PDF exporteren naar TXT via Java

Converteer PDF-bestand naar TXT met behulp van on-premise Java API binnen alle Java J2SE-, J2EE-, J2ME-applicaties

 

Door Aspose.Total for Java te gebruiken, kunt u de conversiefunctie van PDF naar TXT in uw Java-toepassingen integreren in een proces van twee stappen. Ten eerste, door Aspose.PDF voor Java te gebruiken, kunt u PDF naar XLSX renderen. In de tweede stap kunt u XLSX naar TXT converteren met behulp van de Spreadsheet Programming API Aspose.Cells for Java .

Converteer PDF-bestand naar TXT via Java

  1. Open het PDF-bestand met de klasse Document
  2. Converteer PDF naar XLSX met behulp van save methode:
  3. Laad XLSX-document met behulp van de klasse Workbook
  4. Sla het document op in TXT-indeling met save methode

Conversievereisten

U kunt Aspose.Total voor Java gemakkelijk rechtstreeks vanuit een op Maven gebaseerd project gebruiken en bevatten Aspose.PDF voor Java en Aspose.Cells voor Java in uw po.xml.

Conversievereisten

Als uw PDF-document met een wachtwoord is beveiligd, kunt u het niet converteren naar TXT zonder het wachtwoord. Met behulp van de API kunt u eerst het beveiligde document openen met een geldig wachtwoord en het daarna converteren. Om het versleutelde bestand te openen, kunt u een nieuwe instantie van het Document class en geef bestandsnaam en wachtwoord door als argumenten.

Converteer beveiligde PDF naar TXT via Java

Tijdens het converteren van het PDF-bestand naar TXT, kunt u ook een watermerk toevoegen aan uw uitvoer-TXT-bestandsformaat. Om een watermerk toe te voegen, maakt u een nieuwe werkmap om het geconverteerde XLSX-bestand te openen. Selecteer werkblad via de index, maak een vorm en gebruik de functie addTextEffect, stel kleuren, transparantie en meer in. Daarna kunt u uw XLSX-document opslaan als TXT met Watermark.

Bekijk PDF conversieopties met Java

PDFs converteren naar APNG (Geanimeerde draagbare netwerkafbeeldingen)
PDFs converteren naar DICOM (Digitale beeldvorming en communicatie in de geneeskunde)
PDFs converteren naar DXF (Autodesk Drawing Exchange-indeling)
PDFs converteren naar EMZ (Windows gecomprimeerd verbeterd metabestand)
PDFs converteren naar IMAGE (Afbeeldingsbestanden)
PDFs converteren naar ODP (OpenDocument-presentatieformaat)
PDFs converteren naar OTP (OpenDocument Standaardformaat)
PDFs converteren naar POT (Microsoft PowerPoint-sjabloonbestanden)
PDFs converteren naar POTM (Microsoft PowerPoint-sjabloonbestand)
PDFs converteren naar POTX (Microsoft PowerPoint-sjabloonpresentatie)
PDFs converteren naar POWERPOINT (Presentatie bestanden)
PDFs converteren naar PPS (PowerPoint-diavoorstelling)
PDFs converteren naar PPSM (Diavoorstelling met macro's)
PDFs converteren naar PPSX (PowerPoint-diavoorstelling)
PDFs converteren naar PPT (PowerPoint presentatie)
PDFs converteren naar PPTM (Presentatiebestand met ingeschakelde macro's)
PDFs converteren naar PSD (Photoshop-document)
PDFs converteren naar SVGZ (Gecomprimeerde schaalbare vectorafbeeldingen)
PDFs converteren naar SWF (Shockwave Flash-film)
PDFs converteren naar TGA (Truevision grafische adapter)
PDFs converteren naar WMF (Windows-metabestand)
PDFs converteren naar WMZ (Gecomprimeerd Windows-metabestand)
PDFs converteren naar CSV (Door komma's gescheiden waarden)
PDFs converteren naar DIF (Formaat voor gegevensuitwisseling)
PDFs converteren naar DOCM (Microsoft Word 2007 Marco-bestand)
PDFs converteren naar DOT (Microsoft Word-sjabloonbestanden)
PDFs converteren naar DOTM (Microsoft Word 2007+ sjabloonbestand)
PDFs converteren naar DOTX (Microsoft Word-sjabloonbestand)
PDFs converteren naar EXCEL (Spreadsheet-bestandsindelingen)
PDFs converteren naar FLATOPC (Microsoft Word 2003 TekstverwerkingML)
PDFs converteren naar FODS (OpenDocument platte XML-spreadsheet)
PDFs converteren naar GIF (Grafisch uitwisselingsformaat)
PDFs converteren naar MARKDOWN (Lichtgewicht opmaaktaal)
PDFs converteren naar MD (Markdown-taal)
PDFs converteren naar ODS (OpenDocument-spreadsheet)
PDFs converteren naar ODT (OpenDocument Tekstbestandsindeling)
PDFs converteren naar OTT (Documentsjabloon openen)

Wat is PDF bestandsformaat

PDF, of Portable Document Format, is een bestandsindeling die is ontworpen om documenten te presenteren op een manier die consistent blijft in verschillende softwaretoepassingen, hardwareapparaten en besturingssystemen. Elk PDF-bestand bevat een uitgebreide beschrijving van een document met een vaste lay-out, inclusief tekst, lettertypen, afbeeldingen en andere noodzakelijke informatie voor een nauwkeurige weergave. Oorspronkelijk ontwikkeld door Adobe Systems in de vroege jaren 1990, diende PDF als een middel om computerdocumenten te delen met behoud van tekstopmaak en inline afbeeldingen.

PDF-bestanden worden meestal gegenereerd met software zoals Adobe Acrobat of vergelijkbare tools voor het maken van PDF’s. Momenteel is PDF een open standaard geworden die wordt beheerd door de International Organization for Standardization (ISO). Deze standaardisatie zorgt voor compatibiliteit en interoperabiliteit tussen verschillende platforms en systemen. Om PDF-bestanden te bekijken, kunnen gebruikers gratis software zoals Adobe Reader of andere beschikbare PDF-viewers gebruiken.

Een van de grote voordelen van PDF is de platformonafhankelijkheid, waardoor naadloos bekijken en afdrukken mogelijk is op een breed scala aan apparaten en besturingssystemen. Ongeacht de gebruikte hardware of software, de lay-out en inhoud van het document blijven intact. Deze universele toegankelijkheid heeft bijgedragen aan de populariteit van PDF als voorkeursindeling voor het delen en distribueren van documenten over verschillende platforms en systemen.

De mogelijkheid van PDF om een volledig document in te kapselen, inclusief tekst, lettertypen, afbeeldingen en opmaak, maakt het is een betrouwbare keuze voor verschillende toepassingen. Of het nu gaat om het delen van belangrijke rapporten, het publiceren van e-books, het verspreiden van formulieren of het geven van professionele presentaties, PDF zorgt voor consistente documentweergave en betrouwbare bewaring van inhoud in verschillende omgevingen.

Wat is TXT bestandsformaat

Een TXT-bestand (tekst) is inderdaad een platte tekstbestandsindeling die wordt gebruikt voor het opslaan en uitwisselen van op tekst gebaseerde informatie zonder enige opmaak of lay-out. Het is een eenvoudige en breed ondersteunde bestandsindeling die bestaat uit een reeks tekens zonder enige specifieke structuur of metadata.

TXT-bestanden worden vaak voor verschillende doeleinden gebruikt, zoals het maken en delen van documenten, het maken van aantekeningen, het schrijven van memo’s , en het opslaan van configuratie- en logbestanden. Ze zijn vooral handig voor het opslaan van gegevens die gemakkelijk kunnen worden gelezen en verwerkt door computers of softwareprogramma’s, omdat ze niet-geformatteerde tekst bevatten.

Een van de voordelen van TXT-bestanden is hun universele toegankelijkheid. Ze worden ondersteund door vrijwel alle besturingssystemen en applicaties, waardoor ze gemakkelijk te openen en te bekijken zijn op verschillende platformen. TXT-bestanden kunnen worden gemaakt en bewerkt met elke teksteditor, variërend van basisopties zoals Kladblok tot meer geavanceerde opties zoals Sublime Text of Vim.

Vanwege hun eenvoud hebben TXT-bestanden een kleine bestandsgrootte in vergelijking met andere bestandsindelingen inclusief opmaak of ingesloten objecten zoals afbeeldingen of tabellen. Dit maakt TXT-bestanden efficiënt voor het uitwisselen van grote hoeveelheden op tekst gebaseerde gegevens, zoals e-mailberichten of codefragmenten.