C++ API om RTF naar ODS te converteren of online-app

Exporteer RTF naar ODS via C++ zonder Microsoft® Word of Microsoft® Excel te gebruiken

 

U kunt de RTF-naar-ODS-conversiefunctie eenvoudig in uw C++-toepassingen opnemen. Door gebruik te maken van de veelzijdige, krachtige en gebruiksvriendelijke API voor rtfumentmanipulatie en conversie Aspose.Words for C++ , kunt u RTF naar HTML exporteren. Daarna kunt u met Aspose.Cells for C++ HTML naar ODS converteren. Beide API’s vallen onder het pakket Aspose.Total for C++ .

C++ API om RTF naar ODS te converteren of online-app

 1. Open RTF-bestand met behulp van Rtfument klasseverwijzing
 2. Converteer RTF naar HTML met behulp van Save lidfunctie
 3. Laad HTML-rtfument met behulp van IWorkbook klasseverwijzing
 4. Sla het rtfument op in ODS-indeling met behulp van Save lidfunctie

Conversievereisten

Installeer vanaf de opdrachtregel als nuget install Aspose.Total.Cpp of via Package Manager Console van Visual Studio met Install-Package Aspose.Total.Cpp.

U kunt ook het offline MSI-installatieprogramma of DLL’s in een ZIP-bestand downloaden van downloads .

Toegang tot RTF-rtfumenteigenschappen via C++

Aspose.Words for C++ geeft u ook toegang tot rtfumenteigenschappen van het RTF-bestand en laat u een weloverwogen beslissing nemen vóór het conversieproces. Voor toegang tot rtfumenteigenschappen kunt u BuiltInRtfumentProperties gebruiken om ingebouwde eigenschappen en [CustomRtfumentProperties](https:// reference.aspose.com/words/cpp/class/aspose.words.properties.custom_rtfument_properties) om aangepaste eigenschappen te verkrijgen. Het volgende codevoorbeeld laat zien hoe u alle ingebouwde en aangepaste eigenschappen in een rtfument kunt opsommen.

ODS-bestand opslaan om te streamen via C++

Na het converteren van RTF naar ODS, kunt u met Aspose.Cells for C++ uw rtfument opslaan om te streamen. Om bestanden in een stream op te slaan, maakt u een MemoryStream- of FileStream-object en slaat u het bestand op in dat stream-object door IWorkbook aan te roepen. object’s Save methode. Specificeer het gewenste bestandsformaat met behulp van de SaveFormat opsomming bij het aanroepen van de Save methode.

Veel Gestelde Vragen

 • Hoe kan ik RTF online naar ODS converteren?
  Volg deze eenvoudige stappen om de bovenstaande RTF naar ODS-converter te gebruiken. Voeg eerst uw RTF-bestand toe aan de converter door het bestand naar het witte gebied te slepen en neer te zetten of door in het gebied te klikken om het document te importeren. Klik vervolgens op de knop "Converteren" om het conversieproces te starten.
  Zodra de RTF naar ODS-conversie is voltooid, kunt u uw geconverteerde bestand direct downloaden met slechts één klik. Dit maakt het ongelooflijk eenvoudig om uw RTF-bestanden naar ODS-formaat te converteren, en u kunt het allemaal doen zonder dat u extra software of plug-ins hoeft te installeren.
 • Hoe lang duurt het om RTF te converteren?
  Als het gaat om het gebruik van de RTF naar ODS-converter, hangt de snelheid van het conversieproces grotendeels af van de grootte van uw RTF-bestand. Voor kleinere bestanden kan de conversie in slechts enkele seconden worden voltooid, wat het ongelooflijk snel en efficiënt maakt. Het kan echter iets langer duren om grotere bestanden te converteren.
  Als u van plan bent de conversiecode van RTF naar ODS in uw C++-toepassing te integreren, hangt de snelheid en efficiëntie van het conversieproces ook af van hoe goed u uw toepassing hebt geoptimaliseerd. Door ervoor te zorgen dat uw applicatie is geoptimaliseerd voor het conversieproces, kunt u ervoor zorgen dat uw RTF-bestanden snel en nauwkeurig worden geconverteerd naar ODS-indeling.
 • Is het veilig om RTF naar ODS te converteren met de gratis Aspose.Total-converter?
  Natuurlijk! Wanneer u de RTF naar ODS-converter gebruikt, kunt u er zeker van zijn dat uw bestanden veilig zijn. Nadat de conversie is voltooid, krijgt u een downloadlink voor uw nieuwe ODS-bestand. Deze link is direct beschikbaar en kan worden gebruikt om het bestand naar uw apparaat te downloaden.
  Om de veiligheid en privacy van uw bestanden te waarborgen, verwijderen we alle geüploade bestanden automatisch na 24 uur. Dit betekent dat niemand anders toegang heeft tot uw bestanden zodra het conversieproces is voltooid. Bovendien is de RTF naar ODS-converter ontworpen om veilig te zijn, zodat u erop kunt vertrouwen dat uw bestanden met de grootst mogelijke zorg worden behandeld.
 • Welke browser moet ik gebruiken om RTF te converteren?
  De RTF naar ODS-converter is een online tool die toegankelijk is via elke moderne webbrowser, waaronder Google Chrome, Firefox, Opera en Safari. Dit maakt het ongelooflijk eenvoudig in gebruik, omdat je de converter gewoon in je browser kunt openen en meteen kunt beginnen met het converteren van je RTF-bestanden naar ODS-indeling.
  Als u echter een desktoptoepassing ontwikkelt en een robuustere oplossing voor RTF-conversie nodig heeft, kunt u overwegen om de Aspose.Total RTF-conversie-API te gebruiken. Deze krachtige API is speciaal ontworpen voor ontwikkelaars en biedt een breed scala aan functies en mogelijkheden voor het werken met RTF-bestanden, inclusief conversie naar ODS-indeling.

Bekijk RTF conversieopties met C++

RTFs converteren naar CSV (Door komma's gescheiden waarden)
RTFs converteren naar DIF (Formaat voor gegevensuitwisseling)
RTFs converteren naar EXCEL (Spreadsheet-bestandsindelingen)
RTFs converteren naar FODS (OpenDocument platte XML-spreadsheet)
RTFs converteren naar ODP (OpenDocument-presentatieformaat)
RTFs converteren naar POT (Microsoft PowerPoint-sjabloonbestanden)
RTFs converteren naar POTM (Microsoft PowerPoint-sjabloonbestand)
RTFs converteren naar POTX (Microsoft PowerPoint-sjabloonpresentatie)
RTFs converteren naar PPTX (Open XML-presentatieformaat)
RTFs converteren naar PPS (PowerPoint-diavoorstelling)
RTFs converteren naar PPSM (Diavoorstelling met macro's)
RTFs converteren naar PPSX (PowerPoint-diavoorstelling)
RTFs converteren naar PPT (PowerPoint presentatie)
RTFs converteren naar PPTM (Presentatiebestand met ingeschakelde macro's)
RTFs converteren naar PPTX (Open XML-presentatieformaat)
RTFs converteren naar SXC (StarOffice Calc-spreadsheet)
RTFs converteren naar TSV (Door tabs gescheiden waarden)
RTFs converteren naar XLAM (Excel-invoegtoepassing met ingeschakelde macro's)
RTFs converteren naar XLS (Microsoft Excel binair formaat)
RTFs converteren naar XLSB (Excel binaire werkmap)
RTFs converteren naar XLSM (Spreadsheet met ingeschakelde macro's)
RTFs converteren naar XLSX (XML-werkmap openen)
RTFs converteren naar XLT (Excel 97 - 2003-sjabloon)
RTFs converteren naar XLTM (Excel-sjabloon met ingeschakelde macro's)

Wat is RTF bestandsformaat

Het RTF-bestandsformaat (Rich Text Format) is een veelzijdig en breed ondersteund bestandsformaat voor het opslaan van tekstdocumenten met opmaak. Het is eind jaren tachtig door Microsoft ontwikkeld als een platformonafhankelijke indeling die gemakkelijk kan worden uitgewisseld tussen verschillende tekstverwerkingsprogramma’s.

RTF-bestanden worden doorgaans opgeslagen met de .rtf-bestandsextensie en kunnen worden geopend en bewerkt door verschillende teksteditors en tekstverwerkingssoftware, waaronder Microsoft Word, Google Docs en LibreOffice. Het formaat maakt het mogelijk verschillende opmaakelementen op te nemen, zoals lettertypestijlen, groottes, kleuren, alinea’s, tabellen en afbeeldingen.

Een van de belangrijkste voordelen van RTF is de platformonafhankelijkheid, wat betekent dat een RTF bestand dat op het ene besturingssysteem is gemaakt, kan worden geopend en correct worden weergegeven op een ander besturingssysteem zonder de opmaak te verliezen. Dit maakt het een voorkeurskeuze voor documentuitwisseling en samenwerking.

RTF-bestanden gebruiken een opmaaksyntaxis in platte tekst, wat betekent dat de bestanden leesbaar zijn voor mensen en indien nodig kunnen worden gewijzigd met een teksteditor. RTF-bestanden kunnen echter behoorlijk groot zijn in vergelijking met andere indelingen zoals platte tekst of Markdown, omdat hierin expliciet opmaakinformatie wordt opgeslagen.

Hoewel RTF voornamelijk wordt gebruikt voor tekstdocumenten, kan het ook het insluiten van andere bestanden ondersteunen. typen bestanden, zoals afbeeldingen en objecten, in het document. Hierdoor kunnen complexere en visueel aantrekkelijkere documenten worden gemaakt.

Wat is ODS bestandsformaat

Het OpenDocument Spreadsheet (ODS) formaat is specifiek ontworpen voor het opslaan van spreadsheetgegevens en wordt vaak gebruikt door open source kantoorsuites zoals Apache OpenOffice en LibreOffice. ODS-bestanden maken gebruik van de OpenDocument XML-indeling en worden geïdentificeerd door de bestandsextensie .ods.

In een ODS-bestand kunnen gegevens worden georganiseerd en opgeslagen in cellen, waardoor een efficiënte tabelweergave mogelijk is. Cellen kunnen worden opgemaakt met behulp van verschillende stijlen om het visuele uiterlijk en de leesbaarheid te verbeteren. Bovendien kunnen ODS-bestanden grafieken en andere grafische elementen bevatten om gegevens op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren.

Een opmerkelijk voordeel van ODS-bestanden is hun kleinere bestandsgrootte in vergelijking met vergelijkbare spreadsheetindelingen zoals het .xlsx-formaat van Microsoft Excel. Deze compactheid vergemakkelijkt het delen van bestanden, omdat kleinere bestanden sneller kunnen worden overgedragen en minder opslagruimte nodig hebben.

ODS-bestanden bieden compatibiliteit en interoperabiliteit tussen meerdere kantoorsuites en spreadsheet-applicaties. Ze kunnen worden geopend en bewerkt in verschillende softwareprogramma’s, wat zorgt voor flexibiliteit bij het werken met spreadsheetgegevens. Bovendien ondersteunen veel applicaties het exporteren van gegevens naar het ODS-formaat, waardoor naadloze gegevensuitwisseling tussen verschillende softwareplatforms mogelijk wordt.

Het open karakter van het ODS-formaat en de brede ondersteuning maken het een praktische keuze voor het delen van en samenwerken aan spreadsheetgegevens, het promoten van gegevens draagbaarheid en het faciliteren van efficiënte workflows tussen verschillende softwaretoepassingen.