HTML JSON XML SVG DOCX
EXCEL

Converteer EXCEL naar DOCX via C# of online-app

Excel exporteren® EXCEL naar DOCX op .NET Framework-, .NET Core-, Mono- of Xamarin-platforms

EXCEL naar DOCX-conversie op .NET

 1. Open het EXCEL-bestand met de klasse Workbook
 2. Converteer EXCEL naar PDF en stel SaveFormat in op Auto
 3. Laad het geconverteerde PDF-bestand met de klasse Document
 4. Sla het document op in DOCX-indeling met de methode Save en stel Docx in als SaveFormat

Conversievereisten

Installeer vanaf de opdrachtregel als nuget install Aspose.Total of via Package Manager Console van Visual Studio met Install-Package Aspose.Total.

U kunt ook het offline MSI-installatieprogramma of DLL’s in een ZIP-bestand downloaden van downloads .

.NET C#-code voor conversie van EXCEL naar DOCX

// load the EXCEL file using Workbook class
var book = new Aspose.Cells.Workbook("input.excel");
// save EXCEL as PDF
book.Save("pdfOutput.pdf", Aspose.Cells.SaveFormat.Auto); 
// load the PDF file using Document class
var document = new Aspose.Pdf.Document("pdfOutput.pdf");
// save document in DOCX format
document.Save("output.docx", SaveFormat.Docx); 

Gratis online converter voor EXCEL naar DOCX

Veel Gestelde Vragen

 • Hoe kan ik EXCEL online naar DOCX converteren?
  Online app voor EXCEL-conversie is hierboven geïntegreerd. Om het conversieproces te starten, kunt u uw EXCEL-bestand slepen en neerzetten of in het aangewezen gebied klikken om het document te importeren. Klik vervolgens op de knop "Converteren" om de conversie van EXCEL naar DOCX te starten. Zodra het proces is voltooid, kunt u uw geconverteerde bestand eenvoudig met slechts één klik downloaden en de gewenste uitvoer in DOCX-indeling verkrijgen.
 • Hoe lang duurt het om EXCEL te converteren?
  De snelheid van deze online converter is snel, maar hangt vooral af van de grootte van het EXCEL-bestand. Als u een klein EXCEL-bestand heeft, kan dit in enkele seconden naar DOCX worden geconverteerd. Bovendien, als u de conversiecode in uw .NET-toepassing hebt geïntegreerd, hangt de snelheid van het conversieproces af van hoe goed u uw toepassing hebt geoptimaliseerd.
 • Is het veilig om EXCEL naar DOCX te converteren met de gratis Aspose.Total-converter?
  Natuurlijk! Nadat het conversieproces van EXCEL naar DOCX is voltooid, wordt de downloadlink voor de DOCX-bestanden onmiddellijk gegenereerd. We geven prioriteit aan de beveiliging van uw bestanden, daarom worden alle geüploade bestanden na 24 uur verwijderd en werken de downloadlinks na die periode niet meer. U kunt erop vertrouwen dat uw bestanden veilig zijn tijdens het conversieproces, inclusief EXCEL-bestanden. Bovenstaande gratis app is voor testdoeleinden, zodat u het resultaat kunt controleren voordat u de code integreert.
 • Welke browser moet ik gebruiken om EXCEL te converteren?
  U hebt de flexibiliteit om elke up-to-date webbrowser te gebruiken voor online EXCEL naar DOCX-conversie, zoals Google Chrome, Firefox, Opera, Safari. Als u echter een desktoptoepassing bouwt, kunt u Aspose.Total EXCEL Conversion API naadloos integreren.

Bekijk EXCEL conversieopties met .NET

EXCELs converteren naar DOC (Microsoft Word binair formaat)
EXCELs converteren naar POWERPOINT (Presentatie bestanden)
EXCELs converteren naar PPTX (Open XML-presentatieformaat)
EXCELs converteren naar WORD (Bestandsindelingen voor tekstverwerking)

Wat is EXCEL bestandsformaat

Microsoft Excel is een veelgebruikte spreadsheetsoftware die bekend staat om zijn veelzijdigheid bij het opslaan en delen van gegevens in verschillende bestandsindelingen. Een van de meest gebruikte bestandsindelingen in Excel zijn XLS, XLSX, CSV, TXT, PDF, ODS en DBF. XLS dient als het standaard bestandsformaat, terwijl XLSX, dat nieuwer en efficiënter is, aan populariteit heeft gewonnen. CSV- en TXT-indelingen, bestaande uit platte tekstgegevens, bieden compatibiliteit met een breed scala aan softwaretoepassingen. PDF-bestanden worden veel gebruikt voor het delen en publiceren van Excel-gegevens vanwege hun vermogen om opmaak en lay-out te behouden. ODS-bestanden zijn open-source en bieden compatibiliteit met verschillende softwaretoepassingen, waardoor ze ideaal zijn voor samenwerkingsprojecten. DBF-bestanden, compatibel met dBASE-software, blijken voordelig te zijn bij het verwerken van grote datasets. Daarnaast zijn er minder vaak gebruikte bestandsindelingen zoals XLT, XLTX, XLTM en XML, die voornamelijk dienen als sjablonen of om gegevensuitwisseling tussen verschillende softwaretoepassingen mogelijk te maken. De keuze van het juiste bestandsformaat hangt af van factoren zoals de beoogde toepassing, compatibiliteit met andere software en de grootte en complexiteit van de beschikbare gegevens. Door rekening te houden met deze aspecten kunnen gebruikers weloverwogen beslissingen nemen om hun Excel-ervaring te optimaliseren.

Wat is DOCX bestandsformaat

DOCX is een bestandsindeling die speciaal door Microsoft is ontwikkeld voor hun tekstverwerkingssoftware, Microsoft Word. Het doel is om een veelzijdig en betrouwbaar formaat te bieden voor het maken en delen van documenten op verschillende platforms en apparaten. DOCX-bestanden worden veel gebruikt in zakelijke, academische en persoonlijke communicatie en bieden tal van voordelen.

Een belangrijk voordeel van het DOCX-formaat is de naadloze integratie met andere Microsoft Office-toepassingen zoals Excel en PowerPoint. Deze integratie stelt gebruikers in staat om moeiteloos tabellen, grafieken en multimedia-inhoud in hun documenten op te nemen, wat hun visuele aantrekkingskracht en algehele effectiviteit verbetert. Bovendien kunnen DOCX-bestanden gemakkelijk worden geconverteerd naar andere veelgebruikte formaten zoals PDF, HTML en RTF, waardoor compatibiliteit en overdraagbaarheid tussen verschillende systemen wordt gegarandeerd.

De flexibiliteit van het DOCX-formaat strekt zich uit tot de ondersteuning van geavanceerde formatteringsopties . Gebruikers kunnen stijlen, thema’s en sjablonen gebruiken om professioneel ogende documenten te maken met consistente branding en opmaak. Dit elimineert de behoefte aan ingewikkelde technische vaardigheden, waardoor gebruikers moeiteloos gepolijste en visueel aantrekkelijke inhoud kunnen produceren.

Een ander belangrijk voordeel van DOCX is de uitgebreide compatibiliteit met een breed scala aan software en apparaten, waaronder populaire besturingssystemen zoals Windows, macOS en Linux. Deze compatibiliteit zorgt ervoor dat documenten naadloos kunnen worden geopend, bewerkt en gedeeld in verschillende omgevingen, wat een efficiënte samenwerking en communicatie bevordert.