON-indeling naar ODP via C++
- Maak een nieuw IWorkbook object en lees geldige JSON-gegevens uit het bestand
- Sla JSON op als PPTX met de methode Save
- Laad PPTX-document met behulp van Presentation class
- Sla het document op in ODP-indeling met de methode Save
Conversievereisten
Installeer via Package Manager Console van Visual Studio met Install-Package Aspose.Total.Cpp
.
U kunt ook het offline MSI-installatieprogramma of DLL’s in een ZIP-bestand downloaden van downloads .
Lay-out instellen en JSON-indeling converteren naar ODP via C++
Tijdens het ontleden van JSON naar ODP, kunt u ook de grootte van rijen en kolommen instellen door JSON te laden met de klasse IWorkbook . Als u voor alle rijen in het werkblad dezelfde rijhoogte moet instellen, kunt u dit doen met de SetStandardHeight methode van de ICells verzameling. Om dezelfde kolombreedte voor alle kolommen in het werkblad in te stellen, gebruikt u de methode SetStandardWidth van de ICells-collectie.
Converteer JSON-formaat naar ODP met watermerk in C++
Met behulp van de API kunt u JSON ook converteren naar ODP met watermerk. Om een watermerk aan uw ODP-document toe te voegen, kunt u eerst JSON ontleden naar PPTX en er een watermerk aan toevoegen. Om een watermerk toe te voegen, laadt u het nieuw gemaakte PPTX-bestand met behulp van de klasse Presentation , krijgt u de eerste dia, voegt u een AutoVorm van het type Rechthoek, voeg TextFrame toe aan de rechthoek, maak het alinea-object voor een tekstkader, maak een gedeelte-object voor de alinea, voeg een watermerk toe met set_Text() en sla het document op in ODP.
Bekijk JSON conversieopties met C++
Wat is JSON bestandsformaat
Het JSON-bestandsformaat (JavaScript Object Notation) is een lichtgewicht en veelgebruikt formaat voor gegevensuitwisseling. Het is afgeleid van de programmeertaal JavaScript, maar is nu taalonafhankelijk en wordt ondersteund door verschillende programmeertalen. JSON-bestanden slaan gegevens op in een gestructureerde en leesbare indeling, waardoor ze gemakkelijk te begrijpen en te verwerken zijn voor zowel mensen als machines.
JSON-bestanden bestaan uit sleutel-waardeparen die in een hiërarchische structuur zijn georganiseerd. Ze vertegenwoordigen gegevens op een eenvoudige en intuïtieve manier met behulp van objecten (tussen accolades {}) en arrays (tussen vierkante haken []). Elke sleutel is gekoppeld aan een overeenkomstige waarde, die een string, getal, boolean, null, object of array kan zijn. Dankzij deze flexibiliteit kan JSON omgaan met complexe en geneste datastructuren.
Een van de belangrijkste voordelen van JSON is de eenvoud en het gebruiksgemak. Het lichtgewicht karakter en de minimale syntaxis maken het efficiënt voor gegevensoverdracht via netwerken en opslag in bestanden. JSON-bestanden worden vaak gebruikt voor gegevensuitwisseling tussen webservers en clients, evenals voor configuratiebestanden, API’s en het opslaan van gestructureerde gegevens.
JSON-bestanden zijn leesbaar voor mensen en kunnen gemakkelijk worden begrepen en gewijzigd met behulp van een tekst editor. Ze zijn ook machinaal leesbaar, waardoor toepassingen JSON-gegevens efficiënt kunnen ontleden en verwerken. Veel programmeertalen bieden ingebouwde bibliotheken of pakketten voor het werken met JSON, waardoor het parseren en serialiseren van JSON-gegevens wordt vereenvoudigd.
Wat is ODP bestandsformaat
ODP is een bestandsindeling die wordt gebruikt voor het opslaan van presentatiedia’s in de Open Document Format (ODF). ODP staat voor Open Document Presentatie. Het is de standaard bestandsindeling voor presentatiesoftwaretoepassingen zoals LibreOffice Impress, OpenOffice Impress en Apache OpenOffice.
ODP-bestanden zijn gebaseerd op XML, een opmaaktaal die wordt gebruikt voor het organiseren en structureren van gegevens. Ze zijn ontworpen als een open en interoperabele indeling, waardoor gebruikers presentatiedia’s kunnen maken, bewerken en delen via verschillende softwaretoepassingen en platforms.
De ODP-indeling ondersteunt een breed scala aan functies en elementen die vaak worden gebruikt in presentaties . Het bevat ondersteuning voor dia-indelingen, tekstopmaak, afbeeldingen, grafieken, tabellen, overgangen, animaties en multimedia-elementen zoals audio en video.
Een van de voordelen van het ODP-formaat is de compatibiliteit met verschillende presentatiesoftware . Gebruikers kunnen een ODP-presentatie maken in de ene applicatie en deze openen in een andere zonder opmaak of inhoud te verliezen. Dit vergemakkelijkt samenwerking en zorgt voor naadloos delen en bewerken van presentaties tussen gebruikers.
ODP-bestanden kunnen eenvoudig worden geconverteerd naar andere populaire presentatie-indelingen, zoals Microsoft PowerPoint’s PPTX-indeling of PDF, voor bredere toegankelijkheid en deeldoeleinden. Bovendien bevordert het ODP-formaat de bewaring en toegankelijkheid van documenten op de lange termijn, zodat presentaties in de loop van de tijd nauwkeurig kunnen worden geopend en weergegeven.