Converteer JSON-indeling naar TGA via Java

Java API om het JSON-formaat te ontleden naar TGA binnen alle Java J2SE-, J2EE-, J2ME-applicaties

 

Met Aspose.Total for Java kunt u het JSON-formaat in elke Java-toepassing in twee eenvoudige stappen naar TGA converteren. Ten eerste, door Aspose.Cells for Java te gebruiken, kunt u JSON ontleden naar JPEG. Daarna kunt u met Aspose.Imaging for Java JPEG naar TGA converteren.

Converteer JSON-indeling naar TGA via Java

  1. Maak een nieuw Workbook object en open het JSON-bestand
  2. Sla JSON op als JPEG met save methode:
  3. Laad JPEG-document met behulp van Image class
  4. Sla het document op in TGA-indeling met save methode

Conversievereisten

U kunt Aspose.Total voor Java gemakkelijk rechtstreeks vanuit een op Maven gebaseerd project gebruiken en neem bibliotheken op in uw po.xml.

U kunt ook een ZIP-bestand krijgen van downloads .

Conversievereisten

Bovendien kunt u met de API JSON naar TGA ontleden met gespecificeerde lay-outopties. Om de lay-outopties te specificeren, kunt u de klasse JsonLayoutOptions gebruiken. Hiermee kunt u een array als een tabel verwerken, nulls negeren, de arraytitel negeren, de objecttitel negeren, een tekenreeks converteren naar een getal of datum, de datum- en getalnotatie instellen en de titelstijl instellen. Met al deze opties kunt u uw gegevens presenteren volgens uw behoeften. Het volgende codefragment laat zien hoe u de lay-outopties instelt.

Lay-out instellen en JSON-indeling converteren naar TGA via Java

Met behulp van de API kunt u JSON ook converteren naar TGA met watermerk in uw TGA-document. Om een watermerk toe te voegen kan je eerst JSON naar JPEG converteren en er een watermerk aan toevoegen. Om een watermerk toe te voegen, laadt u een afbeeldingsbestand met behulp van de klasse Image , maakt u een object van de Graphics en initialiseer deze met Image-object, maak een nieuwe Matrix object en stel de vertaling en transformatie in op de gewenste hoek en voeg een watermerk toe met Graphics.drawString methode. Nadat u het watermerk aan uw afbeelding hebt toegevoegd, kunt u de JPEG opslaan als TGA-indeling.

Bekijk JSON conversieopties met Java

JSONs converteren naar CHM (Gecompileerd HTML-helpbestand)
JSONs converteren naar DOC (Microsoft Word binair formaat)
JSONs converteren naar DOCM (Microsoft Word 2007 Marco-bestand)
JSONs converteren naar DOT (Microsoft Word-sjabloonbestanden)
JSONs converteren naar DOTX (Microsoft Word-sjabloonbestand)
JSONs converteren naar EPUB (Open eBook-bestand)
JSONs converteren naar FLATOPC (Microsoft Word 2003 TekstverwerkingML)
JSONs converteren naar MOBI (Open Ebook-formaat)
JSONs converteren naar ODT (OpenDocument Tekstbestandsindeling)
JSONs converteren naar OTT (Documentsjabloon openen)
JSONs converteren naar PCL (Printeropdrachttaal)
JSONs converteren naar PS (PostScript-bestand)
JSONs converteren naar RTF (Rijk tekst formaat)
JSONs converteren naar WORD (Bestandsindelingen voor tekstverwerking)
JSONs converteren naar WORDML (Microsoft Word 2003 TekstverwerkingML)
JSONs converteren naar APNG (Geanimeerde draagbare netwerkafbeeldingen)
JSONs converteren naar DICOM (Digitale beeldvorming en communicatie in de geneeskunde)
JSONs converteren naar DXF (Autodesk Drawing Exchange-indeling)
JSONs converteren naar EMZ (Windows gecomprimeerd verbeterd metabestand)
JSONs converteren naar ODP (OpenDocument-presentatieformaat)
JSONs converteren naar OTP (OpenDocument Standaardformaat)
JSONs converteren naar POT (Microsoft PowerPoint-sjabloonbestanden)
JSONs converteren naar POTM (Microsoft PowerPoint-sjabloonbestand)
JSONs converteren naar POTX (Microsoft PowerPoint-sjabloonpresentatie)
JSONs converteren naar POWERPOINT (Presentatie bestanden)
JSONs converteren naar PPS (PowerPoint-diavoorstelling)
JSONs converteren naar PPSM (Diavoorstelling met macro's)
JSONs converteren naar PPSX (PowerPoint-diavoorstelling)
JSONs converteren naar PPT (PowerPoint presentatie)
JSONs converteren naar PPTM (Presentatiebestand met ingeschakelde macro's)
JSONs converteren naar PSD (Photoshop-document)
JSONs converteren naar SVGZ (Gecomprimeerde schaalbare vectorafbeeldingen)
JSONs converteren naar WMF (Windows-metabestand)
JSONs converteren naar WMZ (Gecomprimeerd Windows-metabestand)

Wat is JSON bestandsformaat

Het JSON-bestandsformaat (JavaScript Object Notation) is een lichtgewicht en veelgebruikt formaat voor gegevensuitwisseling. Het is afgeleid van de programmeertaal JavaScript, maar is nu taalonafhankelijk en wordt ondersteund door verschillende programmeertalen. JSON-bestanden slaan gegevens op in een gestructureerde en leesbare indeling, waardoor ze gemakkelijk te begrijpen en te verwerken zijn voor zowel mensen als machines.

JSON-bestanden bestaan uit sleutel-waardeparen die in een hiërarchische structuur zijn georganiseerd. Ze vertegenwoordigen gegevens op een eenvoudige en intuïtieve manier met behulp van objecten (tussen accolades {}) en arrays (tussen vierkante haken []). Elke sleutel is gekoppeld aan een overeenkomstige waarde, die een string, getal, boolean, null, object of array kan zijn. Dankzij deze flexibiliteit kan JSON omgaan met complexe en geneste datastructuren.

Een van de belangrijkste voordelen van JSON is de eenvoud en het gebruiksgemak. Het lichtgewicht karakter en de minimale syntaxis maken het efficiënt voor gegevensoverdracht via netwerken en opslag in bestanden. JSON-bestanden worden vaak gebruikt voor gegevensuitwisseling tussen webservers en clients, evenals voor configuratiebestanden, API’s en het opslaan van gestructureerde gegevens.

JSON-bestanden zijn leesbaar voor mensen en kunnen gemakkelijk worden begrepen en gewijzigd met behulp van een tekst editor. Ze zijn ook machinaal leesbaar, waardoor toepassingen JSON-gegevens efficiënt kunnen ontleden en verwerken. Veel programmeertalen bieden ingebouwde bibliotheken of pakketten voor het werken met JSON, waardoor het parseren en serialiseren van JSON-gegevens wordt vereenvoudigd.

Wat is TGA bestandsformaat

De Truevision Graphics Adapter (TGA) is een grafisch rasterbestandsformaat dat is ontwikkeld door Truevision Inc. Het was oorspronkelijk ontworpen als het oorspronkelijke formaat voor TARGA- en VISTA-kaarten, die tot de eerste grafische kaarten voor IBM PC-compatibele kaarten behoorden die ware kleurenweergave boden met 24 stukjes. TGA ondersteunt tot 32 bits per pixel en bevat functies zoals compressie, alfakanalen en gammacorrectie.

Het TGA-bestandsformaat is relatief eenvoudig en bestaat uit verschillende verplichte velden gevolgd door een gedeelte met afbeeldingsgegevens met variabele lengte . De header van een TGA-bestand moet specifieke velden bevatten, zoals het aantal afbeeldings-ID-bytes, het aantal kleurkaartvermeldingen (indien van toepassing), het aantal afbeeldingspixels per byte, de X- en Y-coördinaten van de oorsprong van de afbeelding, de breedte en hoogte van de afbeelding in pixels, het aantal bits per pixel en de afbeeldingsdescriptorbyte.

De afbeeldingsgegevenssectie van het TGA-bestand bevat de daadwerkelijke afbeeldingspixels die zijn opgeslagen als een reeks bytes. Elke pixel wordt vertegenwoordigd door een gespecificeerd aantal bits, dat een veelvoud van 8 moet zijn volgens de koptekst. De afbeeldingsdescriptorbyte geeft informatie over de afbeeldingsoriëntatie en het alfakanaal. De hoogste twee bits geven de alfakanaaldiepte aan, terwijl de overige zes bits de beeldoriëntatie bepalen: van links naar rechts, van boven naar beneden; van rechts naar links, van boven naar beneden; van links naar rechts, van onder naar boven; of van rechts naar links, van onder naar boven.

Als de afbeelding een alfakanaal bevat voor transparantie, wordt deze opgeslagen in een aparte sectie na de afbeeldingsgegevens. De alfakanaalgegevens bestaan uit een reeks bytes, waarbij elke byte de ondoorzichtigheid van een corresponderende pixel vertegenwoordigt.