Het converteren van XPS naar TXT in C++ via Aspose.Total for C++ automatiseringsbibliotheken voor bestandsindelingen is een eenvoudig proces in twee stappen. In de eerste stap kunt u XPS naar XLSX exporteren met Aspose.PDF for C++ , daarna met Aspose.Cells for C++ Spreadsheet Programming API, u kunt XLSX naar TXT converteren.
C++ API om XPS naar TXT te converteren
Conversievereisten
Installeer vanaf de opdrachtregel als nuget install Aspose.Total.Cpp
of via Package Manager Console van Visual Studio met Install-Package Aspose.Total.Cpp
.
U kunt ook het offline MSI-installatieprogramma of DLL’s in een ZIP-bestand downloaden van downloads .
XPS-bestandsinformatie ophalen of instellen via C++
Aspose.PDF for C++ stelt u ook in staat informatie te krijgen over uw XPS-document en stelt u in staat weloverwogen beslissingen te nemen vóór uw conversieproces. Om bestandsspecifieke informatie van een XPS-bestand te krijgen, moet u eerst de get_Info() methode van Document klasse. Zodra het DocumentInfo-object is opgehaald, kunt u de waarden van de afzonderlijke eigenschappen ophalen. Verder kunt u de eigenschappen ook instellen met behulp van de respectieve methoden van de DocumentInfo-klasse.
Bewaar TXT-bestandsindeling om te streamen via C++
Aspose.Cells for C++ maakt het mogelijk om het TXT-bestandsformaat op te slaan om te streamen. Om bestanden in een stream op te slaan, maakt u een MemoryStream- of FileStream-object en slaat u het bestand op in dat stream-object door IWorkbook aan te roepen. object’s Save methode. Specificeer het gewenste bestandsformaat met behulp van de SaveFormat opsomming bij het aanroepen van de Save-methode.
Bekijk XPS conversieopties met C++
Wat is XPS bestandsformaat
XPS, een afkorting van XML Paper Specification, is een bestandsindeling die door Microsoft is gemaakt om documenten met een vaste lay-out weer te geven. XPS-bestanden bevatten de inhoud en afdrukinstellingen van een document, waardoor ze geschikt zijn om de lay-out en het uiterlijk van een document op verschillende apparaten en platforms te behouden.
Het XPS-formaat is gebaseerd op XML (eXtensible Markup Language), een veelgebruikte opmaaktaal voor gestructureerde gegevensrepresentatie. XPS-bestanden bevatten documentinhoud, zoals tekst, afbeeldingen, vectorafbeeldingen en annotaties, in een gestructureerde XML-indeling. Dit maakt eenvoudige interpretatie en weergave van de visuele elementen van het document mogelijk.
XPS-bestanden zijn conceptueel vergelijkbaar met PDF-bestanden (Portable Document Format), omdat ze beide bedoeld zijn om een betrouwbare manier te bieden om documenten te presenteren en te delen met behoud van hun opmaak en indeling. Pdf-bestanden hebben echter meer ondersteuning gekregen in verschillende softwaretoepassingen en hardwareapparaten, waardoor ze breder geaccepteerd en compatibel zijn.
Om XPS-bestanden te bekijken en ermee te werken, biedt Microsoft een XPS Viewer als onderdeel van het Windows-besturingssysteem . Verschillende applicaties en tools van derden bieden ook ondersteuning voor het openen, maken en converteren van XPS-bestanden. In vergelijking met PDF kan het aanbod aan software en hardware dat het XPS-formaat ondersteunt echter beperkter zijn.
Wat is TXT bestandsformaat
Een TXT-bestand (tekst) is inderdaad een platte tekstbestandsindeling die wordt gebruikt voor het opslaan en uitwisselen van op tekst gebaseerde informatie zonder enige opmaak of lay-out. Het is een eenvoudige en breed ondersteunde bestandsindeling die bestaat uit een reeks tekens zonder enige specifieke structuur of metadata.
TXT-bestanden worden vaak voor verschillende doeleinden gebruikt, zoals het maken en delen van documenten, het maken van aantekeningen, het schrijven van memo’s , en het opslaan van configuratie- en logbestanden. Ze zijn vooral handig voor het opslaan van gegevens die gemakkelijk kunnen worden gelezen en verwerkt door computers of softwareprogramma’s, omdat ze niet-geformatteerde tekst bevatten.
Een van de voordelen van TXT-bestanden is hun universele toegankelijkheid. Ze worden ondersteund door vrijwel alle besturingssystemen en applicaties, waardoor ze gemakkelijk te openen en te bekijken zijn op verschillende platformen. TXT-bestanden kunnen worden gemaakt en bewerkt met elke teksteditor, variërend van basisopties zoals Kladblok tot meer geavanceerde opties zoals Sublime Text of Vim.
Vanwege hun eenvoud hebben TXT-bestanden een kleine bestandsgrootte in vergelijking met andere bestandsindelingen inclusief opmaak of ingesloten objecten zoals afbeeldingen of tabellen. Dit maakt TXT-bestanden efficiënt voor het uitwisselen van grote hoeveelheden op tekst gebaseerde gegevens, zoals e-mailberichten of codefragmenten.