Het converteren van XPS naar XLTM in C++ via Aspose.Total for C++ automatiseringsbibliotheken voor bestandsindelingen is een eenvoudig proces in twee stappen. In de eerste stap kunt u XPS naar XLSX exporteren met Aspose.PDF for C++ , daarna met Aspose.Cells for C++ Spreadsheet Programming API, u kunt XLSX naar XLTM converteren.
C++ API om XPS naar XLTM te converteren
Conversievereisten
Installeer vanaf de opdrachtregel als nuget install Aspose.Total.Cpp
of via Package Manager Console van Visual Studio met Install-Package Aspose.Total.Cpp
.
U kunt ook het offline MSI-installatieprogramma of DLL’s in een ZIP-bestand downloaden van downloads .
XPS-bestandsinformatie ophalen of instellen via C++
Aspose.PDF for C++ stelt u ook in staat informatie te krijgen over uw XPS-document en stelt u in staat weloverwogen beslissingen te nemen vóór uw conversieproces. Om bestandsspecifieke informatie van een XPS-bestand te krijgen, moet u eerst de get_Info() methode van Document klasse. Zodra het DocumentInfo-object is opgehaald, kunt u de waarden van de afzonderlijke eigenschappen ophalen. Verder kunt u de eigenschappen ook instellen met behulp van de respectieve methoden van de DocumentInfo-klasse.
Bewaar XLTM-bestandsindeling om te streamen via C++
Aspose.Cells for C++ maakt het mogelijk om het XLTM-bestandsformaat op te slaan om te streamen. Om bestanden in een stream op te slaan, maakt u een MemoryStream- of FileStream-object en slaat u het bestand op in dat stream-object door IWorkbook aan te roepen. object’s Save methode. Specificeer het gewenste bestandsformaat met behulp van de SaveFormat opsomming bij het aanroepen van de Save-methode.
Bekijk XPS conversieopties met C++
Wat is XPS bestandsformaat
XPS, een afkorting van XML Paper Specification, is een bestandsindeling die door Microsoft is gemaakt om documenten met een vaste lay-out weer te geven. XPS-bestanden bevatten de inhoud en afdrukinstellingen van een document, waardoor ze geschikt zijn om de lay-out en het uiterlijk van een document op verschillende apparaten en platforms te behouden.
Het XPS-formaat is gebaseerd op XML (eXtensible Markup Language), een veelgebruikte opmaaktaal voor gestructureerde gegevensrepresentatie. XPS-bestanden bevatten documentinhoud, zoals tekst, afbeeldingen, vectorafbeeldingen en annotaties, in een gestructureerde XML-indeling. Dit maakt eenvoudige interpretatie en weergave van de visuele elementen van het document mogelijk.
XPS-bestanden zijn conceptueel vergelijkbaar met PDF-bestanden (Portable Document Format), omdat ze beide bedoeld zijn om een betrouwbare manier te bieden om documenten te presenteren en te delen met behoud van hun opmaak en indeling. Pdf-bestanden hebben echter meer ondersteuning gekregen in verschillende softwaretoepassingen en hardwareapparaten, waardoor ze breder geaccepteerd en compatibel zijn.
Om XPS-bestanden te bekijken en ermee te werken, biedt Microsoft een XPS Viewer als onderdeel van het Windows-besturingssysteem . Verschillende applicaties en tools van derden bieden ook ondersteuning voor het openen, maken en converteren van XPS-bestanden. In vergelijking met PDF kan het aanbod aan software en hardware dat het XPS-formaat ondersteunt echter beperkter zijn.
Wat is XLTM bestandsformaat
De XLTM-bestandsindeling, ook wel een Excel Macro-Enabled Template-bestand genoemd, is een bestandsindeling die in Microsoft Office Excel wordt gebruikt om spreadsheetsjablonen op te slaan die macro’s bevatten. Deze bestandsindeling, geïntroduceerd in Excel 2007, is gebaseerd op de Microsoft Excel Open XML Format Spreadsheet.
XLTM-bestanden dienen als een handige manier om macro’s die zijn geschreven in Visual Basic for Applications (VBA) op te slaan in een spreadsheet. Macro’s zijn instructiesets die taken in Excel automatiseren. Net als bij het XLSM-bestandsformaat kunnen XLTM-bestanden macro’s opslaan; ze hebben echter een extra functie: de mogelijkheid om te worden gebruikt als sjablonen voor andere Excel-bestanden.
Wanneer een XLTM-sjabloon wordt gebruikt om een nieuwe werkmap te maken, worden de macro’s van de sjabloon naar het nieuwe bestand gekopieerd. Hierdoor kunnen gebruikers de macro’s uitvoeren binnen de nieuw gemaakte werkmap. Deze functie is vooral handig voor het maken van herbruikbare sjablonen. Er kan bijvoorbeeld een sjabloon worden ontworpen met macro’s die een maandelijks rapport genereren. Door elke maand de XLTM-sjabloon te gebruiken, wordt er een nieuwe werkmap gemaakt waarbij de macro’s automatisch het rapport genereren op basis van de gegevens in de werkmap.
XLTM-bestanden zijn ook waardevol voor het delen van macro’s met anderen. Een gebruiker kan een sjabloon met macro’s maken, zoals een sjabloon voor het genereren van rapporten, en deze vervolgens via e-mail naar een andere gebruiker sturen. De ontvanger kan de sjabloon in Excel openen en de macro’s gebruiken om het gewenste rapport te genereren.