Het converteren van DOC naar XLSM via Aspose.Total for Java is een eenvoudig proces in twee stappen. Door gebruik te maken van de veelzijdige API voor documentmanipulatie en conversie Aspose.Words for Java , kunt u DOC naar HTML exporteren. Daarna kunt u met Aspose.Cells for Java HTML naar XLSM converteren.
Java API om DOC naar XLSM te converteren
Conversievereisten
U kunt Aspose.Total voor Java gemakkelijk rechtstreeks vanuit een op Maven gebaseerd project gebruiken en omvatten Aspose.Words voor Java en Aspose.Cells voor Java in uw po.xml.
U kunt ook een ZIP-bestand krijgen van downloads .
Gratis online converter voor DOC naar XLSM
Conversievereisten
Voordat u DOC naar XLSM converteert, kunt u ongebruikte informatie uit het DOC-document verwijderen via Aspose.Words for Java . Soms moet u ongebruikte of dubbele informatie verwijderen om de grootte van het uitvoerdocument en de verwerkingstijd te verminderen. Met de klasse CleanupOptions kunt u opties opgeven voor het opschonen van documenten. Om dubbele stijlen of alleen ongebruikte stijlen of lijsten uit het document te verwijderen, kunt u de methode Cleanup gebruiken. U kunt de UnusedStyles en [UnusedBuiltinStyles]( https://reference.aspose.com/words/java gebruiken /com.aspose.words/cleanupoptions#UnusedBuiltinStyles) eigenschappen om stijlen te detecteren en te verwijderen die zijn gemarkeerd als “ongebruikt”.
Verwijder ongebruikte informatie uit een DOC-document via Java
Na het converteren van DOC naar XLSM, kunt u met Aspose.Cells for Java uw document opslaan om te streamen. Als u bestanden naar een stream moet opslaan, moet u een FileOutputStream-object maken en vervolgens save het bestand naar dat Stream-object door de opslagmethode van Workbook aan te roepen voorwerp.
Bekijk DOC conversieopties met Java
Wat is DOC bestandsformaat
De Microsoft Word Binary File Format (DOC) is een bedrijfseigen documentbestandsindeling die wordt gebruikt door Microsoft Office Word. Het vertegenwoordigt een documentstructuur die onafhankelijk is van een specifieke computerarchitectuur of besturingssysteem. Het DOC-formaat dient als een containerbestand en gebruikt een binair formaat om verschillende soorten gegevens op te slaan, waaronder opgemaakte tekst, afbeeldingen, grafieken en meer. De binaire aard van het DOC-formaat maakt het niet leesbaar voor mensen, maar er bestaan verschillende programma’s, zoals Microsoft Word en LibreOffice, die zowel kunnen lezen van als schrijven naar DOC-bestanden.
Het DOC-formaat was aanvankelijk geïntroduceerd in Word voor Windows 2.0 in 1987. Het heeft sindsdien verschillende herzieningen ondergaan, met als meest recente iteratie het Office Open XML-formaat geïntroduceerd in Office 2007. Een van de belangrijkste voordelen van het DOC-formaat ligt in de compatibiliteit met Microsoft Word , een van de meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma’s ter wereld. Door deze compatibiliteit kunnen gebruikers documenten maken en wijzigen met behulp van Microsoft Word en deze gemakkelijk delen met anderen die de applicatie ook gebruiken. Bovendien hebben veel andere tekstverwerkingsprogramma’s de mogelijkheid om te lezen van en te schrijven naar het DOC-formaat, waardoor het een veelzijdige keuze is voor het delen van documenten.
De wijdverbreide acceptatie van het DOC-formaat komt voort uit de integratie met Microsoft Word , waarmee gebruikers een robuuste en functierijke omgeving krijgen voor het maken en beheren van documenten. De flexibiliteit van het formaat gaat verder dan Microsoft Word, waardoor gebruikers met DOC-bestanden kunnen werken met behulp van alternatieve tekstverwerkingssoftware. Deze veelzijdigheid zorgt voor naadloze documentsamenwerking en uitwisselbaarheid tussen gebruikers, ongeacht de gekozen tekstverwerkingstoepassing.
Wat is XLSM bestandsformaat
Het XLSM-bestandsformaat is een ander bestandsformaat dat wordt gebruikt door Microsoft Excel en staat voor Excel Macro-Enabled Workbook. Net als XLSB bieden XLSM-bestanden extra functionaliteit en mogelijkheden in vergelijking met de standaard XLSX-indeling.
XLSM-bestanden zijn ontworpen om spreadsheetgegevens met macro’s op te slaan. Macro’s zijn kleine programma’s of scripts die taken binnen Excel automatiseren. Met de XLSM-indeling kunnen gebruikers macro’s rechtstreeks in de werkmap maken, bewerken en uitvoeren. Dit maakt XLSM-bestanden bijzonder handig voor het automatiseren van repetitieve taken, het uitvoeren van complexe berekeningen of het maken van aangepaste functies.
Door macro’s in te schakelen, stellen XLSM-bestanden gebruikers in staat de functionaliteit van hun spreadsheets te verbeteren. Macro’s kunnen worden geschreven met behulp van de programmeertaal Visual Basic for Applications (VBA), wat een krachtige tool biedt voor aanpassing en automatisering binnen Excel.
Een van de belangrijkste voordelen van de XLSM-indeling is de mogelijkheid om macro’s op te slaan en uit te voeren naadloos. Wanneer een XLSM-bestand wordt geopend, schakelt Excel de macro’s in het bestand in, waardoor gebruikers de automatiserings- en aanpassingsfuncties van de macro’s kunnen gebruiken.
Het is echter belangrijk op te merken dat vanwege potentiële beveiligingsrisico’s sommige Excel-versies kunnen gebruikers vragen om macro’s in of uit te schakelen bij het openen van een XLSM-bestand. Dit wordt gedaan om te beschermen tegen mogelijk schadelijke macro’s die het systeem kunnen beschadigen of gegevens in gevaar kunnen brengen.